22 juni 2007
Mazda 2 (2007 - 2014)

Mazda2

Mazda geeft specificaties nieuwe Mazda2 vrij

Autozine
22 juni 2007 | De nieuwe Mazda2 werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Geneve afgelopen maart. Niet alleen is de nieuwkomer 100 kg lichter dan zijn voorganger, hij is ook 40 mm korter. Mazda heeft hiermee het gewicht van deze auto ruim onder de 1000 kg weten te houden, wat bijdraagt aan 15 % minder brandstofverbruik en een vlotte besturing.
AutoCoach

De voorganger van de nieuwe Mazda2 was hoofdzakelijk gebaseerd op een praktische hoekige vorm. Dit heeft veel voordelen, maar spreekt potentiele kopers gevoelsmatig minder aan. Om voor deze nieuwe generatie een dynamischere vorm te gebruiken combineerden de designers scherp gesneden contouren met zachte overgangen.

Mazda 2 (2007 - 2014)

Behalve de relatief lange wielbasis van 2,49 meter garandeert ook de slimme indeling van de nieuwe Mazda2 een ruim interieur, ondanks dat de auto korter en lager is dan zijn voorganger. Het resultaat is dat de maximale hoofdruimte van 1.004 mm voorin en 959 mm achterin. Het interieur van de nieuwe Mazda2 biedt talloze praktische opbergvakken, die met name aansluiten op de eisen van jongere klanten. Standaard is onder meer een dashboardkastje met een open tijdschriftvak voor het opbergen van bijvoorbeeld wegenkaarten. De vloerconsole tussen de stoelen bevat twee bekerhouders met daarachter een tray voor voorwerpen zo groot als een handtas. De opbergvakken in de portieren zijn zo ontworpen dat ze een fles van 0,5 liter en een kaart of tijdschrift van A4-formaat kunnen herbergen.

Dankzij de geoptimaliseerde constructie van zijn carrosserie en het vaker toegepaste staal met hoge treksterkte is de nieuwe Mazda2 niet alleen bijna 100 kg lichter, maar ook verbeterd wat betreft veiligheid, carrosseriestijfheid en NVH-prestatie, allemaal eigenschappen die normaal extra gewicht betekenen voor een auto.

Mazda 2 (2007 - 2014)

De nieuwe Mazda2 zal bij de marktintroductie in de herfst van 2007 leverbaar zijn met twee typen benzinemotoren. Een 1.3 liter motor die 55 kW/75 pk of 63 kW/86 pk levert en een 1.5 liter motor, die 76 kW/103 pk voortbrengt. Beide benzinemotoren hebben sequentiele kleptiming (S-VT) en geoptimaliseerde uitlaatkleptiming. Daaraan voegt de nieuwe 1.5 liter een variabel inductiesysteem (VIS) toe dat een positief effect heeft op het koppel in het totale toerentalbereik. Mazda breidt dit motorengamma enkele maanden later uit met een bijzonder zuinige turbodiesel voor de Europese markt. Deze motor behoort tot de CiTD reeks en krijgt een cilinderinhoud van 1.4 liter.

Voor klanten in Europa is DSC (dynamische stabiliteitscontrole) standaard of als optie leverbaar (afhankelijk van de markt). Het passieve veiligheidssysteem van de auto is gebaseerd op het Mazda Advanced Impact Distribution and Absorption System (MAIDAS), dat de energie van een impact verdeelt volgens nauwkeurig vastgestelde kreukelzones. De crashbestendige passagierskooi van de Mazda2 bestaat rond de B-stijl en in de rolloverbescherming uit staal met ultrahoge treksterkte. De nieuwe Mazda2 is standaard voorzien van zes airbags, twee frontairbags, twee zijairbags voorin en twee gordijnairbags voor de buitenste passagiers.

Mazda 2 (2007 - 2014)
KwikFit

Anders dan zijn voorganger die werd geproduceerd in het Spaanse Valencia, zal de nieuwe Mazda2 weer in Hiroshima, Japan, worden gemaakt.

Mazda2 tijdelijk als Color EditionMazda2 tijdelijk als Color Edition
5 februari 2014
Nieuw instapmodel Mazda2Nieuw instapmodel Mazda2
2 september 2013
Mazda gaat elektrische leaseauto aanbiedMazda gaat elektrische leaseauto aanbied
24 januari 2011
Vernieuwde Mazda2 nu bij de dealerVernieuwde Mazda2 nu bij de dealer
3 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum