22 januari 2016
Suzuki Ignis
Nieuws

Suzuki Ignis

Suzuki laat productieversie nieuwe Ignis zien

22 januari 2016 - Suzuki presenteert de definitieve productieversie van de nieuwe Ignis. Verder maakt Suzuki meer details bekend van zijn mini-crossover met retrodesign in het A-segment van de markt. Suzuki brengt de Ignis op 18 februari eerst in thuisland Japan op de markt. Suzuki maakt de Europese specificaties later bekend. De nieuwe Ignis wordt aan het einde van dit jaar in Nederland verwacht.

Op zoek naar een Suzuki Ignis 1.2 Smart Hybrid Style CVT?
bynco heeft er 10 vanaf € 12.940,-

Suzuki Ignis 1.2 Smart Hybrid Style CVT

Het definitieve design van de Suzuki Ignis wijkt nagenoeg niet af van dat van de Ignis Concept. Dit studiemodel onthulde Suzuki in november vorig jaar op de Tokyo Motor Show. De Ignis Concept kreeg de handen op elkaar vanwege zijn retrodesign met details van gevierde Suzuki-modellen uit het verleden. Voorbeelden zijn de oplopende achterste zijruitjes en de denkbeeldige koelroosters in de C-stijl zoals het coupeetje Suzuki SC100 GX uit de jaren '70 die ook had.

Suzuki Ignis

De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 3,70 m, 1,66 m en 1,59 m. En mede omdat de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie staan, bedraagt de wielbasis een flinke 2,43 m. Voor extra gebruiksgemak is de achterbank verschuifbaar.

Suzuki Ignis

Doordat de Ignis relatief hoog op zijn wielen staat, is de bodemvrijheid bovengemiddeld. Ook ontleent de Ignis hier zijn stoere, robuuste uitstraling aan. Het ultralichte platform belooft een gunstig brandstofverbruik.

Suzuki Ignis
AutoCoach
XLLease
KwikFit