18 februari 2021
Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 is Elektrische Auto van het Jaar

Autozine
18 februari 2021 | De elektrische Volkswagen ID.3 is uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. In de jaarlijkse verkiezing van de Vereniging Zakelijke Rijders scoorde de ID.3 niet alleen het hoogste puntentotaal in totaal, maar eindigde hij tevens als winnaar in de categorie 'Midden Segment'. Ook zijn grotere broer, de elektrische Volkswagen ID.4, viel in de prijzen en eindigde op een tweede plek in de 'Hoge Segment' klasse.

Op zoek naar een Volkswagen ID.3?
bynco heeft er 1 vanaf € 43.500,-

Volkswagen ID.3

Hij is pas enkele maanden in ons land leverbaar, maar nu al heeft de elektrische Volkswagen ID.3 de harten van zakelijk autorijdend Nederland veroverd. Dat werd onderstreept door de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), die de ID.3 verkoos tot Elektrische Auto van het Jaar. In de verkiezing, waaraan 23 merken met 32 modellen in 52 verschillende uitvoeringen deelnamen, eindigde de ID.3 met een totaal van 247 punten overtuigend als winnaar. Tevens pakte hij de winst in de categorie 'Midden Segment' voor elektrische auto's met een aanschafprijs tot € 40.000.

Volkswagen ID.3

De vakjury van de Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing, gevormd door Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Maartje van Tongeren (LeasePlan), liet zich zeer lovend uit over de eigenschappen van Volkswagens elektrische compacte middenklasser: "De Volkswagen ID.3 is pas sinds september 2020 op de markt, maar wist bijna 11.000 exemplaren te verkopen. De rijeigenschappen scoren een 8 en gecombineerd met een range van 424 kilometer maakt dat de Volkswagen ID.3 tot een terechte winnaar."

Net als de ID.3 viel ook de Volkswagen ID.4 tijdens de Elektrische Auto van het Jaar-verkiezing in de prijzen. De nieuwe, elektrische SUV van Volkswagen die eind 2020 op de Nederlandse wegen debuteerde, pakte de tweede plaats in de categorie 'Hoge Segment' voor elektrische auto's in de prijsklasse van € 40.000 tot € 70.000.

Vereniging Zakelijke Rijders is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. De VZR zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor automobilisten die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto. Dit jaar organiseerde de VZR de verkiezing Elektrische Auto van het Jaar voor het derde jaar op rij. De vakjury beoordeelde alle deelnemende auto's op negen criteria die met name voor zakelijke rijders zwaar wegen: actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief.

Vandebron
VW start productie ID3 in Glazen FabriekVW start productie ID3 in Glazen Fabriek
1 februari 2021
5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.35 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.3
21 oktober 2020
Volkswagen ID.3 ST nu te bestellenVolkswagen ID.3 ST nu te bestellen
15 juli 2020
Volkswagen ID.3 te zien in NederlandVolkswagen ID.3 te zien in Nederland
30 juni 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum