woensdag, 20 september 2017
 

Nieuwsoverzicht

20 september 2017

Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc

Volkswagen maakt prijzen T-Roc bekend

20 september 2017 | Volkswagen maakt de Nederlandse prijzen en uitvoeringsdetails van de nieuwe T-Roc bekend. Deze gloednieuwe cross-over wordt vanaf begin december leverbaar in drie uitvoeringen. Prijzen beginnen vanaf 25.995 euro. De Volkswagen T-Roc biedt keuze uit drie TSI-benzinemotoren en drie TDI-diesels (in beide gevallen met 85 kW / 115 pk, 110 kW / 150 pk en 140 kW / 190 pk). Bij de 150 pk-uitvoeringen is er keuze uit voorwielaandrijving en 4MOTION-vierwielaandrijving: de 4MOTION's zijn altijd gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Seat 600

Seat 600

600 Seats 600 bijelkaar gebracht

18 september 2017 | Seat heeft een GUINNESS WORLD RECORD gevestigd met de grootste bijeenkomst van Seats 600 sinds de introductie van het model in 1957. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya kwamen recent 787 Pelotillas (balletje zoals de bijnaam van de 600 luidt) bijeen tijdens de viering van zestig jaar Seat 600.

Citroen HY

Citroen HY

Citroen HY bestaat 70 jaar

17 september 2017 | In september 1947 presenteert Citroen op het Salon van Parijs zijn nieuwe lichte bestelwagen. Citroens originele kijk op het concept resulteert in een robuuste, ruime besteller met een laag eigengewicht en een groot laadvolume. De Citroen HY zou in al zijn veelzijdigheid het voorbeeld voor een hele generatie bestelbussen worden en dat tot het begin van de jaren tachtig volhouden.

BMW M5

BMW M5

BMW maakt prijs nieuwe M5 bekend

15 september 2017 | De nieuwe BMW M5 te bestellen vanaf 20 september met een vanafprijs van 161.500 euro. De M5 is vanaf maart 2018 leverbaar bij de Nederlandse dealers. BMW M GmbH betreedt met de nieuwe M5 nieuw terrein en monteert voor het eerst M xDrive vierwielaandrijving. De M5 heeft een gecombineerd verbruik van 10,5 l/100 km en een CO2-emissie van 241 g/km.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Daimer geeft slooppremie op oude diesels

15 september 2017 | Mercedes-Benz en Smart zetten de inspanningen voor een schoner milieu kracht bij. Tijdelijk bieden ze een financieel voordeel bij de aankoop van een nieuwe personenauto die aan de EU6-emissienorm voldoet. Het financiele voordeel van 2.000 euro (Mercedes-Benz) of 1.000 euro (smart) exclusief BTW is geldig bij inruil van een personenauto (diesel of benzine) met EU1- tot EU4-motor ongeacht het merk (voor een nieuwe Mercedes-Benz personenauto inclusief V-Klasse en smart).

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen maakt prijzen Tiguan Allspace bekend

15 september 2017 | Medio november start Volkswagen Nederland met de levering van de Tiguan Allspace. Deze extra ruime SUV is er ook als zevenzitter en is nu al te bestellen. De prijslijst begint bij 36.950 euro. Direct vanaf de marktintroductie is de Tiguan Allspace er ook als extra complete Comfortline Business, met onder meer het multimedia-navigatiesysteem Discover Media, digitale radio en mobiele online diensten.

Renault Nissan Mitsubishi

Renault Nissan Mitsubishi

Renault, Nissan, Mitsubishi ontvouwen toekomstplannen

15 september 2017 | Renault, Nissan en Mitsubishi Motors versterken samenwerking en versnellen toepassing van gemeenschappelijke platforms, aandrijflijnen en nieuwe technologie. Dat staat in Alliance 2022, het zesjarige plan dat vandaag gepresenteerd is. Hierin zijn nieuwe doelstellingen vastgelegd om de jaarlijkse synergievoordelen te verdubbelen tot tien miljard euro tegen 2022. Tegelijk is ook de lancering van een nieuw logo en online activiteiten van de alliantie aangekondigd, die de groeiende samenwerking tussen de alliantieleden symboliseert.

Ford Mustang

Ford Mustang

Ford onthult vernieuwde Mustang

14 september 2017 | Ford heeft de vernieuwde Ford Mustang voor Europa onthuld. De iconische sportauto heeft een vernieuwde gestroomlijnde styling en bevat een meer geavanceerde motor en wielophanging. Daarnaast beschikt de vernieuwde Mustang over geavanceerde technologieen voor bestuurdersassistentie en heeft hij meer mogelijkheden voor persoonlijke instellingen en meer aanpassingsopties. Levering van de vernieuwde Ford Mustang aan klanten in Europa gaat begin 2018 van start.

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok nu als Aventura

14 september 2017 | Volkswagen introduceert met de Amarok Aventura de overtreffende trap binnen de Amarok-serie. Deze extra complete versie is gebaseerd op de Highline met de meest krachtige V6 TDI-motor (165 kW / 224 pk) en is uitgerust met talrijke extras. Die maken het robuuste uiterlijk van de pick-up van Volkswagen indrukwekkender en verwennen de inzittenden met extra luxe. Het Aventura-pakket is leverbaar op alle Amarok Highline uitvoeringen voor 5.250 euro exclusief BTW en BPM inclusief een klantvoordeel van 2.180 euro.

Fastned

Fastned

Fastned breidt uit in Duitsland

12 september 2017 | Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar elektrische autos kunnen opladen, heeft vandaag een subsidie van 4,1 miljoen euro toegewezen gekregen van staatssecretaris Rainer Bomba van het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur. De subsidie zal door Fastned aangewend worden voor de bouw van 25 snellaadstations met meerdere laders door heel Duitsland. De stations zullen worden uitgerust met de nieuwste snelladers die het mogelijk maken om in 20 minuten meer dan 250 km aan range bij te laden.