10 september 2013
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Volkswagen onthult e-load up!

Autozine
10 september 2013 | Volkswagen Bedrijfswagens grijpt de autotentoonstelling van Frankfurt aan om de e-load up! te presenteren. Deze compacte elektrisch aangedreven bestelwagen is bedoeld voor gebruik in de stad. De technische basis van de auto komt van de e-up! die eveneens op de IAA in Frankfurt debuteert en nog dit jaar op de markt komt.
 

De e-load up! is 3,54 m lang en dat maakt hem uitermate wendbaar. Hij heeft één zitplaats en een klapstoel voor een eventuele tweede inzittende. Achter de zitplaatsen is ruim een kubieke meter (1.400 liter) laadruimte beschikbaar. Het maximale laadvermogen bedraagt 306 kg.

Volkswagen Up!

De e-load up! heeft de e-up! als technische basis. Hij beschikt over een elektromotor met een vermogen van 60 kW/82 pk en een koppel van 210 Nm. Deze elektromotor wordt gevoed door een 18,7 kWh-lihium-ion batterij die in de wagenvloer is geïntegreerd. Met 100% lading van de batterij is de compacte besteller goed voor een actieradius van maximaal 160 km. Hij sprint in 12,4 s van 0-100 km/h. Met zijn topsnelheid van 130 km/h kan hij ook op de snelweg worden gebruikt.

Voor het opladen van de batterij maakt de e-load up! gebruik van het gestandaardiseerde CCS (Combined Charging System). Dit systeem is geschikt voor zowel wissel- als gelijkstroomladen. Ofwel: vrijwel elke stroomaansluiting kan dienen als oplaadpunt. Met een snellader is het mogelijk om binnen een half uur een laadcapaciteit van circa 80% te bereiken.

Elektrische aandrijving is een realistische optie voor een eventuele bestelwagenuitvoering van de up!. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Evenals de personenwagenuitvoering zou de besteller ook kunnen worden uitgevoerd met een benzine-, diesel- of aardgasmotor.