22 februari 2019
Suzuki Ignis

Forum Suzuki Ignis

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 januari 2019

Ervaring met auto: Automaat erg bonkend bij koud weer en slappe veringen.


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerKreijne

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Wijsthans, datum: 26 januari 2019

Antwoord: naam: Hans van der Wijst d.d, 26 januari 2019

Ervaring na de zoveelste types Suzuki waaronder Jimny,Vitara,Alto,Swift 2x nu vanwege de hogere instap de Ignis automaat. Gekocht 24 juni 2018 eerste maanden geweldig daarna dat hortende en bonkige geluid bij het wegrijden...

Onze dealer verwees ons naar Nimag de importeur daar zij ook afhankelijk zijn van hun expertise in deze, na maanden correspondentie met de importeur eindelijk de oplossing, ja een nieuw vliegwiel hoor.

Bij het wegrijden de volgende morgen nog steeds dit probleem, wij gaan het nu afwachten, daarna zoeken wij het hogerop richting de importeur...

  

, datum: 24 oktober 2018

Ervaring met auto: Gekocht 29-09-2018. Een fijne en betrouwbare auto met een sporting uiterlijk. Wij hebben een automaat. Sinds 1 maand, tot nu toe SUPER. Nog geen 1000 km afgelegd met een gemiddeld brandstofgebruik van 1:19,35. Moet nog beter worden na de inrijperiode. Een minpunt er is geen lichtje in de kofferbak, dus's -avonds of in de garage sta je aardig te stuntelen.


Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
Dealer

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 8 april 2018

Ervaring met auto: Ruim een jaar in bezit. We hebben de intro-versie. Eerst even enige software aanloopproblemen. Daarna prima ervaringen. Laag verbruik door soft-hybrid.


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Ctrockster, datum: 6 juli 2018

Antwoord: We hebben een suzuki Ignis. Ik heb een vraag: onze auto maakt een fluitend geluid als je rond de 70 km/u of harder rijdt. Het is net alsof er een raampje openstaat maar dat is niet zo. Er is een nieuwe koppelingsplaat plus drukgroep vanaf dat moment hoeren we dat gefluit. Weet iemand wat dat eventueel kan wezen? Er is ook een nieuwe radiateur voor de airco ingekomen. We staan voor een raadsel we zien graag ervaringen van andere mensen die dat ook hebben gehad en wat was de oplossing.
Groetjes Joop

 
Reactie van: Info, datum: 9 juli 2018

Antwoord: Beste Joop al eens op de facebookgroep gekeken van de ignisgebruikersgroep, of suzukiignis.nl succes

 
Reactie van: Karolaschmitz, datum: 11 juli 2018

Antwoord: Ignis wat een aparte auto, veel te duur, doe er paar duizend bij en je hebt een veel grotere Toyota yaris Hybrid.

Wil je opvallen, dan betaal je ervoor.

 
Reactie van: Janenjo, datum: 9 augustus 2018

Antwoord: Het geluid of windgeruis kan van de kap van buitenspiegel komen die niet 100% op zijn plaats zit. Dat hebben we gehad bij s-cross. Kijk eens naar de buitenkap misschien is het dit.

  

, datum: 17 november 2017

Ervaring met auto: In augustus ben ik overgestapt van een Captur TCe120 naar een Ignis. Dat kan misschien als een stap terug worden gezien maar is het in bijna alle opzichten niet. Het comfort is van minstens gelijke hoogte en daar komt bij dat de AGS zeer zuinig is. Ik zit nog altijd op 4.6 l / 100 na 6500 kilometer. Verder is het een leuke en aparte verschijning, zeker in two-tone oranje-zwart. Bij aparte autonulls zijn uiteraard wel de meningen verdeeld over uiterlijk.

De automaat is wel de mindere van de EDC automaat in de Captur. Dat moet voor een prijsverschil van 10000 euro maar voor lief genomen worden. De automaat heeft zeer sterk de neiging om in een te hoge versnelling te blijven hangen na afremmen. Vanaf 30km/h moeten accelereren op een korte oprit van de snelweg in zijn vier is niet prettig. Het is tenslotte een typisch Japanse motor die graag toeren wil maken. Oplossing; tikje tegen de pook naar de drie.

Dat is dan ook wel het enige minpuntje dat ik kan vinden. Verder is het LED dim/grootlicht (standaard op de Stijl) geweldig. Ook kan ik het actieve remsysteem dat botsingen moet voorkomen erg op prijs stellen. De navigatie is dezelfde als de grotere Suzukinulls hebben en werkt aardig. Het ondersteunt ook Android Auto zodat je ook gewoon de navigatie van je telefoon op het grote scherm kunt krijgen. Geen kaart updates meer nodig!

Uitvoering1.2 Stijl AGS
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: E. Stuifzand6, datum: 26 maart 2018

Antwoord: Heb in januari mijn Ignis Stijl gekregen. Fijne auto, maar mijn telefoon een Samsung S6 aansluiten is niet mogelijk dat is echt een minpunt

 
Reactie van: Info, datum: 4 mei 2018

Antwoord: Beste Stuifzand als je de Auto januari 2018 hebt gekocht moet dit toch echt mogelijk zijn hoor. Ligt er wel aan of je een splinternieuwe hebt gekocht (met SLDA systeem) of een uit voorraad (een Intro) met In-Touch systeem

 
Reactie van: Rinusvissers, datum: 14 december 2018

Antwoord: Wel de originele kabel gebruiken.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 oktober 2017

Ervaring met auto: Heerlijke auto, maar wat een vreselijk audio/navigatie systeem. Helaas een van de eerste exemplaren gekocht (intro model). De dealer doet elke keer zijn best en doet gratis updates van het systeem, maar echt het systeem geeft alleen maar ergenis bij mij. Voor de rest geen problemen. Sinds januari 21000 km gereden.

Ervaring met verkoop: Goede dealer. Erg behulpzaam


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerEefde

Betrouwbaarheid6
Comfort4
Motor8
  
 
Reactie van: Havalo, datum: 12 november 2017

Antwoord: Ik kan me wel vinden in het commentaar m.b.t. het navigatiesysteem. Het is mijn eerste auto (Ignis-Intro) met een navigatiesysteem, dus vergelijken kan ik niet. Maar toch, echt handig? Een route instellen ontmoedigt me. Zet hem wel eens aan voor de aardigheid.. .Voor de rest is de Ignis een fijne en leuke kar.

 
Reactie van: E. Korvingwiel, datum: 11 februari 2019

Antwoord: Datzelfde ervaar ik ook. Ik heb mijn Suzuki Ignis sinds november 2018. Kan het geluid niet harder zetten op de grote weg hoor ik niet wat er gezegd word.

 
Reactie van: Voor. Alles, datum: 19 februari 2019

Antwoord: Gewoon het geluid harder zetten tijdens het spreken van de navigatie (dus niet voor en na maar tijdens) het dus net als bij mij tot knalhard!

  

, datum: 18 oktober 2017

Ervaring met auto: Super, rijdt met gemak 1 op 21.

Zeer tevreden over:
- soepel start stop systeem
- de hogere instap, ook voor passagier voor
- achterstoelen kunnen wat naar voren, zodat koffers niet zichtbaar in de achterbak liggen


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand11.500 km
DealerLuykx

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 10 oktober 2017

Ervaring met auto: Wij hebben de nieuwe Ignis Stijl nu 5 maanden in gebruik en zijn heel erg tevreden. Comfort is goed, lekkere stevige stoelen, vering strak demping achter te straf op drempels uitrusting is prima vooral voor de veiligheid.

Het verbruik is boven verwachting. Wij rijden redelijk veel nu ongeveer 6000 km zowel in de stad, als op de grote weg en het verbruik zit op 5 liter per 100 km.

Bagageruimte, zeker met de achterbank in de voorste stand is prima interieur is ruim ook voor 4 personen.

Ervaring met verkoop: Prima


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerSchuurhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Cd. Nieuwsbrief, datum: 12 oktober 2017

Antwoord: Problemen bij drempels of bij zwaardere belading? Dealers zijn geinformeerd.
Schokbrekers kunnen onder garantie vervangen worden. Geldt zeker voor Ignissen die t/m mei geleverd zijn.

 
Reactie van: Gerdaenmaarten, datum: 28 november 2017

Antwoord: Het zou fijn zijn als ze dat gratis zouden doen, want dit is echt niet te doen met 4 volwassenen dan bonkt hij wel heel erg.

 
 
« 1 2 »