18 december 2019
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Vijf EuroNCAP sterren voor Golf 8

Autozine
18 december 2019 | De nieuwe Volkswagen Golf maakt een vliegende start met een score van vijf sterren in de Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde de Golf 8 na intensieve botsproeven met de maximaal haalbare score van vijf sterren.
Volkswagen Golf privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 544,-
IkRij.nl

 

Het New Car Assessment Programme, kortweg Euro NCAP, crasht auto's op verschillende manieren om zo de voertuigveiligheid te testen bij onder meer frontale botsingen en aanrijdingen van opzij met stilstaande en rijdende voorwerpen. Deze tests bootsen de meest voorkomende ongevalssituaties na die kunnen leiden tot verwondingen van inzittenden of andere weggebruikers. De nieuwe Golf scoorde goed tot zeer goed in alle testcategorieën, met als hoogtepunt een score van 95% in de categorie 'veiligheid voor volwassen inzittenden'.

Volkswagen Golf

De '8' brengt een groot aantal assistentiesystemen uit hogere segmenten naar de 'Golf-klasse', waarvan een aantal standaard is op elke uitvoering. Enkele voorbeelden zijn Lane Assist, Front Assist, Turn-off Assist en het voorspellende Pedestrian Protection System. Ook standaard op elke Golf 8 is de Car2X-technologie waarmee in milliseconden en binnen een straal van 800 meter relevante informatie kan worden uitgewisseld met andere voertuigen én de infrastructuur. Dankzij deze technologie kunnen Golf-bestuurders tijdig worden gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties zoals ongelukken, pechgevallen of wegwerkzaamheden. Met de geavanceerde IQ.DRIVE assistentiesystemen zoals het optionele Travel Assist kan onder bepaalde omstandigheden autonoom (level 2) worden gereden.

De Golf 8 arriveert in maart 2020 in Nederland. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Vandebron
VW Golf 8 nu ook met 1.0 liter motorVW Golf 8 nu ook met 1.0 liter motor
27 maart 2020
Volkswagen lanceert Golf GTI, GTE en GTDVolkswagen lanceert Golf GTI, GTE en GTD
27 februari 2020
Volkswagen kondigt Golf 8 GTI aanVolkswagen kondigt Golf 8 GTI aan
21 februari 2020
Volkswagen maakt prijzen Golf 8 bekendVolkswagen maakt prijzen Golf 8 bekend
14 januari 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum