16 september 2013
Opel Ampera

Opel Ampera

Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013

Autozine
16 september 2013 | In 2010 won de Opel Ampera 'eCar Award' als 'Innovatie van het jaar' en in 2011 werd de in serie geproduceerde auto uitgeroepen tot 'eCar van het jaar'. Nog geen twee jaar na zijn debuut behoort de Ampera tot de eerste evergreens in het elektrische autosegment: meer dan 13.000 lezers van de tijdschriften Auto Bild en Auto Test verkozen de Ampera tot 'beste algemene concept' boven nog 15 andere 'eerste evergreens' op het vlak van elektrische mobiliteit. Op de autoshow IAA van Frankfurt ontving Opel CEO Karl-Thomas Neumann persoonlijk de felicitaties van hoofdredacteuren Bernd Wieland (Auto Bild) en Olaf Schilling (Auto Test).
AutoCoach

"Het toonaangevende aandrijvingsconcept van onze Ampera wist van meet af aan te overtuigen", zei Dr. Karl-Thomas Neumann tijdens de prijsuitreiking. "Dat de Ampera nu al beschouwd wordt als 'evergreen' en dat de lezers hem kozen als beste algemene concept, bewijst dat de technologische combinatie van elektrische aandrijving en onbeperkte actieradius niet alleen goed ontvangen wordt, maar ook in de praktijk standhoudt".

Opel Ampera

De Opel Ampera is de eerste elektrische auto die de rijgewoonten van zijn bestuurder niet verandert. Een lithium-ionbatterijpakket van 16 kWh voedt een  111 kW/150 pk sterke elektromotor en laat na een volledige laadbeurt een gemiddeld rijbereik toe van maximaal 80 km, puur op elektriciteit en zonder uitstoot – afhankelijk van het terrein, de rijtechniek en de temperatuur.

Wanneer de batterij de minimumlading heeft bereikt, wordt het naadloos naar de elektrische aandrijving omgezet, vanuit een generator die wordt aangedreven door een benzinemotor. Zo is op één laadbeurt en één tank een totaal bereik van meer dan 500 kilometer mogelijk. Uiteraard is veel opladen en weinig tanken de uitdaging voor iedere bestuurder, waardoor de uitstoot tot een minimum beperkt wordt. Het elektrische aandrijfsysteem van de Ampera levert een onmiddellijk koppel van 370 Nm, waarmee de auto in minder dan tien seconden vanuit stilstand naar 100 km/u kan accelereren en waarmee hij een topsnelheid van 161 km/u haalt.

Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
Opel kondigt modificaties Ampera aanOpel kondigt modificaties Ampera aan
6 januari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum