maandag, 20 september 2021
 

Nieuwsoverzicht

20 september 2021

Fiat 500

Fiat 500

Fiat 500 tijdelijk als Connect

17 september 2021 | De Fiat 500 is tijdelijk verkrijgbaar als Connect. Die staat per direct voor 17.850 euro bij de Nederlandse Fiat-dealers.

Seat Ibiza

Seat Ibiza

Seat Ibiza nu ook als Reference

15 september 2021 | De vernieuwde Ibiza die SEAT deze zomer introduceerde, heeft nu een nieuw instapmodel gekregen: de Ibiza Reference. Deze uitvoering heeft een vanafprijs van 19.700 euro.

Renault Trafic

Renault Trafic

Renault opent orderboeken vernieuwde Trafic

15 september 2021 | De vernieuwde Renault Trafic is per direct te bestellen. Behalve het nieuwe frontdesign wordt de nieuwe Trafic ook gekenmerkt door een grondig vernieuwd, functioneler en praktischer interieur dat op het gebied van comfort en waarneembare kwaliteit niet onderdoet voor dat van een personenauto. Het bredere aanbod van nieuwe Euro 6d-Full-motoren levert bovendien meer vermogen en koppel. Voor meer veiligheid en gemoedsrust zijn nieuwe rijhulpsystemen (ADAS) gemonteerd.

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen opent nieuw lab voor accu's

15 september 2021 | Volkswagen Group Components heeft in Salzgitter (Duitsland) een nieuwe laboratorium voor celonderzoek en -ontwikkeling geopend. Met dit nieuwe lab breidt de onderneming de expertise in accutechnologie uit en zet het naar eigen zeggen een volgende stap in de ontwikkeling en productie van eigen accucellen voor elektromobiliteit. In 2025 rolt de eerste door Volkswagen ontwikkelde accucel van de productielijn. In de toekomst gaan zon 250 specialisten in in totaal vier laboratoria onderzoek doen op het gebied van celontwikkeling, analyse en testen. Volkswagen investeert ongeveer 70 miljoen euro in de onderzoeksfaciliteiten.

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022

14 september 2021 | De Mazda CX-5 is aangepast voor modeljaar 2022. De CX-5 heeft een vernieuwd exterieurdesign en drie nieuwe uitrustingsvarianten: Newground, Sportive en Signature. De vernieuwde Mazda CX-5 is bovendien voorzien van een Mi-Drive rijmodus-selector, een verbeterde rijdynamiek en meer keuzemogelijkheden, verbeteringen op het gebied van bagageruimte en het gebruiksgemak in het interieur en een uitgebreidgamma veiligheidsvoorzieningen. In Nederland staat eind 2021 de vernieuwde CX-5 in de showroom voor een vanafprijs van 35.990 euro.

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Toyota introduceert RAV4 Adventure

14 september 2021 | Toyota introduceert de RAV4 ADVENTURE, een nieuw en extra stoere uitvoering die zijn mannetje zowel op als buiten de gebaande paden staat. Deze Toyota richt zich in het bijzonder op de consument die een auto wil die past bij zijn liefde voor het (avontuurlijke) buitenleven, met behoud van de prestatie- en efficientievoordelen van Toyotas hybride elektrische aandrijftechnologie.

Skoda Superb

Skoda Superb

Eerste generatie Skoda SUPERB wordt 20

10 september 2021 | Precies twintig jaar geleden lanceerde Skoda met de SUPERB zijn nieuwe vlaggenschip. Met een lengte van 4,80 meter was de sedan een bovengemiddeld ruime auto, met krachtige doch relatief zuinige motoren en tal van voorzieningen die de veiligheid en het comfort naar een hoger plan tilden. Deze eerste generatie markeerde de terugkeer van de SUPERB-modelnaam en legde uiteindelijk de basis voor de huidige, derde-generatie SUPERB, die als HATCHBACK en COMBI en desgewenst als SUPERB iV met een plug-in hybride-aandrijflijn leverbaar is.

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30 nu ook als Advantage

9 september 2021 | Mazda heeft het aanbod van de MX-30 uitgebreid met een speciale uitvoering: de MX-30 Advantage. De uitvoering is gelimiteerd en leverbaar op basis van de beschikbare voorraad. De Advantage is een aanvulling op de rest van het gamma, zoals dat in Nederland beschikbaar is. De MX-30 Advantage is leverbaar vanaf 34.640 euro, inclusief kosten rijklaar maken en exclusief metallic lak. De auto is dit jaar nog verkrijgbaar met een bijtelling van 12%.

Opel Combo-e Cargo

Opel Combo-e Cargo

Opel Combo-e Cargo nu te bestellen

9 september 2021 | De nieuwe Opel Combo-e Cargo is per direct te bestellen. Prijzen voor de batterij-elektrische lichte bedrijfswagen (LCV) beginnen bij 27.599 euro (exclusief BTW en BPM). De laadruimte tot 3,9 m3 en een laadvermogen totwel 800 kg is gangbaar in het segment. Afhankelijk van de omstandigheden en het rijgedrag heeft de nieuwe Opel Combo-e Cargo een theoretische actieradius tot 275 kilometer op een volle 50 kWh lithium-ion batterij (WLTP). De batterij is aan een snellaadstation in ongeveer een half uur op te laden tot 80 procent van zijn capaciteit.

Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen toont ID. Buzz AD prototype

8 september 2021 | Tijdens de New Auto Night van de Volkswagen Groep presenteerde Volkswagen Bedrijfswagens op de vooravond van de IAA Mobility 2021 een in zwarte en witte camouflage gehuld prototype van de ID Buzz AD (Autonomous Drive). Het model, ??n van de eerste vijf zelfrijdende, elektrische ID Buzz AD testautos, is een voorbode van het productiemodel dat vanaf begin 2025 op de markt komt en in eerste instantie in Hamburg wordt ingezet voor de ridepooling-dienst van mobiliteitsprovider MOIA.