zaterdag, 19 september 2020
 

Nieuwsoverzicht

19 september 2020

Lexus LS

Lexus LS

Lexus LS vernieuwd voor modeljaar 2021

18 september 2020 | Lexus presenteert de vernieuwde LS voor modeljaar 2021. Naast nieuwe design-elementen valt het vlaggenschip van de Lexus op door nieuwe technologieen, een stiller interieur en een uitgebreide uitrusting. Begin 2021 staat de vernieuwde Lexus LS 500h bij de dealer.

Audi

Audi

Audi werkt samen met Climeworks

18 september 2020 | Het Zwitserse bedrijf Climeworks bouwt aan de grootste directe CO2 opvang- en opslagfaciliteit ter wereld. Hier wordt CO2 uit de lucht gehaald en omgezet in steen. Audi werkt samen met de startup uit Zurich om de technologie verder te brengen. Per jaar zal er 4.000.000 kg CO2 uit de lucht worden gefilterd, waarvan 1.000.000 kg op het conto van Audi komt.

Kia Sorento

Kia Sorento

Kia prijst de nieuwe Sorento Hybrid

17 september 2020 | Kia opent de orderboeken voor de gloednieuwe Sorento Hybrid. De grote, geelektrificeerde SUV van Kia is nu te bestellen in vier verschillende uitvoeringen. Hij arriveert eind september 2020 en is er vanaf 45.995 euro. De Sorento Hybrid combineert de sterke 1.6 T-GDi benzinemotor met een lithium-ion polymeeraccu en een elektromotor. De Sorento Hybrid heeft een systeemvermogen van 169kW / 230pk en een maximumkoppel van 350Nm. Hij is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat.

Hyundai i20

Hyundai i20

Hyundai maakt prijzen nieuwe i20 bekend

17 september 2020 | Hyundai heeft de prijzen van de compleet nieuwe i20 bekendgemaakt. De vijfdeurs B-segment hatchback is per direct te bestellen vanaf 17.895 euro. De nieuwe i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Hiermee wil Hyundai extra emotionele waarde creeren en de modellen een onderscheidende uitstraling meegegeven.

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari introduceert Portofino M

16 september 2020 | Ferrari heeft met de Portofino M de evolutie van zijn 2+ GT spider onthuld. Het nieuwe model werd online gepresenteerd, iets wat in het 70-jarig bestaan van het merk uit Maranello nog niet eerder gebeurde. De Portofino M is de eerste Ferrari die wordt gepresenteerd na de sluiting van de fabriek als gevolg van de COVID-19 crisis. Bij de Portofino M staat de letter M voor Modificata. In Ferrari-terminologie duidt dit op de evolutie die de auto heeft ondergaan om de prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

Hyundai onthult nieuwe Tucson

15 september 2020 | Hyundai heeft de compleet nieuwe generatie Tucson onthuld. De volledig nieuwe Hyundai Tucson is leverbaar met zowel verbrandingsmotoren als elektrische aandrijving. De marktintroductie van deze vierde generatie van de Tucson vindt januari 2021 plaats. Snel gevolgd door een plug-in hybride-versie en een sportieve N Line-uitvoering.

Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace

Jaguar F-PACE krijgt hybride aandrijving

15 september 2020 | De Jaguar F-PACE is aanegpast voor modeljaar 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn het Pivi Pro-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en keuze uit vier- en zescilindermotoren met Plug-in Hybride en Mild Hybride-techniek. De volledig nieuwe 297 kW (404 pk) sterke Plug-in Hybride P400e met viercilinder benzinemotor heeft een elektrische actieradius van 53 km.

Suzuki Swace

Suzuki Swace

Suzuki introduceert Swace

15 september 2020 | Suzuki presenteert de Swace, een ruime stationwagon in het populaire C-segment. De Suzuki Swace beschikt standaard over een Full Hybrid-aandrijflijn en is leverbaar vanaf begin 2021.

Volvo

Volvo

Volvo introduceert Advanced Air Cleaner

15 september 2020 | Volvo introduceert nieuwe luchtreinigingstechnologie, waardoor inzittenden van een nieuwe Volvo extra schone en gezonde lucht zouden inademen. De nieuwe Advanced Air Cleaner-technologie reinigt op zeer fijn niveau de lucht in de auto, onderweg maar ook al voordat de reis begonnen is.

Seat Ibiza

Seat Ibiza

Seat Ibiza krijgt 1.5 ecoTSI motor

15 september 2020 | SEAT introduceert een nieuwe versie van de Ibiza. Het compacte succesmodel van SEAT is nu ook leverbaar met een 1,5-liter ecoTSI benzinemotor, gekoppeld aan een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Tegelijkertijd heeft SEAT de Ibiza-serie uitgebreid met Business Intense Plus-uitvoeringen.