maandag, 24 januari 2022
 

Nieuwsoverzicht

24 januari 2022

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz werkt samen met Luminar

21 januari 2022 | Mercedes-Benz en Luminar Technologies, Inc., een techbedrijf in de automotive sector, hebben een partnership aangekondigd om toekomstige technologie?n voor hooggeautomatiseerd rijden te ontwikkelen. Een centraal onderdeel van de samenwerking is optimale toegang tot nieuwe technologie?n en wereldwijde competenties.

Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6 is Car of the Year 2022

21 januari 2022 | What Car? heeft de Kia EV6 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Het is de tweede keer dat een elektrische auto deze verkiezing wint, de eerste emissievrij rijdende winnaar was de e-Niro in 2019. De EV6 sleepte niet alleen de overall titel in de wacht, maar won ook in de categorie Elektrische SUV van het Jaar.

Jeep

Jeep

Jeep Renegade en Compass als e-Hybrid

20 januari 2022 | De nieuwe Jeep Renegade en Compass modellen debuteren met een hybridesysteem. De nieuwe 4-cilinder 1,5-liter turbobenzinemotor uit de Global Small Engine-familie levert 130 pk en 240 Nm en is gekoppeld aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe e-Hybrid versies beloven tot 15 procent minder verbruik en CO2-uitstoot dan de vorige benzinemodellen.

Citroen e-C4

Citroen e-C4

Citroen e-C4 Shine nu ook als Pack Busines

19 januari 2022 | Citro?n speelt in op de gewijzigde bijtellingstarieven per 1 januari 2022 voor autos met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer. Dit doet het merk met de nieuwe, volledig elektrische e-C4 Shine Pack Business, die per direct verkrijgbaar is voor de fiscale waarde van 35.000 euro. Hierdoor heeft een zakelijk rijder een rijk uitgeruste e-C4 die precies in de kaders valt voor 16% bijtelling.

Lexus

Lexus

Lexus is betrouwbaarste automerk

19 januari 2022 | Lexus komt als betrouwbaarste automerk naar voren in een grootschalig onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop. Ook in de twee vorige edities (2020 en 2018) won Lexus het consumentenonderzoek. Voor het onderzoek is aan auto-eigenaren in vijf landen (Belgi?, Frankrijk, Itali?, Spanje en Portugal) gevraagd wat de afgelopen jaren aan hun auto mankeerde. Test Aankoop kreeg antwoord van 60.000 auto-eigenaren.

Renault Trafic

Renault Trafic

Nieuwe Renault Trafic nu in de showroom

19 januari 2022 | Renault versterkt het bedrijfswagenaanbod met de nieuwe Trafic. De nieuwe Renault Trafic is per direct beschikbaar en te bezichtigen bij de Nederlandse dealers. De prijzen beginnen bij 22.180 euro (excl. BTW en BPM).Behalve het nieuwe frontdesign wordt de nieuwe Trafic ook gekenmerkt door een grondig vernieuwd, functioneler en praktischer interieur dat op het gebied van comfort en waarneembare kwaliteit niet onderdoet voor dat van een personenauto. Het bredere aanbod van nieuwe Euro 6d-Full-motoren levert bovendien meer vermogen en koppel. Voor meer veiligheid en gemoedsrust zijn nieuwe rijhulpsystemen (ADAS) gemonteerd.

Audi

Audi

Matte lak voor de Audi Q3 en TT

19 januari 2022 | Het kleurenpalet van matte lakken is niet langer voorbehouden aan de topmodellen Audi TT RS en Audi RS Q3. Vanaf nu is matte lak namelijk ook op de reguliere Q3- en TT-modellen mogelijk.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Porsche Taycan nu ook als Sport Turismo

19 januari 2022 | De Taycan Sport Turismo, de nieuwste versie van de elektrische sportwagen van Porsche, is binnenkort leverbaar in een groot aantal uitvoeringen. Hij combineert de praktische voordelen van de Taycan Cross Turismo met de on-road dynamiek van de Taycan Sedan. Vanaf eind februari is de GTS leverbaar en de andere uitvoeringen volgen medio maart 2022. Een opvallende voorziening is het panoramadak met Sunshine Control, waarmee het dak mat of transparant is te maken.

Porsche 911

Porsche 911

Porsche viert 50 jaar Design

18 januari 2022 | Porsche viert 50 jaar Porsche Design met twee bijzondere autos. Beide collectors items zijn uitgevoerd in de unieke, zwarte kleurencombinaties die doen denken aan de Chronograph I, in 1972 ontworpen door professor Ferdinand Alexander Porsche. De nieuwe Porsche 911 Edition 50 Years Porsche Design en de historische, door Porsche Classic gerestaureerde 911 S 2.4 Targa uit het oprichtingsjaar van de ontwerpstudio, maken hun debuut tijdens een speciale tentoonstelling in het Porsche Museum. De collectie bevat ook de unieke Chronograph 1 - 1972 Limited Edition.

Toyota

Toyota

Toyota levert brandstofcel voor waterstoftrein

17 januari 2022 | Toyota Motor Europe (TME) levert zes brandstofcelmodules aan het Spaanse CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles), een beursgenoteerde onderneming die onder meer treinen produceert. De brandstofcelmodules zijn bestemd voor een treinproject van het consortium FCH2RAIL waarvan ook TME deel uitmaakt.

AutoCoach