23 april 2012
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

VW overhandigt Up! aan Olympische sporters

Autozine
23 april 2012 | 130 Nederlandse Olympiërs gaan de komende jaren een Volkswagen Up! rijden. Precies 100 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Londen werden de eerste 20 exemplaren afgeleverd aan de atleten. Dit viel bovendien samen met de viering van het 25-jarige bestaan van het partnership van de Nederlandse Volkswagen-importeur en sportkoepel NOC*NSF.
 

Zo'n 130 Olympische sporters met een A-status krijgen op voordracht van NOC*NSF de beschikking over een High Up! Deze uitvoering heeft onder meer airconditioning, het maps + more infotainmentsysteem, het automatische noodremsysteem City Emergency Braking en lichtmetalen wielen. De Olympische Up!-modellen zijn bovendien herkenbaar aan hun opvallende bestickering met goudkleurige accenten.

Volkswagen Up!

NOC*NSF is blij met de inzet van Up!s. Esther Roelofs, manager Commerciële Zaken van de sportkoepel: "Als het vervoer goed geregeld is, kunnen atleten al hun aandacht op de sport richten. Bovendien zouden sommige sporters anders niet op de trainings- of wedstrijdlocatie kunnen komen. Natuurlijk moet het vervoer veilig en betrouwbaar zijn. Daarom zijn we blij met en trots op het partnership met Volkswagen. We hopen dit nog lang te kunnen voortzetten".

De samenwerking tussen Volkswagen en NOC*NSF startte in 1987 en bestaat nu dus precies 25 jaar. Het is daarmee het langst lopende partnership van de sportkoepel. Oud-marathonloper Marti ten Kate, nu coördinator Voorzieningen Topsporters bij NOC*NSF behoorde 25 jaar geleden tot de eerste sporters die een auto via het partnership ter beschikking kreeg. Ten Kate over de uitgebreide vloot Up!-modellen: "Met de Up! zijn onze atleten altijd veilig onderweg. En daarbij is het ook nog eens zeer coole auto!"