19 november 2019
 

Volkswagen ID.3

Volkswagen opent tweede fabriek voor ID.3

Autozine
19 november 2019 | De Glazen Fabriek in Dresden gaat vanaf de herfst van 2020 de nieuwe ID.3 bouwen. De elektrische auto van Volkswagen volgt de e-Golf op die er nu van de band rolt.
UnitedConsumers
 

Volkswagen bouwt in rap tempo aan haar productienetwerk voor de ID.3. Na Zwickau, dat de grootste fabriek van elektrische auto's in Europa gaat worden, is nu ook de Glazen Fabriek in Dresden aangewezen als productiefaciliteit.

Volkswagen ID.3

De Glazen Fabriek, een van de Centers of Future Mobility van Volkswagen, is momenteel niet alleen een productiefaciliteit voor de elektrische Golf, maar ook de thuisbasis voor vele start-ups en ontwikkelaars die zich bezig houden met toekomstige mobiliteit in de breedste zin van het woord. De transparante fabriek geeft daarnaast het publiek een unieke kijk achter de schermen van het grote elektrificatie-offensief van Volkswagen.

De productie van de ID.3 in Dresden start in de herfst van 2020. Zwickau, de eerste grote conventionele autofabriek ter wereld die volledig wordt getransformeerd naar een productiefaciliteit van elektrische auto's, is eerder deze maand geopend door Bondskanselier Angela Merkel. De eerste exemplaren van de ID.3. rollen daar inmiddels van de band.

De ID.3 komt in de tweede helft van 2020 naar Nederland. Volkswagen viert de introductie van deze elektrische auto met een exclusief en luxe uitvoering: de ID.3 1ST. Speciaal voor snelle beslissers maakte Volkswagen het mogelijk om een productieplaats voor deze limited edition te reserveren. In korte tijd waren de duizenden voor Nederland beschikbare plekken vergeven. Potentiële kopers kunnen hun interesse echter nog steeds kenbaar maken op de speciale website. De prijzen en specificaties van de ID.3 1ST en de reguliere modellen worden binnenkort bekend gemaakt.

KwikFit
Volkswagen produceert eerste ID.3Volkswagen produceert eerste ID.3
4 november 2019
Volkswagen onthult ID.3Volkswagen onthult ID.3
9 september 2019
Volkswagen ID.3 nu te reserverenVolkswagen ID.3 nu te reserveren
8 mei 2019
Volkswagen test I.D.Volkswagen test I.D.
19 december 2018
 

Info

Techniek

Forum