27 mei 2022
Alfa Romeo Tonale
Nieuws

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo maakt prijzen Tonale bekend

27 mei 2022 - Met de Tonale introduceert Alfa Romeo niet alleen zijn eerste compacte SUV en eerste geëlektrificeerde auto, maar ook een nieuwe opzet van uitrustingsniveaus waarmee de configuratie voor de klant eenvoudiger moet worden. Er is keus uit de 130 pk sterke Super of Ti en de 160 pk Ti of Veloce. De Tonale is leverbaar vanaf 42.000 euro.

De Tonale biedt twee niveaus van elektrificatie: Hybrid en Plug-in Hybrid die later dit jaar op de markt komt. De Hybrid is er in een 130 pk en 160 pk variant die beide gekoppeld zijn aan een 7-traps TCT-automaat en een P2 elektromotor van 48 volt, 15 kW en 55 Nm. Er wordt elektrisch gestart en er kan over een korte afstand, tot zo'n 3 kilometer, volledig elektrisch gereden worden. De 275 pk sterke Tonale Plug-in Hybrid variant die later dit jaar op de markt komt biedt in theorie een volledig elektrische actieradius tot 80 kilometer (stadscyclus, meer dan 60 kilometer in gecombineerde cyclus).

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo levert de Tonale standaard met een nieuw infotainmentsysteem, inclusief Android-besturingssysteem, 4G-connectiviteit en Over-the-Air (OTA) updates. Het systeem omvat een digitaal 12,3-inch scherm, een 10,25-inch touchscreen en een geavanceerde multitasking-interface, waardoor alles in één oogopslag te zien is.

Verder is de Tonale onder meer standaard voorzien van 18" licht metalen velgen met daarachter geanodiseerde remklauwen, LED dagrijverlichting èn knipperlicht en full LED achterlichten èn reflectoren. Zaken als draadloos Apple CarPlay/Android Auto, Global Telematics Box Module (TBM) (Alfa Connect Box), Alfa Connect services, cruise control incl. speed limiter, licht- & regensensor en geautomatiseerd groot licht, behoren ook tot de standaarduitrusting.

Onder andere Forward Collision Warning (FCW), Auto Emergency City Brake, Verkeersbordenherkenning, Intelligent Speed Assist (ISA), Lane Support System, Driver Awareness Detection en Bandenspanningsmeter (TPMS) zijn al vanaf de instapversie standaard aanwezig. De Tonale kan dankzij nieuwe Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) autonoom rijden op niveau 2.

Standaard op iedere Alfa Romeo Tonale is de non-fungible token (NFT) technologie. Alfa Romeo is de eerste Italiaanse autofabrikant die een auto koppelt aan een digitaal NFT-certificaat. Met toestemming van de klant legt de NFT-technologie voertuiggegevens vast en genereert het daarmee een certificaat, dat een positief effect heeft op de restwaarde.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale staat vanaf medio juni bij de Nederlandse Alfa Romeo dealer. De prijzen:

1.5T Hybrid 130pk

  • Super € 42.000
  • Sprint € 44.500
  • Edizione Speciale € 46.080

1.5T Hybrid 160pk

  • Edizione Speciale € 48.080
  • Ti € 49.000
  • Veloce € 51.500