21 februari 2012
Opel Ampera

Opel Ampera

Opel start levering Ampera

Autozine
21 februari 2012 | Opel gaat van start met de levering van de Ampera. Alles verloopt hiermee volgens de planning. De eerste elektrische Opels Ampera met hun revolutionaire Range Extender worden nog deze maand aan de klanten geleverd. In Europa komt het aantal bestellingen in de buurt van 6.000 exemplaren. De markten waar het grootste aantal bestellingen tot nog toe werden genoteerd, zijn Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Nederland neemt, met ongeveer een derde van het totaal aantal bestellingen, een voortrekkersrol in ten aanzien van de Ampera-verkoop in Europa. In Nederland is de Ampera vrijgesteld van wegenbelasting en BPM en geldt bij zakelijk gebruik een bijtelling van 0%.
AutoCoach

"Onze eerste leveringen zullen vlot verlopen", aldus Enno Fuchs, de e-mobility launch director van Opel. "En ik kan met veel genoegen bevestigen dat onze verkoopdoelstellingen van 10.000 exemplaren voor 2012 binnen bereik liggen. We zijn dan ook heel blij dat veel Europese klanten met onze revolutionaire Ampera kunnen rijden".

Opel Ampera

De meeste Ampera-klanten zijn tot nog toe fleet- en commerciële klanten. Fleetklanten zijn meestal grote leasemaatschappijen die al een aantal Ampera's hebben besteld voor potentiële klanten. Denk hierbij aan grote leasebedrijven, zoals Lease Plan, ALD en Europcar. Daarnaast bestelden een aantal grote wereldwijd actieve ondernemingen Ampera's voor hun fleet, zodat ze op die manier kunnen aantonen hoe belangrijk duurzame mobiliteit voor hen is.

De wielen van de Ampera worden continu elektrisch aangedreven. Een lithium-ionbatterijpakket van 16 kWh voedt een geavanceerde 111 kW/150 pk sterke elektrische aandrijfeenheid en laat na een volledige laadbeurt een gemiddeld rijbereik toe van 40 tot 80 km, puur op elektriciteit en zonder uitstoot.

Zodra de accu zijn minimale laadtoestand bereikt, start automatisch de motorgenerator die op zijn beurt de elektrische eenheid voedt. Dit vergroot de actieradius tot ruim 500 km zonder te moeten stoppen bij een tankstation. Op de weg biedt het "Voltec" elektrische aandrijfsysteem van de Ampera een onmiddellijk beschikbaar koppel van 370 Nm, waarmee de auto in ongeveer 9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u kan accelereren en waarmee hij een topsnelheid van 161 km/u haalt.

Opel Ampera

Dankzij de intelligente en praktische mogelijkheden van het uitgebreide rijbereik genieten bestuurders van heel wat gemoedsrust, omdat ze onderweg nooit langs de weg zullen komen te staan ten gevolge van een lege batterij.

Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel kondigt modificaties Ampera aanOpel kondigt modificaties Ampera aan
6 januari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum