6 juli 2022
Lexus UX
Nieuws

Lexus UX

Lexus maakt prijzen vernieuwde UX 250h bekend

6 juli 2022 - Lexus maakt alle prijzen bekend van de vernieuwde Lexus UX 250h. De compacte hybride crossover krijgt een verbeterd multimediasysteem en zeven verschillende uitrustingsniveaus. De Lexus UX 250h is te bestellen vanaf 47.995 euro.

Een nieuwe exterieurkleur, de mogelijkheid om kleuren met een contrasterend dak te combineren, een nieuw uitrustingsniveau: de Lexus UX is nu beter naar smaak samen te stellen. In totaal beschikt de auto nu over zeven uitrustingsniveaus die altijd gecombineerd worden met de 2,0 liter hybride aandrijflijn met 135 kW / 184 pk. Bij de twee topuitvoeringen, de Executive Line en de F Sport Line kan de aandrijflijn gecombineerd worden met vierwielaandrijving.

Lexus UX

Multimedia

Afhankelijk van de uitrustingsklasse is de Lexus UX uitgerust met een display van 8 of 12 inch met de nieuwste Lexus multimediasystemen, waarbij touchscreen-technologie de vorige trackpad-bediening vervangt. Beide schermen zijn groter dan voorheen en zijn 143 mm dichter bij de bestuurder geplaatst voor een comfortabele bediening. Ze bieden scherpere graphics gecombineerd met aanzienlijk verhoogde rekenkracht.

Het nieuwe spraakherkenningssysteem maakt het mogelijk om de boordassistent "Hey Lexus" te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om spraakopdrachten te gebruiken om te bellen, de audio- en klimaatregeling te bedienen en te zoeken op internet. Het haalt informatie uit de cloud, waarmee er bijvoorbeeld kan worden gevraagd naar brandstofprijzen in de buurt en andere lokale informatie. Het systeem is geprogrammeerd om meer conversatietermen te begrijpen en om commando's beter te herkennen wanneer er achtergrondgeluid is - de audio hoeft niet te worden gedempt en de microfoons herkennen of het de bestuurder of voorpassagier is die aan het woord is.

Smartphone-integratie via Apple CarPlay of Android Auto is standaard op elke Lexus UX en updates van de multimediasysteemsoftware kunnen draadloos worden geleverd met behulp van de DCM (datacommunicatiemodule) van de auto. In de middenconsole zit een USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en twee USB-C-poorten voor het opladen van apparaten.

F SPORT Design

Een nieuwe toevoeging aan het UX-gamma is de F SPORT Design-uitvoering. De uitvoering maakt de exterieurstyling van de F SPORT toegankelijk voor meer klanten. De UX 250h F SPORT Design is te bestellen vanaf 55.495 euro.

Met zijn F SPORT-spilvormige grille, met een Lexus L-motief meshpatroon, afgewerkt in zwart met een chromen rand voor het onderste gedeelte. Hetzelfde patroon is terug te vinden in de behuizing van de mistlampen en bochtverlichting in de F SPORT-voorbumper, met contrasterende chromen L-vormige omlijstingen. De achterbumper heeft ook een F SPORT-specifiek design, met een gitzwarte dakspoiler en sierlijsten rond de lichtunits. De 18-inch lichtmetalen F SPORT-velgen hebben een 10-spaaks design en een donkere metallic afwerking. Ook biedt de F SPORT Design standaard onder meer kunstlederen stoelbekleding, verwarmde voorstoelen, automatische airconditioning met twee zones met Lexus' Nanoe-X-luchtkwaliteitssysteem, achteruitrijcamera, automatische ruitenwissers, LED-koplampen met automatisch grootlicht, chromen dakrails, zwarte wielkastlijsten en Lexus "F"-badges.

UX F SPORT Line

De topuitvoering, de UX F SPORT Line, wordt uitgebreid. Het voorheen optionele Adaptive Variable Suspension en de performance rods voor en achter behoren voortaan tot de standaarduitrusting van de UX F SPORT Line. De UX 250h F SPORT Line is leverbaar vanaf 63.995 euro.

Kleuren en bi-tone

Voor het eerst is de kleur Sonic Platinum leverbaar op de UX. Deze speciale afwerking maakt gebruik van de sonische laktechnologie van Lexus, waarbij een laag van slechts een paar micron dik de metaalschilfers in de lak dichter en gelijkmatiger verdeelt, waardoor een extra glans en diepere schaduw over de carrosserie van de auto ontstaat. Voor de F SPORT Line- en F SPORT Design-modellen zijn zes kleuren beschikbaar die gecombineerd kunnen worden met een contrasterend zwart dak. In het interieur is er een nieuwe Hazel-kleuroptie beschikbaar.

De vernieuwde Lexus UX 250h is per direct te bestellen. Dit najaar staat de crossover bij de Nederlandse Lexus-dealers. Net als bij elke Lexus geldt ook voor de vernieuwde UX 250h een garantietermijn tot 10 jaar / 200.000 km.