17 oktober 2022

Vinfast

Vinfast kondigt vestigingen in Europa aan

17 oktober 2022 - VinFast, de eerste Vietnamese fabrikant van elektrische voertuigen (EV), maakt op de Autosalon van Parijs 2022 verdere details van zijn Europese bedrijfsstrategie bekend en kondigde de opening aan van speciale hoofdkantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. De opening van de hoofdkantoren is bedoeld om de zakelijke activiteiten van VinFast in de regio te versterken, het direct-to-consumer retailnetwerk te ontwikkelen en de mobiele service uit te rollen.
Wittebrug

De drie nationale hoofdkantoren van VinFast in Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn gevestigd in Frankfurt, Parijs en Amsterdam. De opening van een VinFast-kantoor in elke markt is erop gericht om elke klant een optimaal serviceniveau te bieden, op basis van een diepgaand begrip van de genuanceerde vereisten van elk land. Om de ambitieuze uitbreidingsplannen uit te kunnen voeren, heeft VinFast al honderden werknemers in dienst op de Europese lanceringsmarkten, die ervaring hebben opgedaan bij grote autofabrikanten en over marktspecifieke expertise beschikken. VinFast wil dit aantal in de komende maanden verder uitbreiden.

Vinfast

De opening van de eerste flagship store van VinFast in Keulen (Duitsland) staat gepland voor november 2022. Voor het einde van het jaar volgt Parijs als eerste store in Frankrijk, gevolgd door Nice en Amsterdam als eerste Nederlandse locatie en stores in Berlijn, München, Frankfurt en Hamburg in Duitsland. Begin 2023 worden nieuwe Europese vestigingen geopend in Oberhausen in Duitsland; Marseille, Rennes, Montpellier en Metz in Frankrijk; en Den Haag en Rotterdam in Nederland.

Het retail- en servicesysteem van VinFast zal worden ondersteund door een netwerk van technici en mobiele service-voertuigen die klanten een scala aan flexibele reparatie- en onderhoudsopties bieden. Service-afspraken kunnen worden geboekt via de VinFast-app en thuis of op het werk worden uitgevoerd, of in elke VinFast-store waar onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. De mobiele service is ingevoerd in Duitsland en zal in Q1 2023 in heel Europa worden uitgebreid. VinFast wil in de komende 12 maanden ook meer dan 200 technici aannemen ter ondersteuning van het aftersales netwerk.

Le Thi Thu Thuy, vicevoorzitter van de Vingroup en CEO van VinFast Global: "VinFast keert terug naar de plek waar we vier jaar geleden ons debuut maakten en we zijn erg trots op de grote stappen die we hebben gezet met betrekking tot onze marktexpansie en ons engagement om bij te dragen aan de wereldwijde revolutie van elektrische voertuigen. VinFast streeft naar een nog hoger doel: een populair volledig elektrisch merk worden op cruciale Europese markten. Ik ben ervan overtuigd dat onze modellen van wereldklasse, de schappelijke prijzen en de uitstekende klantenservice van VinFast snel het favoriete merk van de Europese consument zullen maken."

Europa is een belangrijke markt voor VinFast. Naast de vestiging van hoofdkantoren in Frankrijk, Duitsland en Nederland en de ontwikkeling van een uitgebreid retail- en servicenetwerk, blijft VinFast zoeken naar een geschikte locatie voor een Europese productiefaciliteit.

Sneeuwkettingen4u
Vandebron