22 mei 2019
Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen T-Cross

Autozine
22 mei 2019 | De T-Cross heeft vijf Euro NCAP-sterren gescoord. De compacte SUV van Volkswagen haalde topscores in alle veiligheidscategorie├źn van de strenge test. EuroNCAP (New Car Assessment Programme) bootst tijdens uitgebreide tests de meest voorkomende ongevalsscenario's na. De compacte SUV van Volkswagen haalde een score van 97 procent in de categorie "Bescherming van volwassen inzittenden". Die topscore is het bewijs dat compacte SUV's dezelfde bescherming kunnen bieden als grotere auto's.
 

De actieve rijhulpsystemen van de T-Cross scoorden een beoordeling van 80 procent, veel hoger dan het gemiddelde in dit segment. De score van 86 procent geldt voor op veiligheid voor kinderen. De combinatie van alle individuele beoordelingen resulteert in de hoogst haalbare eindscore van vijf sterren.

Volkswagen T-Cross

Een belangrijke reden voor de topscores van de T-Cross is het grote aanbod van rijhulpsystemen. Samen met de uitstekende crasheigenschappen en de voorbeeldige bescherming van inzittenden, verminderen deze systemen het risico op een aanrijding en verhogen ze het comfort.

Elke T-Cross beschikt standaard over onder meer Lane Assist, Front Assist inclusief noodremsysteem voor stadsverkeer, Side Assist met dodehoeksensor en uitparkeerassistent, Hill Start Assist en Pre-Crash, het proactieve beveiligingssysteem voor inzittenden. Dit systeem sluit automatisch de ramen, spant de veiligheidsgordels aan en bouwt de remdruk op als er een ongeval dreigt.

Euro NCAP is al 20 jaar de maatstaf voor de veiligheid van nieuwe auto's. De testprocedure is de afgelopen jaren steeds strenger geworden en omvat een groot aantal realistische botsscenario's en tests van rijhulpsystemen.