21 augustus 2011
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Volkswagen Up! begin 2012 bij dealer

Autozine
21 augustus 2011 | Begin 2012 staat de "up!" bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. De up! debuteert op de IAA-autoshow in Frankfurt van 15 tot 25 september. De compleet nieuw ontwikkelde vierpersoons stadsauto meet 3,54 meter in de lengte en is 1,64 m breed. De "up!" wordt vanaf zijn introductie geleverd met een nieuwe generatie driecilinder benzinemotoren.
 

In eerste instantie wordt de opvolger van de Fox geleverd met motoren van 60 pk / 44 kW en 75 pk / 55 kW. Belangrijk voor de Nederlandse autokoper: de gemiddelde CO2-uitstoot van deze motorvarianten bedraagt 105 g/km (60 pk) en 108 g/km (75 pk), waardoor ze bij hun marktintroductie BPM- en wegenbelastingvrij zijn en een fiscale bijtelling van 14% kennen. Beide motoren komen er kort na de introductie van de up! ook in BlueMotion Technology–uitvoering. Ze beschikken dan over extra brandstofbesparende technologieën als een start-stopsysteem en remenergie-regeneratie.

Volkswagen Up!

Na de introductiefase komt de Volkswagen up! er met een driecilinder motor die geschikt is voor aardgas en groengas. Dit model is goed voor een CO2-uitstoot van 86 g/km (gemiddeld verbruik: 3,2 kg/100 km) en in BlueMotion Technology-uitvoering zelfs 79 g/km. Een volledig elektrisch aangedreven up! staat voor begin 2013 op de planning.

De nieuwe up! is leverbaar met City Emergency Braking. Dit veiligheidssysteem is actief bij snelheden tot 30 km/h en maakt gebruik van een laser-sensor. Deze 'herkent' situaties waarbij aanrijdingen kunnen ontstaan. In dergelijke gevallen zal City Emergency Braking op basis van snelheid en rijomstandigheden automatisch remmen. Dit om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen.

Volkswagen Up!

De up! is 3,54 meter lang, 1,64 m. breed en 1,48 m. hoog. Dankzij de grote wielbasis van 2,42 meter biedt de up! ruimte voor vier. De up! is compact, maar claimt volop ruimte voor vier inzittenden. Daarbij heeft de bagageruimte een inhoud van 251 liter, na het neerklappen van de achterbank wordt dat 951 liter.

Het interieur van de up! is functioneel ingericht. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is het interieur van de up! uitgevoerd in carrosseriekleur of voorzien van een speciale decorlak.

Volkswagen Up!

De up! is de eerste Volkswagen met een mobiel Personal Infotainment Device (PID). Hierin is het in samenwerking met Navigon ontwikkelde "maps + more" systeem geïntegreerd. Dit maakt het mogelijk om navigatie-, telefoon-, informatie- en entertainmentfuncties te bedienen en te organiseren. De PID is simpelweg bovenop de middenconsole te plaatsen. Vanaf dat moment is hij opgenomen in het 'netwerk' van de auto. Daarbij kan het scherm gebruikt worden voor de weergave van belangrijke voertuiginformatie. Het display geeft bij gebruik van de ParkPilot parkeerhulp bijvoorbeeld een visuele weergave van de ruimte achter de auto.

De up! staat begin 2012 bij de Nederlandse Volkswagen-dealers in drie uitvoeringen: 'take up!', 'move up!' en 'high up!' Op basis van de high up! zijn later de gelimiteerde 'black edition' en 'white edition' leverbaar. Half september maakt Volkswagen de Nederlandse prijzen van de up! bekend.