18 april 2013
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

VW ontwikkelt fietsdrager voor Up!

Autozine
18 april 2013 | Volkswagen heeft een fietsdragerset voor de Up! ontwikkeld. Zo wordt het mogelijk twee fietsen mee te nemen. De set is exclusief verkrijgbaar bij de Volkswagen-dealer.
 

De fietsdragerset voor de Volkswagen up! bestaat uit een draagbalk met kogelkoppeling, een kabelset en hulpveren. Daarmee vormt de set een solide basis voor de montage van een drager naar keuze. Bijvoorbeeld de Thule EuroClick Ride met handbediende kantelfunctie, of de Thule Euroclick G2 met voetbediende kantelfunctie. Met een Thule RMC tussenstuk wordt het mogelijk de eigen fietsdrager te monteren.

Volkswagen Up!

Aangezien de Up! géén toegestaan aanhangergewicht heeft, is de technische aanpassing voor het monteren van de fietsdragerset uitgebreider dan normaal. Zo zijn hulpveren voor de achterwielophanging inbegrepen en is de veiligheid van de Up! ook bij gebruik van de fietsdrager gewaarborgd.

De geleverde koppeling heeft een officieel draagvermogen van 52,5 kg. Dit betekent dat er twee normale fietsen meegenomen kunnen worden/

Volkswagen Up!

De fiestdragerset voor de up! is te koop bij de officiële Volkswagen-dealers. Hij kost 749 euro inclusief BTW en montage. Eén jaar volledige garantie is inbegrepen. De bijbehorende fietsendragers, zijn ook bij de Volkswagen-dealer verkrijgbaar.