23 januari 2012
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Vijfdeurs Volkswagen Up! komt deze zomer

Autozine
23 januari 2012 | De vijfdeurs uitvoering van de Volkswagen Up! is vanaf nu te bestellen en komt in augustus op de Nederlandse markt. De meerprijs ten opzichte van de driedeurs uitvoering bedraagt 315 euro. Het motorenaanbod en de uitrusting zijn identiek.
 

De vijfdeurs Up! onderscheidt zich van de driedeurs door de rechte achterraamlijn. De achterbank is extra hoog geplaatst. Dat geeft de achterpassagiers een goed zicht naar voren. Bovendien bedraagt de ruimte tussen achterbankleuning en voorstoel 78,9 cm. De bagageruimte meet 251 liter. Door het neerklappen van de achterbank is deze te vergroten tot een enorme 951 liter.

Volkswagen Up!

In technisch opzicht is de vijfdeurs Up! gelijk aan de driedeurs. Hij is leverbaar met de 60 of 75 pk benzinemotor. De Up! kent relatief lange onderhoudsintervallen van 30.000 kilometer.

Ook alle vijfdeurs Up!-versies zijn Wegenbelastingvrij. Bij zakelijke inzet valt elke Up! in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling. De vijfdeurs Up! is er als take-Up!, move-Up! en high Up! Ook de exclusieve black-Up! en white-Up! zijn er met twee extra portieren.

Vanaf de move-Up! is het innovatieve Emergency City Braking standaard. Hierdoor kreeg de Up! naast de maximale veiligheidsscore van vijf sterren ook de Advanced Award van EuroNCAP.

Volkswagen Up!

De meerprijs voor de vijfdeurs-uitvoering van de Up! bedraagt 315 euro (inclusief BTW en BPM). De vijfdeurs Up! is er daardoor vanaf 8.805 euro. De driedeurs Up! is tot en met 5 februari nog te bewonderen in de Up!-winkel in de Amsterdamse Kalverstraat.