22 mei 2019
Lexus UX
Nieuws

Lexus UX

5 EuroNCAP sterren voor Lexus UX 250h

22 mei 2019 - De nieuwe Lexus UX 250h crossover heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij de nieuwste crashtests van Euro NCAP. Dit is mede te danken aan de omvangrijke standaarduitrusting ten aanzien van actieve en passieve veiligheid.

De scores van 96 procent voor de bescherming van volwassenen en 85 procent voor de bescherming van kinderen in de auto zijn een van de hoogste onder het nieuwe, strengere testregime dat sinds dit jaar bij Euro NCAP geldt; ongeacht het segment. Daarbij heeft de UX 250h dankzij Automated Emergency Braking met 82 procent de hoogste score in zijn segment voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers.

Lexus UX

Behalve het pakket van actieve veiligheidssystemen onder de noemer "Lexus Safety System +" biedt de nieuwe Lexus UX 250h ook uitstekende passieve veiligheid. Dit dankzij het extreem stijve Global Architecture-C-platform en de acht airbags die tot de standaarduitrusting behoren.

De tweede generatie van Lexus Safety System + omvat nieuwe voorzieningen die ongevallen helpen voorkomen of de gevolgen ervan beperken. Bijvoorbeeld de detectie van fietsers bij daglicht én voetgangersdetectie bij duisternis, beide als onderdeel van het verbeterde Pre-Collision System (PCS). Verder bieden Dynamic Radar Cruise Control en Lane Tracing Assist de bestuurder ondersteuning op autonomieniveau level 2. Dat betekent dat de bestuurder minder hoeft te doen om de auto te besturen, maar wel de volledige controle over de auto behoudt.

Het nieuwste Lexus Safety System + omvat:

  • Pre-Collision System, nu met voetgangersdetectie bij duisternis en fietsersdetectie bij daglicht
  • Dynamic Radar Cruise Control
  • Road Sign Assist
  • Lane Tracing Assist
  • Automatic High Beam