1 maart 2012
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Nieuwe varianten VW Up! in Geneve

Autozine
1 maart 2012 | Op de autotentoonstelling van Genève toont Volkswagen een groot aantal (mogelijke) nieuwe uitvoeringen van de Up! Het spectrum varieert van ultrazuinig via 'fun' tot extra avontuurlijk. Er is zelfs een bestelwagenversie. Ook in Genève: de Up! in BlueMotion Technology-uitvoering en modellen met automaat.
 

De "Winter-Up!" is een voorbode van de "Cross Up!" die in 2013 op de markt komt. Het vijfdeurs model heeft een snowboard-/skidrager die op de dakrails is gemonteerd. De kleurstelling van zowel in- als exterieur is 'cool'. Typische cross-kenmerken zijn de kunststof beschermdelen.

Volkswagen Up!

De "X Up!" is ook een concept car gebaseerd op de toekomstige vijfdeurs "Cross Up!". Hij is gemaakt voor avontuurlijke expedities. Dat komt tot uiting in het robuuste uiterlijk met bodembescherming en een speciale dakbox met geïntegreerde zoeklichten. Ook de kleurstelling en het specifieke interieur ademen avontuur.

De "Swiss Up!" is een concept in Alpensfeer met Zwitserse kleurstelling (rood/wit). Van binnen: leer en alcantara, contrasterende witte stiksels, een decoratief Zwitsers kruis en in de rugleuning van de voorstoelen geïntegreerde lederen banden met plaats voor Zwitserse zakmessen.

Een volgende nieuwe Up! in Genève is de "Cargo Up!", dé stadsbestelwagen. Met zijn compacte afmetingen is hij zeer wendbaar. Het laadvolume bedraagt 1.400 liter en het laadvermogen 426 kg. Het gebruiksgemak is groot door de vlakke laadvloer met afsluitbare dubbele bodem en mogelijkheden om goederen, gereedschappen of kratjes vast te zetten. De Cargo Up! is daarmee zeer geschikt voor pizzabezorgers en koeriers. Een scheidingswand is standaard. De bovenzijde ervan is van plexiglas. Zo is zicht naar achteren gewaarborgd. Een belangrijk pluspunt van de Cargo Up! is zijn opvallende en sympathieke uiterlijk. Hij heeft diverse trekjes van de cross up zoals de verhoogde carrosserie, dakreling en carrosseriebescherming. Door de zijruiten in carrosseriekleur is hij direct herkenbaar als bestelwagen.

De vijfdeurs Up! is een belangrijke primeur in Genève. Hij is nu al bestelbaar en komt in augustus op de markt. Het model heeft een eigen profiel dankzij de rechte raamlijn, maar in- en exterieurmaten zijn gelijk aan die van de driedeurs. Dankzij twee extra deuren is de instap naar achteren eenvoudiger.

Volkswagen Up!

De drie- en vijfdeurs Up! worden vanaf nu ook geleverd in BlueMotion Technology-uitvoering met start/stop, batterij-regeneratie, banden met lage rolweerstand en een met 15 mm verlaagd onderstel. Hierdoor daalt het gemiddelde verbruik naar 1:24,4 (CO2: 96 g/km) voor de 60 pk-versie en 1:23,8 (CO2: 98 g/km) voor de 75 pk-uitvoering. Dat betekent: ook na 1 juli BPM-vrij en met '14% bijtelling'. Vanaf de zomer is ook een automatische vijftraps transmissie leverbaar voor de Up!.

De "Eco Up!" is geschikt voor CNG (Compressed Natural Gas ofwel: aardgas). Hij komt eind 2012 op de markt. Zijn 1,0-liter driecilinder levert 68 pk en 90 Nm, maar belangrijker nog: het gemiddelde verbruik is slechts 2,9 kg CNG per 100 km. Inclusief BlueMotionTechnologies betekent dit een CO2 uitstoot van niet meer dan 79 g/km.