3 juni 2022

Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen start productie ID. Buzz

3 juni 2022 - Na de ID. Buzz Cargo is Volkswagen Bedrijfswagens in zijn hoofdfabriek in Hannover nu ook gestart met de serieproductie van de ID. Buzz personenwagenvariant. Na Zwickau en Emden is Hannover de derde fabriek voor elektrische auto's van Volkswagen waar modellen uit de ID. Family van de productielijn rollen. Volkswagen Bedrijfswagens verwacht dit jaar nog zo'n 15.000 ID. Buzz- en ID. Buzz Cargo-modellen te bouwen. Wanneer de productie eenmaal op volle snelheid is, worden dat er in de toekomst in Hannover zo'n 130.000 per jaar.
AutoCoach

Met het oog op de productie van de ID. Buzz werd de fabriek in Hannover nog verder vernieuwd. Voorbeelden zijn de realisatie van een nieuwe body shop en nieuwe stations op de assemblagelijn voor de montage elektrische onderdelen. "De afgelopen twee jaar is de productiefaciliteit voortdurend verder voorbereid op de productie van onze nieuwe, volledig elektrische modellen, terwijl de T6.1 en sinds vorig jaar de nieuwe Multivan hier in Hannover tegelijkertijd van de productielijn bleven lopen," verklaart Josef Baumert, bestuurslid van Volkswagen Bedrijfswagens en verantwoordelijk voor productie en logistiek. "We produceren hier nu drie busversies met drie verschillende aandrijfsysteemconcepten."

Volkswagen ID.Buzz

Beide uitvoeringen van de ID. Buzz zijn pioniers op het gebied van duurzaamheid: de CO2-uitstoot die bij de productie en het transport vrijkomt, wordt gecompenseerd. Ook gebruikt Volkswagen Bedrijfswagens gerecyclede synthetische materialen en het interieur is volledig vrij van dierlijk leer.

De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn inmiddels te bestellen en worden vanaf dit najaar leverbaar. In beide versies zorgt een 77 kWh accupakket voor een theoretische actieradius tot 424 kilometer. Bovendien profiteren beide modellen van alle innovaties van de ID.-Familie. De ID. Buzz Cargo bedrijfswagenversie is er vanaf € 46.200 (excl. BTW), terwijl de reguliere personenwagenuitvoeringen die later beschikbaar worden, starten met een vanafprijs van ca. € 55.000. Nu al is de luxe ID. Buzz 1ST personenwagenuitvoering bestelbaar, vanaf € 69.990 (incl. BTW).

XLLease
Dutchlease