2 juni 2014
Toyota Aygo

Toyota Aygo

Toyota maakt prijzen nieuwe Aygo bekend

Autozine
2 juni 2014 | Medio juli staat de nieuwe AYGO bij de Nederlandse Toyota dealer. Het instapmodel kost 9.695 euro. De AYGO is zowel van binnen als van buiten te personaliseren. Dat samenstellen kanĀ in de showroom, maar vanaf half juni ook via de website van Toyota. Voor 129 euro per maand is het mogelijk om een AYGO te rijden.

Op zoek naar een Toyota Aygo?
DAS import heeft er 82 vanaf € 13.525,-

Toyota Aygo

De prijs van de nieuwe Toyota AYGO begint bij € 9.695 euro en is leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen: x, x-play, x-cite, x-clusiv en x-wave. Dankzij de vernieuwde 1,0 liter aandrijflijn (69 pk/51 kW) met een CO2-uitstoot van 88 g/km, kent de AYGO slechts 14% bijtelling. De leaseprijs start bij Toyota bij € 195 per maand.

Toyota Aygo

De eerste versie op de prijslijst is de 3-deurs AYGO x. Deze uitvoering biedt voor € 9.695 op veiligheidsgebied onder meer Vehicle Stability Control, Traction Control, zes airbags (waaronder side- en curtainairbags) en ISOfix kinderstoelbevestigingen. Verder zijn zaken standaard als LED-dagrijverlichting, een snelheidsbegrenzer, een 12V-aansluiting, 3 bekerhouders én flessenhouders in portieren en dashboardkastje. 

Vanaf de x-play kan de pianozwarte X, die het front van de AYGO accentueert, worden vervangen door een X in een andere kleur. Wie het OUTstand pakket (€ 495) bestelt, krijgt de X, het A-stijl ornament en een achterbumperinsert in een kleur naar keuze. Kies je voor het OUTglow pakket (€ 295), dan komen daarbij extra contrasterende kleuraccenten aan voor-, zij- en achterkant.

Wie de buitenkant van de AYGO heeft aangepast, wil dat wellicht ook aan de binnenkant doen. Daarom ontwikkelde Toyota twee pakketten; INspire (€ 95) en INspire-Plus (€130). Met INspire kunnen de luchtroosters en de consolebox rondom de versnellingspook een eigen kleur krijgen. Met INspire-Plus kan de koper daarbij ook nog het centrale instrumentenpaneel een andere kleuromlijsting geven, net als beide dashboardpanelen.

Behalve dat je de x-play naar hartenlust kan worden gepersonaliseerd, krijgt deze versie (vana € 10.895) een luxere uitrusting dan de AYGO x mee. Standaard is onder meer: elektrisch bedienbare ramen en spiegels, radio met USB- en AUX-aansluiting, Bluetooth, centrale vergrendeling met afstandsbediening, bediening van audio en telefoon vanaf het stuurwiel, lederen stuurwiel en pookknop en 15 inch wielen.

Toyota Aygo

De uitrusting van de x-play kan nog worden aangevuld met het x-play pakket. Dat bestaat onder meer uit airconditioning, een 7 inch touch screen multimediasysteem met MirrorLinkTM, parkeerhulpcamera en pianozwarte achterbumper-insert. Het x-play pakket komt op € 990 euro (klantenvoordeel € 370). 

Voor € 750 euro is het Sport pakket leverbaar op de x-play, bestaande uit 15 inch lichtmetalen wielen en mistlampen vóór. 

De 5-deurs AYGO x-cite komt op € 12.995. Dit model wordt altijd geleverd in fel oranje metallic, met zwart metallic buitenspiegels, pianolak zwarte X, A-stijl ornament en achterbumperinsert, mistlampen, chromen én kleurige accenten in het interieur, 15 inch lichtmetalen zwarte wielen en al het lekkers van de x-play mét zowel het x-play pakket als het sport pakket.

Wie kiest voor exclusief, gaat voor de AYGO x-clusiv (€ 13.595). Deze uitvoering in zwart metallic heeft een zilveren X aan de voorzijde, A-stijl ornament, achterbumperinsert en zilveren accenten aan de zijkant van de auto. De aankleding van het interieur kent chromen, antraciet, witte en zilveren accenten. De x-clusiv heeft lichtmetalen zwarte wielen met zilveren accenten.

Toyota Aygo

De AYGO x-wave is voor de zonaanbidders. Het model is gebaseerd op de x-play inclusief alle fabrieksopties, maar heeft een elektrisch bedienbaar canvas dak. De stoelen zijn voorzien van antraciet zwarte bekleding en lederlook zijwangen. De x-wave staat voor € 14.195 op de prijslijst.

Alle uitvoeringen kunnen met het grote 7 inch multimedia touch screen worden voorzien van het nieuwe x-nav navigatiesysteem. Deze ingebouwde navigatie kost € 450 euro.

Verder kan op de basis-uitvoering na, de AYGO in elke uitvoering worden geleverd met de nieuwe x-shift transmissie. Deze semi-automatische transmissie zorgt voor extra gemak tijdens het rijden. De x-shift transmissie kost € 1.555.

Op zoek naar een Toyota Aygo?
bynco heeft er 15 vanaf € 8.645,-

Toyota Aygo

Toyota AYGO tijdelijk als x-JBLToyota AYGO tijdelijk als x-JBL
1 juli 2020
Toyota onthult AYGO x-otic en x-citeToyota onthult AYGO x-otic en x-cite
8 februari 2019
Vernieuwde Toyota Aygo nu bij de dealerVernieuwde Toyota Aygo nu bij de dealer
14 juni 2018
Toyota maakt prijzen Aygo 2018 bekendToyota maakt prijzen Aygo 2018 bekend
13 april 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum