17 januari 2014
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Volkswagen introduceert e-up!

Autozine
17 januari 2014 | Volkswagen introduceert de elektrische e-up! in Nederland. Een Volkswagen e-up!, het onderhoud, de verzekering en een eigen laadpunt zijn allemaal inbegrepen in het maandbedrag van 495 euro. Inclusief is ook groene stroom voor 10.000 km, net als drie weken een vakantieauto. Rijders krijgen ook de beschikking over de Easy Sharing app, waarmee laadpunt-delen met andere e-up! rijders mogelijk wordt.
 

Het e-up! abonnement loopt vier jaar en in het maandbedrag van 495 euro inclusief BTW (op basis van 10.000 km/jaar) is alles inbegrepen. Uiteraard de Volkswagen e-up!, een vierzitter met een theoretische actieradius 160 km en een werkelijk bereik van 80 – 120 km. Ook aan verre autovakanties is gedacht. Voor drie weken per jaar staat een Golf Variant klaar.

Volkswagen Up!

De e-up! wordt geleverd met een stroomtegoed Eneco HollandseWind dat goed is voor 10.000 km elektrisch rijden. Eneco HollandseWind is naar eigen zeggen 100% groene stroom die gegarandeerd door Nederlandse windmolens is opgewekt. Het stroomtegoed kan bij het eigen laadpunt en via openbare laadpunten in Nederland worden opgebruikt.

De accu van de e-up! is te laden via een lader die gratis thuis wordt gemonteerd. Dit laadpunt geldt ook als 'hotspot': het kan worden aangemeld op de Easy Sharing-app en zo worden opengesteld voor andere e-up! abonnees. Daarmee ontstaat ook de mogelijkheid de laadpunten van deze andere abonnees te gebruiken.

Volkswagen Up!

Een belangrijk bestanddeel van het abonnement is de speciale voertuig-app. Hiermee is op elk gewenst moment en op elke gewenste plaats te controleren wat de laadstatus van de accu van de e-up! is. Met deze app kan de e-up! voorafgaand aan een trip bovendien voorverwarmd of juist gekoeld worden zodat dit niet ten koste van de actieradius gaat.

De standaarduitrusting van de e-up! is bestaat uit onder meer vier portieren, 15-inch lichtmetalen wielen, City Emergency Braking, automatische airco, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, stoelen en voorruit, Radio RCD 210, navigatiesysteem, soundpakket met 6 luidsprekers en LED-dagrijverlichting. De e-up! wordt standaard geleverd met twee laadkabels (voor openbare laadpalen en netspanning) en heeft een CCS-aansluitpunt voor snelladen.

Volkswagen Up!