dinsdag, 17 januari 2017
 

Nieuwsoverzicht

17 januari 2017

Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG introduceert GT C Edition 50

17 januari 2017 | Mercedes-AMG breidt het aanbod van de GT verder uit met de nieuwe GT C. Deze nieuwe modelvariant, waarvan de Roadster in september 2016 debuteerde, is voorzien van alle noviteiten van de vernieuwde Mercedes-AMG GT en GT S, in combinatie met technische uitrustingen van de AMG GT R. Behalve met een hoger vermogen, 410 kW (557 pk), is de nieuwe Mercedes-AMG GT C ook voorzien van actieve achterasbesturing voor rijdynamiek van het hoogste niveau. De Mercedes-AMG GT C wordt bij introductie in de speciale uitvoering Edition 50 geleverd.

BMW 4-Serie

BMW 4-Serie

BMW 4-Serie ondergaat facelift

17 januari 2017 | BMW introduceert de vernieuwde 4-Serie, voorzien van een scherper design en een herziene wielophanging. Wereldwijd heeft BMW van de 4-Serie tot eind 2016 al meer dan 400.000 exemplaren verkocht. In 2013 verscheen als eerste de 4-Serie Coupe en het jaar erop verschenen ook de 4-Serie Cabrio en Gran Coupe. De productie start op 1 maart, dus in de tweede helft van dezelfde maand treft men de vernieuwde 4-Serie Coupe, Cabrio en Gran Coupe bij de dealers.

Kia Rio

Kia Rio

Kia prijst de nieuwe Rio

13 januari 2017 | Kia Nederland heeft de prijzen bekend gemaakt van de vierde generatie Kia Rio. Met een prijs van 15.735 euro (incl. BPM/BTW en kosten rijklaar maken) is Kia erin geslaagd de nieuwe Rio op een nagenoeg gelijk prijsniveau te houden als zijn voorganger. Naast de standaard uitrusting (EconomyLine) kan worden gekozen voor rijkere uitvoeringen: zo zijn onder meer Rijbaanassistentie (LDWS) en Autonome Noodremassistentie (AEB) te bestellen. Deze veiligheidssystemen zijn standaard vanaf de First Edition. Medio februari staat de nieuwe Kia Rio in de showroom.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ontvouwt toekomstvisie

12 januari 2017 | Mercedes-Benz geeft een eigen visie op toekomst van mobiliteit. De nieuwe bedrijfsstrategie genaamd CASE speelt daarbij een prominente rol. Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2017 in Las Vegas heeft Mercedes-Benz producten en concepten gepresenteerd volgens de vier strategische pijlers Connected, Autonomous, Shared & Service en Electric Drive. Ook heeft het autoconcern tal van oplossingen voor het koppelen van auto's aan slimme huisbediening, nieuwe features op het gebied van kunstmatige intelligentie, services voor het verbeteren van het welzijn en veel andere aspecten.

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Toyota presenteert straatversie Yaris WRC

12 januari 2017 | Met de deelname aan het WRC 2017 wil Toyota President Akio Toyoda de glorietijd van weleer nieuw leven inblazen. In de jaren 80 en 90 was Toyota wereldwijd synoniem aan rallysucces. Het leverde een onuitputtelijke lijst aan podiumplaatsen en 3 wereldtitels op. Op 19 januari aanstaande staat Toyota opnieuw aan de start van de Rally van Monte Carlo, de eerste rally binnen het nieuwe WRC-seizoen. Geheel in lijn met de nieuwe strategie van meer opwindende auto's presenteert Toyota nu een imposante straatversie die is afgeleid van de Yaris WRC. De potente 3-deursversie levert een vermogen van ruim 154 kW/210 pk en biedt daarmee een uni

Ford Focus

Ford Focus

Ford Focus nu ook als Lease Edition

12 januari 2017 | De Ford Focus ooit is er nu ook in een nieuwe Lease Edition uitvoering voor zakelijke rijders. Hij is er naar wens met een benzine- of dieselmotor. En door een opgewaardeerd interieur is de Focus verfijnd voor modeljaar 2017.

Jaguar F-TYPE Coupe

Jaguar F-TYPE Coupe

Jaguar F-TYPE ondergaat facelift

10 januari 2017 | De Jaguar F-TYPE ondergaat een facelift. De sportauto is voorzien van een frisse aanblik, een zogenaamd Touch Pro-infotainmentsysteem en een functie om voertuigdata te combineren met GoPro HD-video's via de ReRun-app. Ter introductie van de vernieuwde F-TYPE levert Jaguar voor een modeljaar ook de exclusieve 400 SPORT-uitvoering. De verkoop van de vernieuwde F-TYPE start in het eerste kwartaal van 2017.

Audi Q8 concept

Audi Q8 concept

Audi toont Q8 concept

9 januari 2017 | Met het Audi Q8 studiemodel blikt het merk vooruit op een toekomstig productiemodel. Prestige en sportiviteit: dat is waar de 5,02 meter lange Audi Q8 concept voor staat. Hij combineert de typerende ruimte van een SUV met de lijnen van een coupe. Met dit studiemodel blikt Audi vooruit op de toekomstige designstijl voor zijn modellen.

Lexus LS

Lexus LS

Lexus introduceert nieuwe LS

9 januari 2017 | Lexus onthult de volledig nieuwe, vijfde generatie van de LS. Het topmodel maakt zijn werelddebuut op de North American International Auto Show (NAIAS) die op 14 januari in Detroit zijn deuren voor het publiek opent. Hiermee herhaalt de geschiedenis zich; 28 jaar eerder presenteerde Lexus op diezelfde show de eerste generatie LS, de LS 400. Deze sedan in het topsegment markeerde de geboorte van het merk Lexus.

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen onthult Tiguan Allspace

9 januari 2017 | Volkswagen breidt de Tiguan-reeks uit met de grotere Allspace. De XL-versie van de Tiguan beleeft deze week zijn wereldpremiere tijdens de North American International Auto Show in Detroit (8 - 22 januari). De Tiguan Allspace komt in het Europese Volkswagen-gamma tussen de Touareg en de Tiguan in te staan. De aanduiding Allspace voor de extra grote versie van de Tiguan wordt vooral in Europa gebruikt. In Noord- en Zuid-Amerika brengt Volkswagen alleen de versie met lange wielbasis op de markt, onder de naam Tiguan.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!