5 maart 2012
Opel Ampera

Opel Ampera

Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012

Autozine
5 maart 2012 | De Opel Ampera en stalgenoot Chevrolet Volt hebben vandaag de onderscheiding 'Auto van het Jaar 2012' in de wacht gesleept. Door de zege toe te kennen aan de revolutionaire elektrische voertuigen, bracht de jury van 59 autojournalisten uit 23 Europese landen hulde aan de innovatie van General Motors. De Opel Ampera / Chevrolet Volt waren de onbetwiste winnaars met 330 punten; een ruime voorsprong ten opzichte van nummer twee, de Volkswagen Up! (281), en nummer drie, de Ford Focus (256).

Voor het eerst in de geschiedenis werd de definitieve selectie gemaakt tijdens de internationale autotentoonstelling van Genève. Hakan Matson, de Voorzitter van de COTY-jury (Car of the Year), overhandigde de prijs 'Auto van het Jaar 2012' aan Karl-Friedrich Stracke, CEO van Opel, en Susan Docherty, Chevrolet's President en Managing Director voor Europa.

Opel Ampera

Uit de zeven COTY-finalisten werden de Ampera en de Volt samen uitgeroepen tot de winnaar. In eerste instantie werden 35 recent geïntroduceerde auto's ingeschreven voor de verkiezing. De selectiecriteria van de jury waren gebaseerd op kenmerken als design, comfort, prestaties en vooral innovatieve technologieën en efficiëntie,gebieden waarop de Ampera en de Volt uitblinken.

De Volt en de Ampera hebben heel wat internationale prijzen gewonnen, waaronder de 'World Green Car of the Year 2011' en de 'North American Car of the Year 2011.' In Europa zijn ook diverse onderscheidingen ontvangen voor de veiligheid zoals de maximumscore van 5 sterren door EuroNCAP.

Opel Ampera

De Ampera en de Volt zijn de eerste elektrisch aangedreven auto's met een actieradius van meer dan 500 kilometer. De elektromotor van 150 pk wordt aangedreven door een lithium-ion-accu van 16 kWh. Afhankelijk van de rijstijl en het wegdek, kan met de accu een afstand tot 80 kilometer worden afgelegd, volledig emissievrij. De wielen van de auto worden altijd elektrisch aangedreven. In de range-extender-modus , die geactiveerd wordt wanneer de accu zijn minimale laadtoestand bereikt, drijft de benzinemotor een generator aan die de elektrische aandrijving voedt. Dit zorgt voor de uitgebreide actieradius van meer dan 500 kilometer.

KwikFit
Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
Opel kondigt modificaties Ampera aanOpel kondigt modificaties Ampera aan
6 januari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum