5 juni 2008
Mazda 2 (2007 - 2014)

Mazda 2 (2007 - 2014)

Nieuwe Mazda2 nu ook als driedeurs

Autozine
5 juni 2008 | De nieuwe Mazda2 is er nu ook als driedeurs. De auto lijkt sterk op vijfdeurs versie maar kreeg een iets sportievere uitstraling. De achterzijruiten hebben een afwijkende vorm die aansluit bij de oplopende wigvorm van de Mazda2 en versterken diens sportieve karakter.
AutoCoach

Het opvallende ontwerp is ook 4 % aerodynamischer dan de oude Mazda2 en kent een luchtweerstandcoëfficiënt (Cd) van slechts 0,31 en een liftcoëfficiënt (CLF) van slechts 0,02. Deze twee lage waarden dragen bij aan een lager verbruik en lagere gebruikskosten.

Mazda 2 (2007 - 2014)

De GT-M, voorzien van een gewijzigde voorbumper, aangepaste dorpels en een dakspoiler, verlaagt het visuele zwaartepunt van de auto en zal vooral klanten aanspreken die prijs stellen op meer sportiviteit. Het donkere interieur is te combineren met de witte wijzerplaten van de instrumenten, de zilverkleurige accenten, een driespaaks stuurwiel dat lijkt op dat van de MX-5, een met zilverkleurige ringen afgezet instrumentencluster en de in de middenconsole geplaatste schakelpook.

Voor een optimale toegang tot de achterbank is de deuropening 163 mm breder dan die van de voorportieren van de vijfdeurs Mazda2. De driedeursversie heeft een passagiersstoel met 'walk-in' functie, waarbij de leuning van de stoel voorover klapt en de stoel in zijn geheel naar voren schuift om in- en uitstappen te vergemakkelijken. Nadat de achterpassagier is in- of uitgestapt, keert de stoel naar zijn oorspronkelijke positie terug.

Mazda 2 (2007 - 2014)

De inhoud van de bagageruimte is gelijk aan die van de vijfdeursversie. Achter de achterbank bevindt zich een bagagecompartiment met een inhoud van 250 liter. Dit kan worden vergroot naar 787 liter door de leuningen van de achterbank neer te klappen (in de verhouding 60/40: op alle versies behalve de Exclusive).

De driedeursversie van de Mazda2 wordt leverbaar in vier modelversies. De Exclusive beschikt over centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen in de voorportieren, Mazda–audio AM/FM radio/CD speler met MP3-functie en stuurwielbediening, elektrische stuurbekrachtiging, zes airbags en ABS. De Touring beschikt aanvullend over elektrisch bediende en verwarmde en inklapbare buitenspiegels, 15 inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming, handbediende klimaatregeling, elektrisch bedienbare ramen in de achterportieren en een boordcomputer met instelbare rijsnelheids-waarschuwing. De Executive beschikt onder andere over 16 inch lichtmetalen wielen, zes CD wisselaar, automatische klimaatregeling, mistlampen vóór, regen- en lichtsensoren, Dynamic Stability Control (DSC), tractiecontrolesysteem (TCS) en cruisecontrol (alleen de 1.5-liter benzineversie).

Mazda 2 (2007 - 2014)
IkWilVanMijnAutoAf

De driedeursversie van de Mazda2 Hatchback kent in Nederland hetzelfde motorengamma als de vijfdeursversie. De 1.3-liter krachtbron van het basismodel is voorzien van variabele klepbediening en kent twee vermogensversies. De standaardversie levert 55 kW/75 pk en de high power versie levert 63 kW/86 pk. Beide motoren verbruiken 5,4 liter brandstof per 100 km en produceren daarbij 129 gram CO2 per kilometer.

De krachtigste benzinemotor is de 1.5-liter. Deze motor levert 76 kW/103 pk, verbruikt daarbij 5,9 liter brandstof per 100 km en produceert 140 gram CO2 per kilometer. Alle motorversies zijn gekoppeld aan een in eigen huis ontwikkelde handgeschakelde vijfbak, waarvan de overbrengingsverhoudingen 3 tot 10 % hoger liggen dan die van de vorige transmissie en die daarmee ook een bijdrage leveren aan een lager verbruik.

Mazda 2 (2007 - 2014)

De kale carrosserie van zowel de drie- als vijfdeursversie van de Mazda2 is bijna 100 kg lichter dan die van het vorige model. Dit resultaat werd hoofdzakelijk verkregen door technische aanpassingen, zoals het op grote schaal toepassen van zeer lichte en tegelijk sterke staalsoorten, maar ook door het terugbrengen van de buitenafmetingen, wat de auto niet alleen lichter maar ook wendbaarder en goedkoper in gebruik maakt. Met de driedeurs Mazda2 is Mazda nog een stap verder gegaan. Het model is nog eens 5 tot 10 kg lichter dan de vijfdeursversie, beginnend bij een gewicht van 925 kg voor de 1.3 liter Mazda2 driedeurs.

Mazda2 tijdelijk als Color EditionMazda2 tijdelijk als Color Edition
5 februari 2014
Nieuw instapmodel Mazda2Nieuw instapmodel Mazda2
2 september 2013
Mazda gaat elektrische leaseauto aanbiedMazda gaat elektrische leaseauto aanbied
24 januari 2011
Vernieuwde Mazda2 nu bij de dealerVernieuwde Mazda2 nu bij de dealer
3 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum