vrijdag, 26 mei 2017
 

Nieuwsoverzicht

26 mei 2017

Renault Megane

Renault Megane

Renault kondigt nieuwe Megane RS aan

26 mei 2017 | De nieuwe Renault Megane R.S. gaf zijn eerste publieksoptreden tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Deze sportieve nieuwkomer maakte een ronde over het circuit met aan het stuurwiel Nico Hulkenberg, coureur bij het Renault Sport Formula One Team. De zwart-gele kleurstelling van de Megane R.S. is geinspireerd op de nieuwe identiteit van Renault Sport en accentueert de assertieve, sportieve uitstraling.

Jaguar Project 8

Jaguar Project 8

Jaguar kondigt XE SV aan

26 mei 2017 | Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) kondigt de krachtigste, wendbaarste en extreemste high-performance Jaguar tot nu toe aan: de nieuwe XE SV Project 8. Het prototype van deze 441 kW (600 pk) sterke sportsedan met de prestaties van een supercar rijdt nu zijn eerste testkilometers op de uitdagende Nordschleife van de Nurburgring. De auto is voorzien van exclusieve camouflage ontworpen door SVO Design.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen toont elektrische GTI

24 mei 2017 | Dertien leerlingen van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg ontwikkelden deze tiende showcar, First Decade, in minder dan negen maanden tijd. Het is de meest sterke en technologisch geavanceerde Golf GTI showcar van de afgelopen 10 jaar. Het meest bijzondere aan de Golf GTI First Decade zit onderhuids. Daar wordt een 300 kW/410 pkbenzinemotor die de voorwielen aandrijft, gecombineerd met een 48 Volt sterke elektromotor die maximaal 12 kW op de achterwielen overbrengt. De twee aandrijfsystemen zijn afzonderlijk te gebruiken, maar werken ook samen als dat nodig is. De auto is conventioneel te rijden met de voorwielaandrijving,

car2go

car2go

car2go krijgt app

24 mei 2017 | In Nederland introduceert car2go, marktleider op het gebied van autodelen, een snellere en gemakkelijkere manier voor het openen van een car2go-auto middels een app. Na succesvolle implementaties in 23 wereldwijde car2go-steden, worden nu ook Amsterdam, Madrid en Stuttgart - de drie volledig elektrische car2go-locaties - voorzien van deze in-house ontwikkelde technologie die het verhuurproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes-Benz S-Klasse

Vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse nu te bestellen

24 mei 2017 | De Mercedes-Benz S-Klasse is verregaand vernieuwd voor modeljaar 2017. Het model uit Affalterbach heeft bovendien een nieuwe motor, nieuwe transmissie, nieuwe vierwielaandrijving en een nieuw exterieur- en interieurdesign gekregen. Daarnaast heeft Mercedes-AMG de rijdynamiek en de visuele verschijning aangescherpt. De eerste uitvoeringen van de nieuwe S-Klasse hebben 4MATIC vierwielaandrijving en zijn per direct te bestellen. Consumentenprijzen van de nieuwe S-Klasse inclusief afleverkosten beginnen bij 114.793 euro, de eerste modellen arriveren in juli bij de dealers.

Mitsubishi

Mitsubishi

SAME bouwt 5-miljoenste motor

23 mei 2017 | De Chinese joint venture van Mitsubishi Motors Corporation (MMC), Shenyang Aerospace Mitsubishi Motors Engine Manufacturing Co., Ltd. (SAME), heeft de vijf miljoenste motor gefabriceerd. Daarmee is SAME een van de toonaangevendste motorenfabrieken in China. De cumulatieve productie bedroeg in 2014 nog drie miljoen motoren en in 2016 vier miljoen.

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Japan bouwt waterstoftankstations

22 mei 2017 | Toyota heeft samen met tien andere toonaangevende Japanse technologiebedrijven een overeenkomst bereikt voor het opzetten van een grootschalig landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations in Japan. Het doel van de overeenkomst is om de uitrol van waterstoftechnologie in Japan te versnellen. De samenwerking is een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Kia Picanto

Kia Picanto

Kia zorgt voor spektakel langs A2

19 mei 2017 | Hij is weg! De blikvanger voor de circa 190.000 automobilisten die dagelijks over de A2 Breukelen passeren. De Giant Picanto, die daar sinds 2011 voor het hoofdkantoor van Kia Motors Nederland stond, heeft zijn taak erop zitten. Maar Kia presenteert vandaag de nieuwe Giant Picanto.

Renault Nissan

Renault Nissan

Logistiek partner en autofabrikant werken al 25 jaar samen

19 mei 2017 | Koopman Logistics Group heeft bekendgemaakt dat de samenwerking met autofabrikant Renault-Nissan de komende jaren wordt voortgezet. Koopman verzorgt voor de Renault-Nissan Alliance de complete afhandeling van voertuigen bij aankomst per schip in Amsterdam en vervolgens het transport naar hun eindbestemming. De verlenging heeft een gouden randje, want Koopman en Renault-Nissan werken dit jaar 25 jaar samen.

Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Volkswagen introduceert Up! GTI

19 mei 2017 | Volkswagen lanceert de gloednieuwe up! GTI. De compacte sportieveling wordt onthuld op het jaarlijkse GTI Treffen aan de Oostenrijkse Worthersee. Qua concept en vermogen liggen de Golf GTI Mk1 uit 1976 en de nieuwe up! GTI duidelijk op een lijn. De Golf GTI had een vermogen van 81kW/110 pk en de up! GTI komt tot 85kW/115 pk. Bovendien zijn ze allebei compact, hebben ze een laag gewicht en zijn ze uitgedost in die typische GTI-outfit, met rode strepen in de grille en stoelbekleding in een Schots ruitpatroon.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!