2 september 2020
Toyota Yaris

Toyota Yaris GR

Toyota neemt Yaris GR in productie

Autozine
2 september 2020 | Het eerste exemplaar van de krachtigste en snelste Toyota Yaris in serieproductie is een feit. Op 26 augustus jl. verliet deze op de rallysport geïnspireerde GR Yaris de volledig nieuwe productielijn van Toyota's Motomachi-fabriek in Toyota City, Japan. De Toyota GR Yaris met 4x4-aandrijving is uitgerust met een nieuwe 3-cilinder 1.6 turbobenzinemotor die 192 kW / 261 pk en 360 Nm levert en hiermee de krachtigste 3-cilinder productiemotor ter wereld is.
Toyota Yaris privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 284,-
Toyota Private Lease

Toyota heeft het assemblageproces specifiek voor de GR Yaris ontworpen. Toyota GAZOO Racing, Toyota's autosportdivisie die de GR Yaris ontwikkeld heeft en produceert, heeft de productiestart bovendien aangegrepen om een speciale 'GR factory' op te richten. Deze is bedoeld voor de productie van Toyota GR sportauto's. Die bestaat uit afzonderlijke productieruimtes die in verbinding staan door Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's) en omvat daardoor carrosserie- en productielijnen zonder transportband.

Toyota Yaris

Door de speciale werkwijze is de productiefaciliteit in staat zeer stijve carrosserieën te maken en kan Toyota een uiterst nauwkeurige montage garanderen, twee aspecten die voor een gebruikelijke productielijn voor grote volumes een uitdaging zijn.

Toyota GAZOO Racing heeft voor de productie van de GR Yaris Toyota's meest ervaren technici bijeengebracht. Deze medewerkers worden takumi genoemd en zijn te vergelijken met ambachtslieden die excelleren op hun vakgebied. Toyota gebruikt de 'GR factory' behalve voor de productie van de GR Yaris ook voor het opleiden van medewerkers op het gebied technische vaardigheden.

De nieuwe GR Yaris is geboren in het heetst van de rallystrijd van het WRC, het World Rally Championship waaraan Toyota GAZOO Racing met succes meedoet met de Yaris WRC. De unieke 3-deurs sportauto staat op een gloednieuw platform met een lichtgewicht GR-FOUR 4x4-aandrijflijn voor superieure prestaties. De GR Yaris weegt een relatief weinige 1.280 kg en biedt hiermee een pk-gewichtsverhouding van 4,9 kg/pk. De topsnelheid is begrensd op 230 km/u en in 5,2 seconden sprint de GR Yaris vanuit stilstand naar 100 km/u.

Toyota Yaris privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 289,-
JustLease

Toyota start productie nieuwe YarisToyota start productie nieuwe Yaris
7 juli 2020
Toyota Yaris ook als Business PlusToyota Yaris ook als Business Plus
24 juni 2020
Toyota Yaris beleeft online debuutToyota Yaris beleeft online debuut
1 mei 2020
Toyota prijst Yaris 2020Toyota prijst Yaris 2020
15 april 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum