17 februari 2011
Opel Ampera

Opel Ampera

Opel toont productieversie Ampera

Autozine
17 februari 2011 | De Opel Ampera is klaar voor productie. De vijfdeurs Ampera, die later dit jaar in productie wordt genomen, biedt dankzij toevoeging van de range-extender alle voordelen van een elektrische auto zonder dat de bestuurder zich zorgen hoeft te maken over het rijbereik. De productieversie van de Ampera maakt zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Genève (3-13 maart). Opel biedt de Ampera in heel Europa aan voor 42.900 euro (adviesprijs inclusief BTW).

"In tegenstelling tot een ander elektrisch voertuig kan de Opel Ampera als enige auto voor het gezin worden gebruikt", verklaart Alain Visser, Vice President Sales, Marketing and Aftersales bij Opel. "De Ampera heeft alle troeven in handen: revolutionaire aandrijving, vooruitstrevende styling, uitstekend veiligheidsniveau, hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke functies, dit alles gecombineerd met geweldige rijeigenschappen".

Opel Ampera

De productieversie van de Opel Ampera wijkt niet af van de doelstellingen die tijdens de ontwikkelingsfase werden bepaald. Met zijn unieke elektrische aandrijvingssysteem dat krachtige acceleraties en een hoge mate van verfijning toelaat en zijn gebruikers alle voordelen van een elektrische auto verschaft, biedt de vijfdeurs Ampera plaats aan vier personen en heeft hij een grote bagageruimte.

Zijn opvallende design komt zeer dicht in de buurt bij dat van de eerste conceptcars. De Ampera heeft het DNA van Opels nieuwe designtaal: een opvallende grille, een in het oog vallende Opel-badge en brutaal ogende boemerangvormige koplampen. Elk element van de Ampera werd ontworpen en geanalyseerd om efficiënt te zijn.

De Opel Ampera is een elektrisch aangedreven auto die geschikt is voor dagelijks gebruik. Anders dan bij een andere elektrische auto met batterij hoeft de bestuurder zich geen zorgen te maken over de actieradius. De auto geeft hem de zekerheid dat hij onderweg niet zal stranden met een lege batterij.

De batterij wordt in ongeveer vier uur opgeladen met 230V-spanning door het geïntegreerde oplaadsysteem aan te sluiten op een gewoon stopcontact. Omdat de batterij op praktische wijze kan worden opgeladen zonder speciale apparatuur, zullen de meeste Opels Ampera altijd in batterijmodus rijden. Tijdens de eerste 40 tot 80 kilometer (afhankelijk van de rijomstandigheden, de rijstijl en de temperatuur) wordt het vermogen geleverd door de elektriciteit die in de lithium-ionbatterij van 16 kWh is opgeslagen. Tijdens het elektrisch rijden rijdt de Ampera zonder brandstof en uitlaatgasemissies. Voor langere afstanden kan de benzinemotor het totale rijbereik verlengen tot meer dan 500 kilometer met een volle tank.

Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum