25 november 2011
Volkswagen e-Up!
Nieuws

Volkswagen Up!

Vijf EuroNCAP sterren voor VW Up!

25 november 2011 - De Volkswagen Up! is door Euro NCAP onderscheiden met vijf sterren, de best mogelijke score die een auto op het gebied van veiligheid kan krijgen. Daarnaast kreeg de Up! een zogenaamde 'Advanced Award' voor zijn City Emergency Braking-systeem.

Euro NCAP staat voor European New Car Assessment Programme. Hierbij worden alle veiligheidsaspecten van een auto onderzocht: de inzittendenbescherming, de bescherming van kinderen, de voetgangerveiligheid en de veiligheidsuitrusting. Bij de inzittendenbescherming was de Up! goed voor topscores.

Volkswagen Up!

Dat bleek na het uitvoeren van frontale en zijdelingse crashtests, de paaltest en de whiplashtest waarbij de belasting van de nek bij een aanrijding van achteren wordt geëvalueerd. Ook bij de beoordeling van de kindveiligheid scoorden de Volkswagen zeer goed.

Naast vijf sterren kreeg de Up! ook een 'Advanced Award' voor zijn City Emergency Braking systeem. Euro NCAP kent de onderscheiding toe voor nieuwe technologieën die het veiligheidsniveau aantoonbaar vergroten. City Emergency Braking (standaard vanaf "Move Up!") werkt met een in de voorruit geïntegreerde laser-sensor. Deze 'herkent' bij snelheden tot 30 km/h situaties waarbij aanrijdingen kunnen ontstaan. Als de bestuurder niet zelf reageert, zal City Emergency Braking in dergelijke gevallen automatisch een remactie uitvoeren. Dit kan aanrijdingen voorkomen of de gevolgen ervan verminderen.