maandag, 23 april 2018
Feedback
 

Nieuwsoverzicht

23 april 2018

Volkswagen

Volkswagen

Computest hackt Volkswagen

20 april 2018 | Ethische hackers van Computest hebben kwetsbaarheden ontdekt in het infotainmentsysteem dat wordt gebruikt in verschillende modellen van de Volkswagen Group. Zij kregen op afstand toegang het systeem waardoor de privacy van bestuurders kan worden geschaad. Zo kunnen kwaadwillenden in bepaalde situaties meeluisteren met gesprekken die de bestuurder via een carkit voert, de microfoon aan- en uit zetten en het volledige adresboek en de gespreksgeschiedenis inzien.

Jaguar

Jaguar

Jaguar kijkt door blinde bocht

20 april 2018 | Jaguar Land Rover zet nieuwe stappen bij het ontwikkelen van betere en vooral veiligere autonoom rijdende autos. Voertuigen die sneller en vroeger kunnen anticiperen op onverwachte verkeerssituaties, doordat zij door obstakels of een blinde bocht kunnen kijken, moeten de zelfrijdende auto dichterbij brengen.

Seat Leon

Seat Leon

Seat Leon na als Cupra Black

20 april 2018 | Met de Leon CUPRA Black heeft SEAT een exclusieve uitvoering van de Leon CUPRA uitgebracht. Met zwarte designaccenten en sportieve prestaties geeft de Leon CUPRA Black een duidelijk statement af: dit model is bestemd voor liefhebbers van sportiviteit en design. Met een klantvoordeel van ruim 3.000 euro is de SEAT Leon CUPRA Black ook nog eens heel onderscheidend in prijs.

Skoda

Skoda

Skoda toont nieuwe SUV op Bejing Auto Show 2018

19 april 2018 | SKODA heeft voorafgaand aan de wereldpremiere op de Beijing Auto Show 2018 de eerste tekeningen van een nieuwe stads-SUV getoond die speciaal voor de Chinese markt is ontworpen en ontwikkeld. Na de KODIAQ en KAROQ is de nieuwe mainstream stads-SUV het derde lid van de SKODA SUV-familie voor de Chinese markt.

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen test autonoom parkeren

18 april 2018 | Parkeren kost veel tijd: jaarlijks zijn Duitsers er gemiddeld 41 uur aan kwijt, Britten 44 uur en inwoners van New York zelfs 104 uur (bron: INRIX 2017). Om parkeren in de toekomst zonder stress, tijdverlies en krassen te laten verlopen, voert de Volkswagen Groep op Hamburg Airport een test met autonoom parkerende autos uit. Praktijkproeven met klanten starten volgens planning aan het begin van het komende decennium.

Mazda6

Mazda6

Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6

18 april 2018 | Met de introductie van de vernieuwde Mazda6 zal Mazda in Nederland de namen van de verschillende uitvoeringen van elke model gaan aanpassen. Nu de auto standaard aanzienlijk rijker is uitgerust, zullen de uitrustingsniveaus S, TS, TS+ en GT-M verdwijnen en plaatsmaken voor de Essence. De meest luxe uitvoering is de Signature met SKYACTIV-G 165, die alles biedt wat er mogelijk is op dit model, voor een rijklaarprijs van 44.240 euro.

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Volkswagen maakt prijzen Touareg bekend

17 april 2018 | De Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Touareg zijn bekend. De nieuwe Touareg komt deze zomer naar Nederland en is leverbaar vanaf 79.750 euro. Een van de meest in het oog springende voorzieningen is de Innovision Cockpit. Dit volledig digitale bedieningsconcept combineert een 12 inch instrumentenpaneel (Active Info Display) met een 15 inch metend display van het nieuwe 'Discover Premium' infotainmentsysteem. Deze combinatie vormt een groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem dat er voor zorgt dat er op het dashboard nauwelijks nog knoppen of schakelaars nodig zijn.

Volvo XC60

Volvo XC60

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

16 april 2018 | De Volvo XC60 is uitgeroepen tot World Car of the Year 2018. Tegelijkertijd zijn de prijzen aangepast en zijn nieuwe motoren beschikbaar. Zo is de XC60 leverbaar nu leverbaar met de dieselvarianten D3 en D4. Volvo heeft bovendien de standaarduitrusting uitgebreid.

BMW

BMW

BMW opent centrum voor autonoom rijden

16 april 2018 | De campus van BMW Group voor autonoom rijden is een ontwikkelingscentrum dat meer capaciteit biedt voor innovatie en verbeterde ontwikkelingsefficientie. Hiermee wil het concern de toekomstige duurzaamheid veiligstellen.

Nissan xStorage

Nissan xStorage

Nissan levert batterijen voor thuisgebruik

16 april 2018 | Autofabrikant Nissan verbreedt zijn werkterrein en biedt in Nederland producten en services aan gericht op wonen en energieopslag. Op de vakbeurs Building Holland (17-19 april in Amsterdam RAI) presenteert het bedrijf de xStorage-thuisbatterij in de allereerste Plusleven-woning. Daarnaast worden deze zomer in Voorhout 33 woningen opgeleverd met een xStorage-thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!