20 november 2013
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Volkswagen introduceert Twin Up

Autozine
20 november 2013 | Volkswagen presenteert de twin up!, een studiemodel dat toont hoe exclusieve technologie geschikt kan worden gemaakt voor grootschalige productie. De twin up! maakt gebruik van de plug-in hybridetechniek van de futuristische XL1. Daardoor bedraagt het officiƫle verbruik van deze up! slechts 1 liter op 90,9 km (1,1 l/100 km) en de CO2-uitstoot is 27 gram per km.

Op zoek naar een Volkswagen Up!?
DAS import heeft er 428 vanaf € 13.704,-

Volkswagen Up!

De XL1 wordt inmiddels kleinschalig geproduceerd. Dankzij Volkswagen's modulebouw past de XL1-techniek ook in de up!. De twin up! heeft dezelfde 0,8 liter TDI-dieselmotor, elektromotor en DSG-versnellingsbak als de XL1. Het gecombineerde vermogen bedraagt 55 kW/75 pk en de trekkracht 215 Nm. Achterin de twin up! bevindt zich een lithium-ion accu (8,6 kWh) en een dieseltank van 33 liter. De twin up! weegt 1.205 kg.

Volkswagen Up!

Met de accu's volledig opgeladen rijdt de twin up! maximaal 50 kilometer volledig elektrisch. De ´elektrische´ topsnelheid is begrensd op 125 km/h. Als de elektromotor en de TDI-diesel samenwerken, sprint de twin up! in 15,7 s van 0-100 km-h en bedraagt de topsnelheid 140 km/h.

De twin up! heeft een volledig ‘gedigitaliseerd' dashboard om de bestuurder helder te informeren over diverse functies. Het centrale display toont informatie, maar het dient ook om de airco te bedienen - dit gebeurt voor het eerst op zo'n manier in een Volkswagen. De kleur in het instrumentarium verandert als de aandrijfmodus verandert: blauw voor hybride, rood voor vol-elektrisch.

Volkswagen Up!

Volkswagen is er in geslaagd de motor, e-motor en versnellingsbak van de XL1 toe te passen met minimale aanpassingen aan de up! Wie goed kijkt ziet een motorkap die 30 mm langer is dan die van de reguliere up!. Onder die kap is de nodige aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid en –veiligheid. Zo is het gehele compartiment afgedekt met matzwarte panelen, die tevens dienen als geluidsisolatie. De vulopeningen voor motorolie en wisservloeistof zijn op makkelijk bereikbare plekken ondergebracht.

Op zoek naar een Volkswagen Up!?
bynco heeft er 83 vanaf € 6.635,-

Volkswagen Up!

Volkswagen prijst nieuwe e-Up!Volkswagen prijst nieuwe e-Up!
25 september 2019
Volkswagen verdubbelt actieradius e-up!Volkswagen verdubbelt actieradius e-up!
28 juni 2019
Volkswagen Up! nu ook als R-LineVolkswagen Up! nu ook als R-Line
18 januari 2019
VW Up! nu met R-Line SportpakketVW Up! nu met R-Line Sportpakket
5 september 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum