2 september 2013
Mazda2

Mazda2

Mazda2 in prijs verlaagd

2 september 2013 | In navolging van de MX-5 is de Mazda2 vanaf nu ook leverbaar in een speciale en luxe Hanabi-uitvoering. Deze exclusieve Mazda2 is gebaseerd op de TS+ maar biedt daarnaast een aantal extra's die de klant 100 euro kosten, wat een klantvoordeel betekent van 2.855 euro. De vijfdeurs Mazda2 Hanabi met 1.3 liter benzinemotor met  84 pk is er voor 14.990 euro. Tegelijkertijd heeft Mazda de prijzen aangepast, waardoor het instapmodel, de Mazda2 XS met 1.3 liter benzinemotor, nu beschikbaar is voor 12.990 euro.

De Hanabi, Japans voor vuurwerk, onderscheidt zich onder meer door 16-inch velgen, Jet Black Mica spiegelkappen en privacy glass achter. Daarnaast heeft het model parkeersensoren (normaal gesproken alleen beschikbaar als accessoire), stoelverwarming, elektrisch bedienbare ramen achter en automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Bovendien bevindt zich centraal in de middenconsole een volledig geïntegreerd Mazda multimedia-navigatiesysteem, voorzien van een hoogwaardige Bluetooth carkit, een kleuren touchscreen, navigatie met TomTom kaartmateriaal en een radio/CD-/MP3-speler met USB-aansluiting.

Mazda2

Deze extra uitrusting op de Mazda2 Hanabi vertegenwoordigt een meerwaarde van € 2.955,- ten opzichte van de TS+ en kost slechts € 100,- extra.

Tegelijkertijd met de introductie van deze speciale uitvoering heeft Mazda de prijzen van alle versies van de Mazda2 verlaagd, wat betekent dat er nu een Mazda2 beschikbaar is voor € 12.990,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!