24 januari 2011
Mazda 2 (2007 - 2014)

Mazda

Mazda gaat elektrische leaseauto aanbieden in Japan

Autozine
24 januari 2011 | Mazda Motor Corporation heeft bekendgemaakt dat het bezig is met de ontwikkeling van een elektrische auto. Deze in eigen beheer geproduceerde auto is bedoeld voor de lease en is beschikbaar in de lente van 2012. Het nieuwe elektrische model, gebaseerd op de Mazda Demio (Mazda2 buiten Japan), zal naar verwachting beschikken over een actieradius van 200 kilometer en zal hoofdzakelijk voor lease worden aangeboden aan lokale overheidsinstellingen en bedrijven.

Mazda boekt momenteel goede vooruitgang met de zogenaamde 'Bouwstenenstrategie', het lange termijnplan van Mazda, waarin prioriteit wordt gegeven aan het verbeteren van basistechnologieën voor het ontwikkelen van efficiëntere motoren en versnellingsbakken en het verminderen van het gewicht.

Mazda 2 (2007 - 2014)

Mazda borduurt hierop voort door geleidelijk elektrische systemen te introduceren, zoals regeneratief remmen en hybride systemen. De eerste resultaten van deze strategie, auto's met Mazda's nieuwe, milieuvriendelijke SkyActiv technologie, zullen eind dit jaar op de markt komen. Tegelijk met de Bouwstenenstrategie gaat Mazda verder met het onderzoeken en ontwikkelen van elektrische auto's ontworpen voor in het stadsverkeer. Door middel van voornoemd leaseprogramma voor elektrische auto's hoopt Mazda haar kennis over elektrische aandrijflijnen en de gebruikseisen van elektrische auto's te vergroten.

De verbrandingsmotor zal volgens Mazda in de nabije toekomst waarschijnlijk nog wel het kloppend hart van de auto blijven. Mazda zal daarom doorgaan met het verbeteren van de basistechnologieën rondom de verbrandingsmotor. Tegelijkertijd zal het merk verschillende toekomstige milieuvriendelijke technologieën.

Mazda2 tijdelijk als Color EditionMazda2 tijdelijk als Color Edition
5 februari 2014
Nieuw instapmodel Mazda2Nieuw instapmodel Mazda2
2 september 2013
Vernieuwde Mazda2 nu bij de dealerVernieuwde Mazda2 nu bij de dealer
3 november 2010
Mazda2 facelift op Autosalon van ParijsMazda2 facelift op Autosalon van Parijs
23 augustus 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum