1 februari 2021
Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Volkswagen start productie ID.3 in Glazen Fabriek

Autozine
1 februari 2021 | De Volkswagen ID.3 wordt nu ook in de Glazen Fabriek gebouwd. De assemblage van de eerste ID.3 in Dresden markeert tevens de acceleratie van de transformatie van het iconische gebouw tot het nieuwe 'Home of the ID'.
Wittebrug

De Glazen Fabriek in Dresden is inmiddels de vierde Volkswagen-fabriek die is omgebouwd om volledig elektrische auto's te produceren die zijn gebaseerd op het MEB-platform. De productie van de eerste Volkswagen ID.3 startte eind 2019 in de eveneens geheel getransformeerde Volkswagen-fabriek in Zwickau. Eind 2020 zijn ook de Chinese vestigingen in Anting en Foshan gestart met het bouwen van elektrische Volkswagens. Samen hebben deze vier fabrieken een maximale productiecapaciteit van meer dan 900.000 auto's per jaar. Het netwerk van MEB-fabrieken breidt zich in rap tempo uit; ook de productiefaciliteiten in Emden, Hannover en Chattanooga (VS) bereiden zich voor op de het bouwen van emissievrij rijdende Volkswagens.

Volkswagen ID.3

De Glazen Fabriek is niet zomaar een nieuwe productielocatie voor de Volkswagen ID.3. Het iconische gebouw is al sinds de opening in 2001 een showcase voor het merk. Was het twee decennia geleden nog het transparante productiehuis van de luxe Volkswagen Phaeton, nu is de volledig uit glas opgetrokken 'fabriek' het nieuwe 'Home of the ID.'.

Als sinds 2017 worden er in de Glazen Fabriek uitsluitend elektrische auto's geassembleerd en fungeert het ook als thuisbasis voor verschillende mobiliteit gerelateerde startups. Met de productiestart van de ID.3 krijg de transformatie een extra impuls. Het "Home of the ID.' speelt een belangrijke rol binnen het nieuwe Volkswagen. De transparante fabriek geeft klanten en bezoekers niet alleen een kijkje achter de schermen van het grote elektrificatie-offensief van het merk, maar kunnen er ook zelf uitgebreid de modellen van de ID. Family ervaren.

Remschijf.nl
Volkswagen ID.3 nu ook met 45 kWh accuVolkswagen ID.3 nu ook met 45 kWh accu
19 maart 2021
Volkswagen ID.3 is EV van het jaarVolkswagen ID.3 is EV van het jaar
18 februari 2021
5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.35 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.3
21 oktober 2020
Volkswagen ID.3 ST nu te bestellenVolkswagen ID.3 ST nu te bestellen
15 juli 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum