26 juni 2023
Toyota C-HR
Nieuws

Toyota C-HR

Toyota onthult nieuwe C-HR

26 juni 2023 - Toyota introduceert de nieuwe generatie Toyota C-HR. Met de uitstraling van een concept car, een eigentijds interieur en de nieuwste hybridetechnologie is de nieuwe Toyota C-HR klaar om het verhaal van de eerste generatie vervolg te geven. De C-HR is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig gericht op de Europese klant. Rond de jaarwisseling wordt de nieuwe Toyota C-HR in Nederland verwacht.
YourLease

De eerste Toyota C-HR doorbrak het SUV-design met zijn coupéachtige lijnen. Deze worden scherper weergegeven bij het nieuwe model met zijn "supercoupé"-profiel. Aan de voorkant toont de C-HR het nieuwe gezicht van Toyota, ook te zien op de batterij-elektrische bZ4X en de nieuwe Prius. Trouw aan de stylingkenmerken van de Toyota C-HR Prologue is het uiterlijk scherp en doordringend. Het thema van vormen die in elkaar grijpen is prominent aanwezig in de scherpe lijnen die over de zijkant van de auto lopen. Ze benadrukken de in de carrosserie verwerkte portiergrepen en geven de auto een duidelijke aanwezigheid op de weg.

Toyota C-HR

De dynamische uitstraling van de auto wordt versterkt door korte overhangen en grote wielen; tot 20 inch. Naast de bi-tone waar een carrosseriekleur wordt gecombineerd met een contrasterende kleur voor het dak, introduceert Toyota een nieuwe stijl van tweekleurige lak. Hierbij wordt het contrasterende zwarte dak doorgetrokken tot aan de achterbumper en in het achterste deel van de auto. De vormgevers hebben er veel werk in gestoken om de auto zo naadloos mogelijk te laten ogen, met zeer kleine naden en een integratie van de camera's, radar en koplampsproeiers, die daardoor haast verborgen lijken te zijn.

Gepersonaliseerde gebruikerservaring

Wanneer de bestuurder zijn auto nadert wordt hij welkom geheten door de exterieurverlichting, waarbij ook de nieuwe Toyota C-HR lichtsignatuur op de achterklep oplicht. De voorkeursinstellingen van de bestuurder voor de stoelpositie, het digitale instrumentenpaneel, het head-up display en het multimediascherm worden automatisch toegepast.

De Toyota C-HR heeft een nieuwe, volledig digitale 12,3-inch combimeter (afhankelijk van het uitrustingsniveau). Het display kan worden aangepast om prioriteit te geven aan verschillende inhoud op basis van de voorkeur van de bestuurder of het soort reis dat wordt gemaakt, bijvoorbeeld door de actieve ADAS-functie-informatie prominent te tonen bij het oprijden van een snelweg. Er zijn drie vooraf ingestelde indelingen die kunnen worden aangepast met schakelaars op het stuurwiel.

De Toyota C-HR wordt leverbaar met een digitaal sleutelsysteem, waarbij de gebruiker alleen zijn telefoon bij zich hoeft te hebben om de auto te starten.

De sfeerverlichting van de Toyota C-HR, met 64 kleuren, biedt de mogelijkheid om de cabine een duidelijke sfeer te geven. Er is een programma van 24 veranderende tinten ontworpen, gesynchroniseerd met de klok om van heldere ochtendtinten over te gaan naar meer ontspannende avondtinten. De interieurverlichting helpt ook de veiligheid te verbeteren: de hoorbare en visuele waarschuwingen van het Safe Exit Assist systeem worden versterkt door de interieurverlichting rood te laten oplichten, om te waarschuwen dat een portier wordt geopend wanneer er een risico is op een botsing met verkeer of fietsers die van achteren naderen. De Toyota C-HR is het eerste model van Toyota dat profiteert van deze uitbreidingen van de interieurverlichting.

Toyota Smart Connect

De C-HR zal verkrijgbaar zijn met het Toyota Smart Connect-multimediapakket, inclusief (afhankelijk van het uitrustingsniveau) een 8- of 12,3-inch touchscreen, spraakbediening aan boord en draadloze smartphoneverbinding via Apple CarPlay of Android Auto. Het systeem biedt informatie over de EV-actieradius en lokale oplaadlocaties in de POI-functie. Eigenaars zullen ook de MyT smartphone-app kunnen gebruiken om de functies van de auto op afstand te bedienen, zoals het airconditioningsysteem om de auto te verwarmen of te koelen voordat ze instappen. Het hoge innovatieniveau van de nieuwe Toyota C-HR omvat onder meer een automatische parkeerfunctie. Er komt een app om volledig op afstand te parkeren, met de bestuurder buiten de auto, waardoor nauwkeuriger in beperkte ruimtes kan worden gemanoeuvreerd.

Toyota C-HR

Veiligheid en assistentiesystemen

Alle versies van de C-HR profiteren van het nieuwste Toyota Safety Sense portfolio van actieve veiligheids- en assistentiesystemen. Het aanbod en de functionaliteit zijn uitgebreid om betere bescherming te bieden tegen veel voorkomende risico's op ongevallen en om autorijden minder belastend te maken voor de bestuurder. Voor meer gemak kunnen toekomstige software-updates van het systeem over-the-air worden gedownload, zonder dat een bezoek aan de dealer nodig is.

De belangrijkste ontwikkelingen zijn onder andere de nieuwe Acceleration Suppression die elk plotseling gebruik van het gaspedaal vertraagt wanneer het risico op een aanrijding met een voorligger wordt gedetecteerd. Ook nieuw is de Proactive Driving Assist (PDA), die werkt bij lage snelheden en zorgt voor een soepele vertraging wanneer de bestuurder het gas loslaat bij het naderen van een langzamere voorligger of bij het ingaan van een bocht. Het biedt ook stuurassistentie, die een bocht herkent en de stuurkracht aanpast om de bestuurder te helpen een soepele en stabiele bocht te maken.

Optioneel is een veiligheidspakket leverbaar, met functies zoals Lane Change Assist met Front Cross Traffic Alert, een Driver Monitor Camera (die de prestaties van het EDSS verbetert), een Automatic High-Beam System met camera-ondersteuning om de lichtverdeling aan te passen.

Duurzaamheid

Vergeleken met zijn voorganger bevat de nieuwe Toyota C-HR twee keer zoveel gerecyclede kunststoffen; gebruikt in meer dan honderd verschillende onderdelen. Een hiervan is een nieuwe stof voor de stoelbekleding die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. De bumpers zijn gemaakt van een nieuw harsmateriaal dat al in de mal is voorgekleurd; een innovatie die naar verwachting honderden tonnen CO2 zal besparen. Verdere besparingen zijn gerealiseerd door een nieuw geautomatiseerd lakproces met verf op waterbasis en door het gebruik van een nieuw diervrij materiaal als alternatief voor leer voor de stuurwielbekleding.

Panoramadak draagt bij aan regulering binnentemperatuur

Om het gewicht van de auto te verlagen- zijn er verschillende ontwerp- en technologische maatregelen genomen, waaronder nieuwe hogesterktestalen en een nieuw ontwerp voor het panoramadak. Het vaste panoramische dak heeft twee coatings die de warmte in de winter binnen houden en oververhitting voorkomen bij zonnig zomerweer. Hierdoor is er geen conventioneel zonnescherm nodig, wat een gewichtsbesparing van 5 kg oplevert en de hoofdruimte met 3 cm verbetert. Als bijkomend voordeel hoeft de airconditioning minder te worden gebruikt om een comfortabele temperatuur te behouden.

Drie geƫlektrificeerde aandrijflijnen

De C-HR wordt in Nederland geïntroduceerd met keuze uit drie geëlektrificeerde aandrijflijnen. Het gamma bestaat uit een 1,8 en een 2,0-liter hybride elektrische (HEV) versie alsook een 2,0-liter plug-in hybride elektrisch (PHEV) model.

Toyota C-HR

Door de belangrijkste onderdelen van het hybride systeem uitgebreid opnieuw te ontwerpen is het gelukt om de omvang en massa te verminderen. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe transaxle en power control unit (PCU) en een krachtigere hoogspanningsbatterij.

De 2,0 liter Plug-in Hybrid heeft een dubbel DNA. Hij biedt volledig elektrisch EV-rijden voor dagelijks gebruik en hybride-elektrische prestaties voor langere ritten. De aandrijflijn past automatisch de rijmodus aan om de efficiëntie te optimaliseren en herkent de beste momenten om energie terug te winnen wanneer je een route volgt via het navigatiesysteem van de auto.

Toyota C-HR PremiĆØre Editions

De nieuwe Toyota C-HR wordt geïntroduceerd met twee speciale Première Edition-modellen, die het hoogste uitrustings- en stylingniveau bieden. De GR SPORT Première Edition voegt GR stylingdetails toe, waaronder een G-mesh patroon voor de grille, nieuw ontworpen 20-inch lichtmetalen velgen, GR badges, "Liquid Black" ornamenten op de middenconsole en sportvoorstoelen met het GR logo in reliëf op de hoofdsteunen. De kenmerkende kleur is Precious Silver in een bi-tone+ uitvoering. Ook andere kleuropties komen beschikbaar. De uitrusting omvat een head-up display en een JBL-premium audiosysteem.

De Toyota C-HR Première Edition heeft een kenmerkend Sulphur bi-tone+ exterieur - andere kleuren zullen ook beschikbaar zijn. Het interieur is voorzien met geperforeerd leder bekleedde stoelen met contrasterende Sulphur stiksels, een head-up display en een panoramisch dak.

Carsub
Vandebron