29 juni 2011
Opel Ampera

Opel Ampera

Opel en The New Motion gaan samenwerken

Autozine
29 juni 2011 | Opel en The New Motion gaan samenwerken om duurzame mobiliteit op grote schaal in te voeren in Nederland, te beginnen met de introductie van de Opel Ampera. Partijen zullen samenwerken om de toekomstige berijders van de Ampera een zorgeloze overstap te bezorgen, en om te zorgen dat berijders optimaal van de auto gebruik kunnen gaan maken.

Vanaf eind 2011 komt de Opel Ampera in Nederland op de markt. Deze elektrische auto met "range extender" moet de elektrische automarkt een significante impuls geven. Recentelijk werd ook door de Staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers, bekend gemaakt dat de Ampera vrijgesteld wordt van BPM en wegenbelasting. Daarnaast betalen zakelijke rijders vanaf 1 januari 2012 nul procent fiscale bijtelling. In de huidige fiscale wetgeving was dit veertien procent.

Opel Ampera

Opel Nederland wil geïnteresseerde Ampera-klanten, naast de gebruikelijke service, een extra pakket aan diensten leveren, zodat een zorgeloze overstap naar deze nieuwe vorm van mobiliteit, gegarandeerd is. The New Motion zal de toekomstige berijders van de Ampera daarom met een totaalpakket aan diensten begeleiden. Per berijder zullen desgewenst het benodigde laadpunt thuis en eventueel op kantoor aangelegd worden, en kan de aanleg van een publiek oplaadpunt gecoördineerd worden. Berijders kunnen daarbij de beschikking krijgen over een laadpas waarmee overal in het land opgeladen kan gaan worden. Ook de mogelijke subsidietrajecten zullen naar wens van de berijder begeleid worden. De stroom die gebruikt wordt op het thuislaadpunt zal – in overleg met de werkgever – gemeten kunnen worden, zodat leaserijders dit met hun werkgever kunnen verrekenen.

Alle laadpunten zullen, waar mogelijk, voorzien gaan worden van groene stroom. Berijders zullen de mogelijkheid krijgen om over te stappen naar een vrij te kiezen leverancier van groene energie. Ook dit adviestraject zal The New Motion begeleiden. Berijders zullen tevens gebruik kunnen maken van het aanbod om zelf duurzame energie op te wekken via zonnepanelen of windenergieprojecten. In de komende maanden zullen deze trajecten door The New Motion en Opel verder uitgewerkt worden.

Opel Ampera

"Het doel van The New Motion is om iedereen in Nederland de kans te geven om te kiezen voor een aantrekkelijke mobiliteitsvorm, gebaseerd op duurzame energie. Om dat te bereiken nemen we zo snel mogelijk de hordes weg die een snelle introductie van elektrisch rijden in de weg staan. Ontzorgen van berijders en het uitrollen van een landelijk dekkend netwerk van private oplaadpunten zijn daarbij belangrijke initiatieven", vertelt Ritsaart van Montfrans, oprichter en CEO van The New Motion.

Freddy de Mulder, algemeen directeur Opel Nederland: "De samenwerking met The New Motion is belangrijk voor ons, omdat we de potentiële berijders hierdoor laten zien dat overal aan gedacht is en overal voor gezorgd kan worden, van de installatie van laadpunten tot en met levering van groene stroom, zodat het rijden op de accu echt CO2-neutraal kan plaatsvinden. Daarmee kunnen we laten zien dat elektrisch rijden in een Ampera niet alleen nu op een compleet duurzame manier kan, maar ook gemakkelijk is en tot in de puntjes geregeld wordt in Nederland".

Opel Ampera

Opel ondersteunt tevens het initiatief van The New Motion om een netwerk van niet-publieke laadpunten te realiseren. Dit netwerk zal bestaan uit private laadpunten in bijvoorbeeld garages, bij bedrijven, horecagelegenheden en retail-locaties. Hiermee wordt het voor de toekomstige Ampera-berijders mogelijk om op zeer veel locaties op te laden, en daarmee zoveel mogelijk duurzame kilometers te realiseren.

Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum