19 maart 2010
Opel Ampera

Opel Ampera

Europa's groenste chauffeur wint een Opel Ampera

Autozine
19 maart 2010 | Onder het motto "Green Drivers Wanted!" gaat Opel op zoek naar de 'groenste chauffeur' van Europa. Tijdens de ecoFLEX Experience kunnen ambitieuze deelnemers zich van hun meest zuinige en milieubewuste kant laten zien. Opel levert hiervoor verschillende modellen uit het ecoFLEX-gamma. De wedstrijd begint op 1 april en de winnaar gaat naar huis met een van de eerst gebouwde Opel's Ampera die in 2011 in de showrooms komt.
AutoCoach

Wanneer op 1 april het startschot wordt gegeven voor de ecoFLEX Experience, gaat Opel over het hele continent op zoek naar de chauffeur die het brandstofbesparende potentieel van de Opel-modellen tot de laatste druppel weet te benutten. Deelnemers moeten eerst hun kennis over brandstofbesparing bewijzen in een online quiz en krijgen daarna de kans om hun virtuele rij- en zuinigheidsvaardigheden te bewijzen.

Opel Ampera

De beste deelnemers (de meest milieubewustechauffeur uit elk van de 20 deelnemende landen) worden deze zomer uitgenodigd voor een meerdaags evenement in Zweden. Onder de supervisie van professionals nemen de finalisten het tegen elkaar op in een pan-Europese wedstrijd op het Sturup-racecircuit in Malmö. De meest milieubewuste chauffeur wordt dan uitgeroepen tot ecoFLEX Experience-kampioen. Hij of zij ontvangt dan een heel bijzondere prijs: een van de allereerste productie-exemplaren van de Opel Ampera, die de milieubewuste mobiliteit van morgen garandeert. Geïnteresseerden kunnen zich nu online registreren.

Het preproductiemodel van de elektrische auto met grotere actieradius (Extended-Range Electric Vehicle, E-REV) legde onlangs met succes zijn eerste langeafstandsrit op de openbare weg af met een rit van Rüsselsheim naar Genève. Met zijn lithium-ionbatterij van 16 kW kan de Ampera 60 kilometer zuiver elektrisch, en dus volledig emissievrij, afleggen. Daarna begint de benzinemotor elektriciteit te genereren om de wielen voor de rest van de reis aan te drijven.

Dutchlease
Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum