23 september 2016
Suzuki Ignis

Suzuki Ignis

Suzuki Ignis debuteert in Parijs

Autozine
23 september 2016 | Suzuki presenteert op de Paris Motor Show 2016 de nieuwe Ignis.Om niet voorbij te gaan aan Suzuki's rijke geschiedenis met compacte auto's is het moderne crossover-design voorzien van speelse retro-elementen. Bijvoorbeeld de oplopende achterste zijruiten en de denkbeeldige koelsleuven in de C-stijl zoals de Suzuki SC 100 GX uit de jaren '70 die ook heeft.
 

Het design van de nieuwe Ignis is naar eigen smaak aan te passen met allerlei originele accessoires. Ook behoort een zwart dak tot de mogelijkheden. De kleur van de carrosserie is gekoppeld aan elementen in het interieur dat net als het exterieur speels is vormgegeven.

Suzuki Ignis

Suzuki levert de nieuwe Ignis met een 1.2 DualJet benzinemotor met 66 kW/90 pk. De versie met SHVS-technologie (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) rijdt nog zuiniger. Andere redenen om voor de nieuwe 5-deurs Suzuki Ignis te kiezen, zijn de hoge zitpositie voor een beter zicht op de weg, het ruime interieur met verschuifbare achterbank voor meer bagageruimte dan wel beenruimte en de ruime instap vóór en achter. En uiteraard heeft Suzuki aan de veiligheid gedacht. Een voorbeeld is het actieve veiligheidssysteem DCBS (Dual Camera Brake Support). Het AllGrip 4x4-systeem, dat beschikbaar is op verschillende versies, geeft meer grip en levert ook een bijdrage aan de veiligheid.

De nieuwe Suzuki Ignis staat op een ultrasterk en -licht platform. Hiermee is de compacte crossover de lichtste auto in zijn klasse met positieve gevolgen voor het verbruik en de rijeigenschappen. Naar wens levert Suzuki de Ignis met AGS (Auto Gear Shift). Deze geautomatiseerde versnellingsbak is compacter en lichter dan een traditionele automaat wat ook een gunstig effect op het verbruik heeft.

Suzuki Ignis

De verkoop van de nieuwe Suzuki Ignis start in januari 2017. De prijzen worden later bekendgemaakt. De Ignis maakt op de Paris Motor Show (1-16 oktober 2016) zijn Europese publieksdebuut. Op de Suzuki-stand (511, hal 1.0) staan verder onder andere de onlangs gepresenteerde nieuwe Suzuki S-Cross en Suzuki Baleno.