donderdag, 20 juli 2017
 

Nieuwsoverzicht

20 juli 2017

Opel Insignia GSi

Opel Insignia GSi

Opel introduceert Insignia GSi

19 juli 2017 | Opel introduceert de Insignia GSi. Het onderstel is aangepast voor meer grip. Daarbij is de Insignia GSi voorzien van vierwielaandrijving voor optimale veiligheid. De nieuwe automatische achttraps transmissie is te bedienen via schakelpeddels achter het stuur, voor een actievere beleving. De nieuwe Opel Insignia GSi debuteert op de Internationale Autoshow (IAA) van Frankfurt, die plaatsvindt van 14 t/m 24 september 2017. In het vierde kwartaal van dit jaar is de nieuwe Opel Insignia GSi te bestellen in Nederland.

Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz introduceert X-Klasse

18 juli 2017 | Mercedes-Benz introduceert de X-Klasse. De traditionele eigenschappen van een middelgrote pick-up worden aangevuld met typische Mercedes-Benz eigenschappen als rijdynamiek, comfort, design, veiligheid, connectiviteit en uitgebreide individualiseringsmogelijkheden. In Nederland bedraagt de vanafprijs van de Mercedes-Benz X-Klasse 38.480 euro exclusief BTW/BPM. De prijzen van de overige uitvoeringen worden in aanloop naar de marktintroductie in november 2017 bekendgemaakt.

BMW

BMW

BMW X5 M en X6 M nu als Black Fire Edition

18 juli 2017 | In augustus 2017 brengt BMW bijzondere versies van de X5 M en X6 M uit: de Black Fire Editions. Deze uitvoering wordt wereldwijd in een oplage van 500 stuks gebouwd. Twaalf hiervan zijn aan Nederland toegekend. Beide modellen kosten 200.000 euro (consumentenadviesprijs).

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz fabriek Unterturkheim legt zich toe op accu-productie

17 juli 2017 | De Mercedes-Benz fabriek Unterturkheim zal worden doorontwikkeld tot hightech productielocatie voor elektrische componenten, ter voorbereiding op het komende tijdperk van elektrische mobiliteit. Hiervoor worden tal van zaken aangepast in de traditierijke fabriek om het pad te effenen voor een succesvolle transitie van de productie van conventionele motoren, transmissies en assen naar de toekomstige aandrijflijncomponenten voor elektrische autos.

Toyota Yaris GRMN

Toyota Yaris GRMN

Toyota maakt specificaties Yaris GRMN bekend

17 juli 2017 | Toyota introduceert voor de eerste keer in Europa een GRMN-versie van een Toyota model, namelijk de Yaris. In Japan is de toevoeging GRMN synoniem aan Toyota modellen met de hoogste prestaties in een gelimiteerde oplage. De Toyota Yaris GRMN is de snelle versie van de pas geintroduceerde, vernieuwde generatie Yaris. De Yaris GRMN is uitgevoerd in de Toyota GAZOO Racing-kleuren en beschikt over een vermogen van 156 kW (212 pk) bij 6.800 toeren per minuut.

Seat

Seat

Nieuwe ruimte van Seat in het hart van Barcelona

17 juli 2017 | Seat heeft een locatie gevonden voor een nieuwe multidisciplinaire ruimte in het centrum van Barcelona (Spanje). Op de hoek van de Paseo de Gracia en de Avenida de Diagonal, waar twee belangrijke verkeersaders van de stad kruisen, komt Seat met een uniek concept. De ruimte opent eind 2018 zijn deuren en laat bezoekers op een eigen manier kennismaken met het merk Seat en het culturele leven in Barcelona.

Jaguar E-PACE

Jaguar E-PACE

Jaguar introduceert E-PACE

14 juli 2017 | Jaguar introduceert de E-PACE. De E-PACE is het nieuwste lid van Jaguars SUV-familie. De auto is het vervolg op Jaguars eerste volledig elektrisch aangedreven SUV, de I-PACE Concept, en de Jaguar F-PACE, de performance-SUV die de titel World Car of the Year heeft gewonnen. Omdat de capaciteit van de fabrieken in Groot-Brittannie bijna volledig is benut, is Jaguar Land Rover een samenwerkingsverband aangegaan met ontwikkelings- en productiespecialist Magna Steyr in Graz, Oostenrijk.

Mazda6

Mazda6

Mazda6 nu als SkyLease Drive

14 juli 2017 | Mazda komt met een speciale zakelijke uitvoering van zijn topmodel, de Mazda6. Deze Mazda6 SkyLease Drive is voorzien van de zestraps SKYACTIV-Drive automaat en is extra uitgerust met onder andere met een achteruitrijcamera, lederen interieur, Bose Premium audiosysteem, Traffic Monitoring Camera en een 4G-router met twaalf maanden data-abonnement (tot maximaal 5 GB per dag).

Audi AI

Audi AI

Audi zet in op AI

14 juli 2017 | Audi gaat nadrukkelijker dan voorheen een rol vervullen bij de implementatie van innovatieve, slimme systemen die de taken van de bestuurder verlichten en zorgen voor nieuwe manieren om de tijd in de auto optimaal te gebruiken. Audi gaat daarvoor het gebruik van kunstmatige intelligentie en zelflerende technieken verder ontwikkelen. Intelligente functies die je auto met de rest van de wereld verbinden, die de dagelijkse routine vergemakkelijken. Systemen die straks te vinden zijn in de Audi van de toekomst, en in zekere mate nu al in de nieuwe Audi A8.

Hyundai i30 Fastback

Hyundai i30 Fastback

Hyundai introduceert i30 Fastback

13 juli 2017 | Hyundai presenteert de nieuwe Fastback. Begin 2018 komt dit derde lid van de nieuwe Hyundai i30-familie op de markt. Het is de eerste vijfdeurs-coupe in het compacte segment. De Hyundai i30 Fastback is lager (-30 mm) en langer (+115 mm) dan de i30 5-deurs. Een lange motorkap, een aflopende daklijn en een sportief afgestemd onderstel geven de i30 Fastback een sterk dynamische aanblik.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!