5 juni 2013
Opel Ampera

Opel Ampera

Nederlands koningspaar bezoekt Opel

Autozine
5 juni 2013 | Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, had geen passender afscheidscadeau kunnen bedenken voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima der Nederlanden: Na afloop van het werkbezoek, dat een uurtje duurde, overhandigde de CEO de Koninklijke hoogheden het model van een handgelakte Opel Ampera – uiteraard in oranje, de kleur van het Nederlandse koningshuis.

Karl-Thomas Neumann bedankte het koninklijk echtpaar voor hun bezoek: "Nederland neemt het voortouw op het vlak van ecologie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Zo hebben Willem-Alexander en Máxima na het bezoek in het designcentrum met bijzondere aandacht de tentoonstelling Green & Smart Mobility bezocht. Onze Opel Ampera, een volledig elektrische auto voor dagelijks gebruik, vindt precies in Nederland veel weerklank. In geen enkel ander Europees land werden en worden er meer Ampera's verkocht. Uiteraard stond dit bezoek ook in het teken van een gedachtewisseling en veel technische gesprekken over de toekomst van de mobiliteit tussen onze ingenieurs en Nederlandse specialisten en handelspartners".

Opel Ampera

Het koninklijk echtpaar, dat pas onlangs de troon besteeg, was met een 120-koppige Nederlandse handelsdelegatie op weg naar Hessen. Na een feestelijke ontvangst door de regering van de deelstaat in het Kurhaus in Wiesbaden op maandag, stond vandaag een bezoek aan het hoofdkantoor van Opel op de agenda. Daar presenteerde hoofddesigner Malcom Ward voor het jonge koningspaar, begeleid door Volker Bouffier, Minister-President van Hessen, evenals de ministers van Economische Zaken van beide deelstaten, de nog strikt geheime prototypes van de nieuwe Opel Insignia (wereldpremière op het IAA in september), en daarnaast nog een blik op verdere toekomstige modelontwikkelingen. Daarbij lichtte Ward, samen met zijn Nederlandse collega Ivo van Hulten, de dynamische designtaal van Opel toe.

Koning Willem-Alexander was volgens Opel met name enthousiast over de nieuwe Insignia en wilde precies weten hoe een auto van eerste schets tot aan definitieve productie ontwikkeld wordt.

Opel Ampera

Daarnaast werd ook teruggeblikt op de lange geschiedenis van de elektronische mobiliteit bij Opel, die reeds in 1965 begon met de Electro-GT, en via de Rad-E en de conceptwagen Rak-E tot de huidige Opel Ampera voerde.

Aansluitend won het koningspaar nog inlichtingen in bij vakspecialisten en vertegenwoordigers van Opel over het thema van de dag: Green & Smart Mobility evenals Serious Gaming, waarbij het gedrag van de gebruikers doorgrond wordt aan de hand van internetspelletjes. Beide vakgebieden werden reeds sinds maandag uitvoerig doorgesproken op de technologietentoonstelling op het Opel Forum van Nederlandse vakspecialisten en Opel ingenieurs.

Opel Ampera

De inwoners van Rüsselsheim en de werknemers van Opel bezorgden het Nederlandse koningspaar 's morgens vroeg een hartelijk ontvangst. Langs de Friedrich-Lutzmann-ring wapperden de vlaggetjes, bij de ingang van het Adam Opel Haus stond een oranjekleurige Opel Cascada, evenals een Opel Diplomat uit 1978 met een Nederlandse en Duitse erehaag. Karl-Thomas Neumann, Voorzitter van de Raad van Bestuur, hield een welkomsttoespraak. 110 geaccrediteerde journalisten en fotografen brachten verslag uit van het eerste staatsbezoek van de pas gekroonde Koninklijke hoogheden bij Opel.

 

Wittebrug
Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
Opel kondigt modificaties Ampera aanOpel kondigt modificaties Ampera aan
6 januari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum