21 oktober 2020
Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.3

Autozine
21 oktober 2020 | De Volkswagen ID.3 heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald bij de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) veiligheidstest. De elektrisch aangedreven ID.3 scoorde goed op alle fronten: hij beschermt inzittenden (volwassenen en kinderen) én kwetsbare medeweggebruikers optimaal en er was lof van de organisatie voor de hoogwaardige assistentiesystemen.

Euro NCAP bepaalt de mate van inzittendenbescherming door middel van frontale en zijdelingse botsproeven en door whiplash-tests. Voor de bestuurder en passagiers kwam daaruit een beschermingsniveau van 87% naar voren en voor kinderen van 89%. Bij de beoordeling van de veiligheid van kinderen spelen drie factoren een rol: de bescherming die beveiligingssystemen bieden bij aanrijdingen, de mogelijkheden om kinderzitjes van verschillende maten te monteren en de uitrusting die veilig vervoer van kinderen mogelijk maakt.

Volkswagen ID.3

Euro NCAP onderzoekt ook hoe goed kwetsbare medeweggebruikers als voetgangers en fietsers worden beschermd. Daarbij bleek de werking van het automatische noodremsysteem AEB zeer effectief. Euro NCAP wees bovendien op het belang van een uitgebreid aanbod van standaard veiligheidssystemen. Elke ID.3 beschikt over Lane Assist en de noodremassistent Front Assist. Bovendien is hij leverbaar met ACC adaptive cruise control met vooruitziende snelheidssignalering. Travel Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk (snelheden tot 160 km/h). Ook de Fileassistent, de dodehoeksensor met Rear Traffic alert, Emergency Assist en Park Assist dragen bij aan veilig en ontspannen rijden in de ID.3.

De ID.3 is bovendien de eerste Volkswagen met een 'centrale airbag' tussen de voorstoelen. Deze voorkomt bij een aanrijding van opzij hoofdcontact tussen bestuurder en passagier.

Volkswagen ID.3 ST nu te bestellenVolkswagen ID.3 ST nu te bestellen
15 juli 2020
Volkswagen ID.3 te zien in NederlandVolkswagen ID.3 te zien in Nederland
30 juni 2020
Personeel Volkswagen test ID.3Personeel Volkswagen test ID.3
23 juni 2020
Volkswagen hervat productie ID.3Volkswagen hervat productie ID.3
24 april 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum