15 juni 2020
Ford Transit

Ford Transit

Ford introduceert Transit Trail

Autozine
15 juni 2020 | Ford heeft de nieuwe Transit Trail en Transit Custom Trail speciaal ontwikkeld voor gebruik op uitdagend terrein. Het voor deze versies ontwikkelde mechanische sperdifferentieel (mLSD) geeft de voorwielaangedreven bedrijfswagens extra tractie op een onverharde of gladde ondergrond.De Ford Transit Trail en Transit Custom Trail zijn uitgerust met exclusieve extra's om zowel optimaal comfort als goede terreincapaciteiten te bieden, zonder dat dat ten koste gaat van het praktische gebruiksgemak. Beide versies zijn nu bij de dealer te bestellen. De levering start aan het einde van de zomer.
Ford Transit leasen?
Dat kan! Vanaf € 379,-
Dealerleasing

De nieuwe Ford Transit Trail en Transit Custom Trail tonen zich van hun stoere kant en bewijzen dat ze berekend zijn op het werk buiten de gebaande paden. De Trail-uitvoering is voorzien van extra beschermpanelen langs de onderrand van de bumpers en de zijkant van de carrosserie. De merknaam FORD in grote, matzwarte letters op de grille verwijst naar het brutale en stoere karakter van de auto. Dat wordt nog eens geaccentueerd door unieke lichtmetalen wielen en de Trail-logo's op de voorportieren.

Ford Transit

De voorwielaangedreven Transit Trail en Transit Custom Trail zijn standaard uitgerust met een mLSD. Dat is ontwikkeld in samenwerking met de aandrijflijnspecialisten van Quaife. Als de ondergrond weinig grip biedt, brengt het sperdifferentieel automatisch het motorkoppel over naar het wiel met de meeste grip. Daardoor kunnen de Transit Trail en Transit Custom Trail toch uit de voeten op onverharde paden en ongelijk terrein. Het Electronic Stability Control-systeem van de bedrijfswagens is opnieuw gekalibreerd voor een optimale samenwerking met het mLSD. Dezelfde techniek om de tractie te optimaliseren en de wegligging te verbeteren, is al eerder toegepast in Ford Performance-modellen als de Focus RS, de Focus ST en de Fiesta ST. De techniek heeft geen nadelige invloed op het brandstofverbruik en de CO2-emissie.

Het interieur van de Trail-uitvoering is extra rijk uitgerust, met standaard lederen stoelbekleding voor extra luxe, duurzaamheid en makkelijk schoonmaken. Ook airconditioning en een verwarmde Quickclear-voorruit behoren tot de standaarduitrusting, net als elektrisch inklapbare buitenspiegels en automatische verlichting.

Het maximaal toelaatbare totaalgewicht is 3.000 kg voor de Transit Custom en 3.500 kg voor de Transit. De Transit Custom Trail wordt leverbaar als lange wielbasis met een laadvolume tot wel 6,8 m³. De Transit Trail wordt leverbaar als L3 met een wielbasis van 3.750 mm en een maximaal laadvolume van 11,5 m³.

De Ford Transit Trail en Transit Custom Trail worden aangedreven door Fords 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor met een vermogen van 130 pk en 360 Nm koppel. Bovendien wordt de Transit Trail leverbaar met een efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijn. Deze, in zijn segment unieke, 2.0-liter EcoBlue Hybrid wint tijdens het remmen en vertragen energie terug en slaat deze op in een 48-volts accupakket. Die energie wordt weer gebruikt om de verbrandingsmotor te ontlasten en het brandstofverbruik te beperken.

Nieuwe vloermatten voor de Ford Transit?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Ford Transit krijgt 10-trapsautomaatFord Transit krijgt 10-trapsautomaat
10 juni 2020
 

Info

Test

Techniek

KM-kosten

Forum