dinsdag, 26 september 2017
 

Nieuwsoverzicht

26 september 2017

Porsche Panamera

Porsche Panamera

Porsche Panamera nu ook als Turbo S E-Hybrid

26 september 2017 | Porsche breidt het hybride-aanbod uit met de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. In het topmodel van de reeks werkt een 4,0-liter V8 samen met een elektromotor. Het resultaat is een systeemvermogen van 500 kW / 680 pk. Al net boven stationair toerental is 850 Nm aan trekkracht beschikbaar. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 3,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 310 km/h. Daarbij komt het gemiddelde verbruik volgens de NEDC uit op 3,0 l/100 km.

Brenger

Brenger

Brenger verhuurt vrije bagageruimte in auto's

26 september 2017 | Het nieuwe bedrijf Brenger helpt mensen spullen te versturen, door die te laten vervoeren door iemand die toch al een bepaalde route rijdt. De bezorger ontvangt daarvoor een vergoeding. Via het platform lopen inmiddels 150 vervoersopdrachten per week. Door het beter benutten van bestelbussen en autos viaBrenger, is er volgens de Amsterdamse startup jaarlijks 270.000 kg minder CO2-uitstoot.

Subaru XV

Subaru XV

Subaru XV nu als Outdoor Edition

26 september 2017 | De Subaru XV is er nu ook als Outdoor Edition. De Comfort of Premium uitvoering is als Outdoor Edition voorzien van een aantal in het oog springende aanpassingen. Deze voorzieningen vergroten niet alleen de bruikbaarheid, zij geven ook het stoere karakter van de XV een extra impuls. Bovendien wordt de auto ook nog eens beter beschermd. Van binnen en van buiten.

Seat Arona

Seat Arona

Seat Arona vanaf november bij de dealer

22 september 2017 | De Seat Arona komt eraan; de Nederlandse prijzen van de nieuwe SUV in het compacte crossover-segment zijn nu bekend. De SUV made in Barcelona is in diverse extra Launch Editions nu bestelbaar vanaf 22.290 euro. Naast een riante meeruitrusting ten opzichte van de reguliere Arona-uitvoeringen die later volgen zijn de Launch editions dit jaar ter introductie extra scherp geprijsd.

Renault Koleos

Renault Koleos

Renault Koleos haalt 5 sterren bij EuroNCAP crashtests

22 september 2017 | De Renault Koleos heeft vijf sterren behaald tijdens de EuroNCAP crashtest. Renault behaalt hiermee de hoogst mogelijke score in de nieuwe testprocedures die Euro NCAP sinds 2016 hanteert. Vooral op het gebied van inzittendenbescherming van volwassenen (90%) en kinderen (79%), alsmede voetgangers (63%) en veiligheidssystemen (75%) behaalde de Koleos uitstekende scores.

Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace

Kunstenaar geeft surrealistische kijk op Jaguar E-PACE

21 september 2017 | Jaguars nieuwe E-PACE, speelt de hoofdrol in een serie digitale beelden van een verknipte stedelijke omgeving. De beelden zijn vervaardigd door digitale kunstenaar Chris Labrooy. Hij heeft de kunstwerken gemaakt ter gelegenheid van de introductie van de E-PACE in Noord-Amerika.

Pon

Pon

Pon introduceert slooppremies in Nederland

21 september 2017 | Volkswagen, Audi, Skoda en Seat introduceren een slooppremieregeling in Nederland. Hiermee stimuleren de merken de vervanging van oude EU1 tot en met EU4 dieselauto's, ongeacht het merk, door de nieuwste exemplaren met hybride aandrijving, benzine, diesel of CNG. De dealer zorgt voor de sloop van de oude auto. De actie loopt tot en met 28 december 2017.

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

Nieuw infotainment voor Porsche Cayenne

21 september 2017 | Met nieuwe functies, diensten en apps tilt de nieuwe Porsche Cayenne voertuigconnectiviteit naar een hoger niveau. Het brede scala aan online mogelijkheden wordt mogelijk gemaakt door Porsche Connect Plus, dat standaard is op de nieuwe Cayenne.

Audi A5

Audi A5

Audi A5 Sportback nu als S line edition

21 september 2017 | Audi introduceert een nieuwe uitvoering van de A5 Sportback, de sportief aangeklede S line edition. Het rijk uitgeruste model is per direct leverbaar en is verkrijgbaar vanaf 47.035 euro, inclusief BTW en BPM.

Volvo XC40

Volvo XC40

Volvo introduceert XC40

21 september 2017 | Volvo introduceert de XC40. Daarmee maakt Volvo het XC-gamma compleet. Met de introductie van de nieuwe XC40 heeft Volvo voor het eerst in zijn geschiedenis drie nieuwe, wereldwijd leverbare SUVs in het gamma in het snelst groeiende autosegment. De nieuwe XC40 is het eerste model dat gebouwd is op het nieuwe platform: Compact Modular Architecture (CMA). Deze dient als basis voor alle nieuwe modellen in de 40-serie, waaronder ook volledig elektrisch aangedreven versies.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!