maandag, 20 januari 2020
 

Nieuwsoverzicht

20 januari 2020

Skoda

Skoda

Skoda bestaat 125 jaar

17 januari 2020 | Skoda Auto viert dit jaar feest! In 2020 is het 125 jaar geleden dat de onderneming werd opgericht, en 115 jaar sinds het bedrijf met de productie van autos begon. Daarnaast vieren ook diverse historisch belangrijke Skoda-modellen dit jaar opvallende jubilea.

Ford

Ford

Ford investeert 42 miljoen euro in fabriek in Valencia

17 januari 2020 | De Ford fabriek in Valencia krijgt een extra kapitaalinjectie van 42 miljoen euro voor de productie van hybridemodellen en de realisatie van moderne assemblagelijnen voor batterijpakketten.

Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross

Citroen maakt prijs C3 Aircross C-Series bekend

17 januari 2020 | Citroen maakt de prijzen en specificaties van de C3 Aircross SUV C-Series bekend. De speciale en rijk uitgeruste C3 Aircross SUV C-Series is nu bestellen vanaf 25.980 euro. De nieuwste speciale uitvoering van de C3 Aircross SUV legt extra nadruk op de twee belangrijke Cs die het merk met de double chevron kenmerken.

Kia

Kia

Kia, Hyundai en Arrival werken samen

16 januari 2020 | Kia Motors Corporation en Hyundai Motor Company kondigen vandaag een strategische investering aan van 100 miljoen euro in een nieuwe partnership met Arrival, een Engelse start-up die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van elektrische autos. Met deze samenwerking plannen Kia en Hyundai een nieuwe generatie kleine en middelgrote elektrische bedrijfswagens en andere logistieke producten op de markt te brengen voor onder meer deelautobedrijven en shuttlediensten. Het schaalbare platform van Arrival vormt de basis voor verschillende soorten Purpose Built Vehicles die Kia en Hyundai samen willen ontwikkelen.

Porsche 718 Boxster

Porsche 718 Boxster

Extra cilinders voor Porsche 718 GTS

16 januari 2020 | Porsche voegt twee extra sportieve uitvoeringen toe aan de middenmotorserie: de 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0. Beide tweezitters worden aangedreven door dezelfde atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor die Porsche ook gebruikt in de topversies, de 718 Cayman GT4 en de 718 Spyder. In de GTS-modellen levert het blok 294 kW / 400 pk, 35 pk meer dan de 2,5-liter viercilinder boxermotor in de uitgaande 718 GTS.

Kia

Kia

Kia ontvouwt toekomstplannen 2020

14 januari 2020 | Kia heeft de details van Plan S aangekondigd, de strategie voor de middellange tot lange termijn die is gericht op het geleidelijk vestigen van een leidende positie op het gebied van mobiliteitsdiensten, elektrificatie, connectiviteit en autonomie. De Plan S-strategie schetst Kias preventieve en ondernemende transitie van een businessmodel met focus op voertuigen met verbrandingsmotor naar een systeem gericht op elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen op maat.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen maakt prijzen Golf 8 bekend

14 januari 2020 | Volkswagen heeft de eerste uitvoeringen van de nieuwe Golf van een prijs voorzien. De nieuwste versie van het icoon oogt dynamischer dan voorheen en is de eerste in zijn segment met standaard een volledig digitale cockpit. Hij is per direct te bestellen in verschillende uitvoeringen en de prijzen beginnen bij 25.995 euro. Voor snelle beslissers is hij tijdelijk ook verkrijgbaar voor het speciale Private Lease actietarief van 369 euro per maand.

Toyota

Toyota

Toyota kondigt SUV voor Europa aan

14 januari 2020 | Toyota heeft bekendgemaakt dat het een volledig nieuwe compacte SUV in het B-segment aan zijn Europese modellengamma toevoegt. Toyota deed de aankondiging tijdens een event in Amsterdam. De compacte SUV komt te staan op het voertuigplatform van de nieuwe Toyota Yaris die vanaf medio dit jaar bij de Toyota dealer staat.

Lexus UX

Lexus UX

Lexus UX 300e kost 49.990 euro

14 januari 2020 | Lexus maakt de prijzen bekend van de Lexus UX 300e Electric. De eerste volledig elektrische Urban SUV van Lexus is in Nederland leverbaar vanaf 49.990 euro. Na de zomer staat hij bij de dealer, maar bestellen kan vanaf nu.

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Toyota introduceert 2e generatie Mirai

14 januari 2020 | In 2014 presenteerde Toyota de brandstofcelauto Mirai. Hiermee liep Toyota voorop. Met de tweede generatie van het geavanceerde Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) brengt Toyota zijn brandstofceltechnologie op een hoger plan. Met de tweede generatie levert Toyota het bewijs dat brandstofceltechnologie geen obstakel hoeft te zijn voor de ontwikkeling van een auto die er aantrekkelijk uitziet en rijplezier biedt. De nieuwe Toyota Mirai komt begin 2021 naar Nederland.

UnitedConsumers