1 maart 2011
Opel Ampera

Opel Ampera

Eigen blog voor Opel Ampera

Autozine
1 maart 2011 | Voor Opel is 2011 het jaar van de Ampera. De belangstelling voor deze elektrische auto is groot en daarom start Opel nu een Ampera Blog. Technici, designers en marketingmensen zullen hier items plaatsen over het concept, de techniek en de milieuaspecten van deze bijzondere elektrische auto.
AutoCoach

"We zijn ons ervan bewust dat zo'n innovatieve auto veel vragen oproept. Daarom vinden mijn collega's en ik deze blog zo belangrijk", meldt Opel-directielid Rita Forst in haar eerste bijdrage. De talen voor de blog zijn Engels en Duits.

Opel Ampera

De Ampera heeft inmiddels een grote groep "ePioniers" in Europa enthousiast gemaakt. Bijna vijfhonderd pioniers hebben zich als potentiële klanten aangemeld. Zij ontvangen exclusieve informatie, mogen als eersten een proefrit maken in de Ampera en genieten van een scala aan andere voordelen, zoals een mogelijkheid tot chatten met Rita Forst, Vice President of Engineering.

Dankzij zijn ruime actieradius zal de Opel Ampera de eerste elektrische auto in Europa zijn die geschikt is voor dagelijks gebruik. De vijfdeurs carrosserie biedt plaats aan vier personen en hun bagage, terwijl het unieke elektrische aandrijfsysteem krachtige acceleraties mogelijk maakt bij een vergroot bereik van meer dan 500 kilometer.

Opel Ampera rijdt altijd en bij elke snelheid op elektriciteit. Tijdens de eerste 40 tot 80 kilometer (afhankelijk van de rijomstandigheden, de rijstijl en de temperatuur) wordt het vermogen geleverd door de elektriciteit die in de lithium-ionbatterij van 16 kWh is opgeslagen. De 288 lithium-ion-cellen van het T-vormige accupakket leveren daarbij het vermogen: de elektromotor met 111kW/150 pk levert een koppel van 370 Nm, wat goed is voor een acceleratie van 0 tot 100 km/h in circa 9 seconden en een topsnelheid van 161 km/h.

Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013Opel Ampera ontvangt eCar Award 2013
16 september 2013
Nederlands koningspaar bezoekt OpelNederlands koningspaar bezoekt Opel
5 juni 2013
Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012
5 maart 2012
Opel start levering AmperaOpel start levering Ampera
21 februari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum