woensdag, 22 februari 2017
 

Nieuwsoverzicht

22 februari 2017

Range Rover Velar

Range Rover Velar

Range Rover kondigt Velar aan

22 februari 2017 | Land Rover creeerde in 1970 het segment van luxe SUVs met de lancering van de originele Range Rover. Bijna een halve eeuw later zet Land Rover de innovatiedrang door met de introductie van het vierde lid van de Range Rover-familie: de Velar. De onthulling vindt plaats op 1 maart 2017.

Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon

Hyundai onthult nieuwe i30 Wagon

22 februari 2017 | Na de introductie van de volledig nieuwe i30 hatchback maakt Hyundai zich op voor de presentatie van de i30 wagon tijdens de Autosalon van Geneve (9 tot en met 19 maart). Het nieuwste lid van de Hyundai i30-familie houdt het tijdloze design van de vijfdeurs hatchback, maar voegt hier veelzijdigheid aan toe.

Opel Insignia

Opel Insignia

Opel Insignia debuteert op Autosalon van Geneve

21 februari 2017 | Opel introduceert de nieuwe Insignia op de Autosalon van Geneve, van 9 tot en met 19 maart 2017. De Insigna maakt er als Grand Sport en als Sports Tourer zijn werelddebuut. In Nederland biedt Opel de Insignia aan voor prijzen vanaf 33.695 euro, inclusief afleverkosten. Tegelijk met de nieuwe Insignia introduceert Opel het nieuwe Opel Exclusive-programma.

Audi Q5

Audi Q5

Audi introduceert nieuwe basisdiesel voor Q5

20 februari 2017 | Met de 2.0 TDI 110 kW/150 pk introduceert Audi een nieuwe basis dieselmotor voor de Q5. Met deze dieselkrachtbron, die per direct leverbaar is, is Q5 rijden nu mogelijk vanaf 53.935 euro.

Seat Leon

Seat Leon

Seat biedt virtuele proefrit aan

20 februari 2017 | Seat introduceert de virtuele proefrit. Op de nieuwe website SeatVirtualTestDrive.nl is het mogelijk om online een proefrit te maken in de vernieuwde Leon. Zo is op een laagdrempelige manier een extra manier beschikbaar om de vernieuwde Seat Leon te ervaren. Als onderdeel van de Virtual Test Drive kunnen bezoekers van de website via hun smartphone of tablet ook kennismaken met diverse assistentiesystemen die op de Leon debuteren.

Opel Insignia

Opel Insignia

Opel maakt prijzen nieuwe Insignia bekend

16 februari 2017 | Opel start per vandaag met de orderintake van de nieuwe Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer. Het vlaggenschip van Opel wordt leverbaar vanaf 33.695 euro incl. afleverkosten. De ruime stationwagen Sports Tourer heeft een vanafprijs van 34.945 euro.Voor de zakelijke markt zijn er speciale leasetarieven met een vanaf leasetarief van 449 euro voor de Grand Sport en 469 euro voor de Sports Tourer (via Opel Leasing).

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast

Ferrari introduceert 812 Superfast

16 februari 2017 | Ferrari kiest de 87ste editie van de Internationale Autosalon van Geneve voor de wereldprimeur van zijn nieuwe 12-cilinder berlinetta. De 812 Superfast is de krachtigste en snelste Ferrari in de historie van het merk. Het nieuwe model introduceert niet alleen een keur aan innovatieve voorzieningen, maar staat tevens symbool voor de introductie van de V12-modellen van het merk met het steigerende raspaard, 70 jaar geleden, in 1947.

Peugeot Partner Tepee

Peugeot Partner Tepee

Peugeot introduceert Partner Tepee Electric

16 februari 2017 | Peugeot introduceert de Partner Tepee Electric. De auto biedt ruimte voor vijf passagiers en een modulair interieur. De Partner Tepee Electric richt zich op een toenemend aantal klanten dat elektrisch rijden wil combineren met het gebruik van de auto voor velerlei dagelijkse activiteiten, ongeacht of deze voor persoonlijke dan wel zakelijke doeleinden zijn. In Nederland profiteert de zakelijke rijder bovendien van slechts 4% bijtelling bij prive-gebruik. Het gehomologeerde bereik bedraagt 170 km. De Peugeot Partner Tepee Electric wordt op de Geneva Motorshow 2017 gepresenteerd en zal in september op de markt worden gebracht.

Nissan

Nissan

Nissan biedt nieuwe connectiviteit-service

16 februari 2017 | Nissan Europe pakt uit met een nieuwe strategie om klanten met nieuwe technologie en verbeterde services aan de dealer te binden. Nissan-rijders zullen online kunnen gebruikmaken van nieuwe diensten en meer mogelijkheden krijgen voor personalisatie en een grotere keuze uit accessoires. De aanpak moet de aftersales business aanjagen en Nissan in 2022 tot wel 30 procent omzetgroei bij aftersales in Europa kunnen opleveren.

Audi

Audi

Audi wint prijs voor bestuurderloos autotransport

16 februari 2017 | Audi heeft een prijs gewonnen voor ontwikkelwerk: met het bestuurderloze transportsysteem FTS Ray dat voor autotransport wordt gebruikt, heeft Audi de Logistik Award 2017 van het Verband der Automobilindustrie (VDA) gewonnen. Het autonoom werkende systeem wordt sinds het begin van het jaar ingezet in de fabriek te Ingolstadt. Parkeerrobots vervoeren maximaal 2.000 autos per dag voor het transport per trein. In de auto-industrie is deze toepassing uniek.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!