woensdag, 7 december 2016
 

Nieuwsoverzicht

7 december 2016

Opel Insignia Grand Sport

Opel Insignia Grand Sport

Opel introduceert Insignia Grand Sport

7 december 2016 | Opel onthult de Insignia Grand Sport, die in de loop van 2017 op de markt komt. Het nieuwe vlaggenschip van Opel is lichter, ruimer, efficienter, slimmer en dynamischer dan voorheen en heeft een atletische vormgeving. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport beleeft zijn wereldpremiere in maart 2017 op de Autosalon van Geneve.

Volkswagen Golf Variant Alltrack

Volkswagen Golf Variant Alltrack

Golf Variant Alltrack komt naar Nederland

5 december 2016 | Volkswagen heeft de vernieuwde Golf Variant Alltrack onthuld. Deze stoere Golf Variant biedt een stoere uitstraling, krachtige motoren en 4Motion vierwielaandrijving. De levering van de Golf Variant Alltrack start in maart 2017; prijzen worden in januari bekend gemaakt.

Lexus

Lexus

Lexus RC F en GS F krijgen standaard AVS

2 december 2016 | Lexus voorziet de GS F en sportcoupe RC F standaard van Adaptive Variable Suspension (AVS). Met Lexus AVS kan de bestuurder van de GS F en RC F zelf de rijdynamiek beinvloeden. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor meer comfort en een betere handling, vooral op minder goed wegdek. Verder biedt het meer stabiliteit in snel genomen bochten door carrosseriebewegingen tot een minimum te beperken

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ontwikkelt Digital Light

2 december 2016 | De toekomst van autoverlichting ligt volgens Mercedes-Benz ontwikkelaars bij niet-verblindend grootlicht in HD-kwaliteit. De koplamptechnologie claimt maximale prestaties en zou communicatie en geavanceerde rijassistentie mogelijk maken. De nieuwe koplampen in HD-kwaliteit van Mercedes-Benz beschikken over chips met meer dan 1 miljoen microreflectoren, dus in totaal meer dan 2 miljoen per auto. De besturingstechniek werd door Mercedes-Benz zelf ontwikkeld.

Audi Q2

Audi Q2

Audi Q2 winkel opent in Utrecht

2 december 2016 | De gehele maand december zal Audi in hartje Utrecht in een pop-up store voor de Q2 te vinden zijn. De nieuwe Audi Q2 is hier te bewonderen, te configureren en via een bijzondere virtual reality-experience te beleven. Met het oog op de feestdagen kunnen bezoekers in de winkel ook terecht voor originele Audi cadeaus.

Audi Q2

Audi Q2

5 EuroNCAP sterren voor Audi A5 en Q2

1 december 2016 | De nieuwe Audi A5 en Audi Q2 hebben topscores behaald bij de Euro NCAP-test, wat onderstreept dat ze tot de veiligste autos in hun segment behoren. Beide Audi-modellen scoorden maximaal op het gebied van bescherming van volwassen en jonge inzittenden, evenals die van voetgangers.

Nissan

Nissan

Nissan ontvouwt toekomstplannen

1 december 2016 | Nissan staat in het teken van het tweede Nissan Futures-event, waarbij autonome voertuigen, kunstmatige intelligentie en connected car-technologie centraal staan. Als onderdeel van Nissans Intelligent Mobility-strategie worden toekomstplannen op het gebied van Intelligent Power, Intelligent Driving en Intelligent Integration gedeeld. Ook wordt een nieuw initiatief op het gebied van energieopslag uitgelicht.

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ scoort vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

30 november 2016 | De Hyundai IONIQ Hybrid, Electric en Plug-in Hybrid hebben elk de maximale score van vijf sterren gekregen van het onafhankelijke testinstituut Euro NCAP. De IONIQ behaalde de maximumscore in alle vier categorieen: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. Daarmee bewijzen Hyundai en Euro NCAP dat de IONIQ een van de veiligste modellen in zijn segment is.

Combined Charging System

Combined Charging System

Autofabrikanten werken samen aan snel laadnetwerk

30 november 2016 | BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Audi en Porsche hebben een intentieverklaring getekend om de krachtigste elektrische laadinfrastructuur in Europa te realiseren. Het streven is om snel een groot aantal laadstations te bouwen om met elektroautos grote afstanden in Europa af te kunnen leggen. Deze joint venture is een belangrijke stap om een grootschalige acceptatie van dit type autos te realiseren.

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Ford onthult nieuwe generatie Fiesta

29 november 2016 | Ford Motor Company heeft vandaag op een speciaal Go Further-evenement in Keulen de nieuwe generatie Ford Fiesta gelanceerd. Ford heeft vier verschillende productievarianten van de nieuwe generatie Fiesta geintroduceerd: de luxe Fiesta Titanium, de op de Ford Performance geinspireerde Fiesta ST-Line, de exclusieve Fiesta Vignale en de Fiesta Active crossover.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!