zaterdag, 22 oktober 2016
 

Nieuwsoverzicht

22 oktober 2016

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia wint EuroCarBody 2016 award

21 oktober 2016 | Tijdens de 18e Automotive Circle International heeft de Alfa Romeo Giulia de EuroCarBody 2016 gewonnen. De Giulia won s werelds meest prestigieuze onderscheiding voor carrosserie-ontwerp onder meer vanwege de innovatieve ontwikkelingen en designoplossingen.

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb bestaat 15 jaar

21 oktober 2016 | De Skoda Superb viert dit jaar zijn 15e verjaardag. Sinds de eerste Superb in 2001 heeft de Tsjechische autofabrikant in drie generaties tijd zo'n 900.000 exemplaren van het model geproduceerd. Sinds maart 2015 komen meer dan 100.000 Superbs voor rekening van de actuele derde-generatie, die in het middenklasse segment erg populair is.

Ford Transit

Ford Transit

Ford Transit is best verkochte bestelauto ter wereld

21 oktober 2016 | Ford Transit is wereldwijd de bestverkopende serie bestelautos in 2015, met bijna 400.000 geregistreerde bestelautos. Dit blijkt uit de wereldwijde registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit voor het kalenderjaar 2015.

Seat Leon

Seat Leon

Seat Leon ondergaat facelift

20 oktober 2016 | De Seat Leon ondergaat een facelift voor modeljaar 2017. De vernieuwingen focussen op de zaken die dit model van oudsher kenmerken: design, sportiviteit en rijplezier. Met uiterlijke wijzigingen en nieuwe technologie is SEATs bestverkochte model klaar om een vervolg te geven aan zijn succes.

Opel Kadett

Opel Kadett

Opel Kadett viert tachtigste verjaardag

20 oktober 2016 | De Opel Kadett viert zijn tachtigste verjaardag. De Opel Kadett was bij zijn introductie in 1936 een kleine sensatie, zowel op technisch gebied als met zijn prijs. Tot 1940 produceerde Opel meer dan 100.000 exemplaren, zowel sedans als cabriolets, voor prijzen vanaf slechts 2.100 Duitse mark. Met zijn vooruitstrevende ontwerp legde de eerste Kadett de basis voor Opels succes in het compacte segment. Ook zijn opvolgers, elf generaties Kadett en Astra, waren zeer succesvol met meer dan 24 miljoen verkochte exemplaren.

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Productie Skoda Kodiaq van start

19 oktober 2016 | Deze week is in de Tsjechische fabriek van Skoda in Kvasiny het groene licht gegeven voor de productiestart van de Skoda Kodiaq. De productiefaciliteiten in Kvasiny zijn verregaand gemoderniseerd en uitgebreid voor de productie van de nieuwste modellen van Skoda. Naast de nieuwe bodyshop en de ombouw van de assemblagelijn zijn ook de lakstraat en logistieke secties verder uitgebreid.

Volkswagen Touran

Volkswagen Touran

R-Line styling nu ook voor Volkswagen Touran

19 oktober 2016 | De Volkswagen Touran is nu ook leverbaar als dynamisch aangeklede R-Line. Twee sportieve stylingpakketten voor ex- en interieur geven deze ruime MPV meer karakter. Beide pakketten zijn tijdelijk extra scherp geprijsd en beschikbaar voor de Connected Series en Highline.

Holden Astra

Holden Astra

Opel Astra te koop in Australie als Holden Astra

18 oktober 2016 | De nieuwe Opel Astra krijgt ook een carriere in Australie en Nieuw-Zeeland. De Europese Auto van het Jaar 2016 verschijnt daar in december als Holden Astra in de showrooms. De Astra is de nieuwste aanvulling van de line-up van Holden die ontwikkeld is door het International Technical Development Center van General Motors in het Duitse Russelsheim. De Insignia VXR, de Cascada en de Astra VXR gingen de nieuwe Astra in de afgelopen twee jaar al voor.

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e is ECOBEST 2016

18 oktober 2016 | Opel heeft twee onderscheidingen in de wacht gesleept bij de AUTOBEST 2016 Awards. De nieuwe, volledig elektrische Ampera-e won de titel ECOBEST 2016, terwijl de Opel Group als organisatie is uitgeroepen tot COMPANYBEST 2016. De AUTOBEST-jury wordt gevormd door 31 onafhankelijke journalisten uit geheel Europa.

Mini MINI

Mini MINI

Elektrische MINI aangekondigd

17 oktober 2016 | Het rijplezier van MINI zonder uitlaatemissie: dit wordt spoedig realiteit met de introductie van het eerste plug-in hybride model van het Britse merk. De serie-ontwikkeling van deze auto, die een bepaalde afstand emissievrij kan rijden, is bijna afgerond. Het model combineert een brandstofmotor met een elektromotor waarmee elektrisch rijden voor het eerst mogelijk wordt in een MINI.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!