23 februari 2018
Toyota Aygo

Toyota Aygo

Toyota Aygo ondergaat facelift

Autozine
23 februari 2018 | Toyota introduceert de vernieuwde AYGO. De gefacelifte A-segmentauto beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève (8-18 maart 2018). Het unieke DNA van de AYGO is versterkt met een karakteristieker design. In 2017 verkocht Toyota in Nederland 7.457 exemplaren van de AYGO met een segmentaandeel van 9,9 procent.

Op zoek naar een Toyota Aygo?
bynco heeft er 43 vanaf € 6.245,-

Toyota Aygo

De nieuwe Toyota AYGO behoudt zijn X-design aan de voorkant dat nu niet langer twee- maar driedimensionaal is. De grille benadrukt de breedte aan de voorkant. Aan de achterkant valt de nieuw vormgegeven LED-verlichting op.

Toyota Aygo

Toyota's 1,0-liter VVT-i benzinemotor voldoet aan de emissienorm Euro 6.2. De 1.0 benzinemotor is voorzien van een nieuw 'dual fuel'-injectiesysteem en profiteert van een hogere compressieverhouding, nieuwe onderdelen met lagere frictie, een gekoeld 'Exhaust Gas Recirculation'-systeem (EGR) en een verbeterde balans-as om het stationair lopen te verfijnen. De motor levert nu 53 kW/72 pk bij 6.000 toeren per minuut en het maximumkoppel bedraagt 93 Nm bij 4.400 toeren per minuut. De vernieuwde AYGO accelereert vanuit stilstand in 13,8 seconden naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 160 km/uur.

De wielophanging is aangepast en de software van de stuurinrichting vernieuwd. Dit resulteert in een snellere reactietijd en een preciezere besturing. Verder profiteren inzittenden van meer comfort doordat de AYGO stiller is dan voorheen.

Standaard levert Toyota de AYGO als Eco-versie met aerodynamische aanpassingen. Deze versie staat op speciale banden met een lage rolweerstand, is uitgerust met een stop/startsysteem en heeft een vierde en vijfde versnelling met een langere overbrengingsverhouding. De nieuwe AYGO kent een gecombineerd brandstofverbruik van 3,6 l/100 km (Gebaseerd op NEDC in afwachting van definitieve homologatie) en een gecombineerde CO2-uitstoot van 83 gr/km (5 gr/km CO2 minder) en is zuiniger dan zijn voorganger.

De nieuwe AYGO is leverbaar met twee nieuwe carrosseriekleuren, namelijk 'Magenta' en 'New Blue'. Ook nieuw zijn de tech-look wielcovers 15-inch lichtmetalen velgen die al naar gelang de uitvoering een eigen design. De AYGO x-cite is de meest eigenzinnige versie. Met opvallende bi-tone 'Magenta'-lak, zwarte 15-inch lichtmetalen velgen, speciale 'Manhattan'-stoelbekleding, interieuraccenten in carrosseriekleur en een instrumentenpaneel en middenconsole in 'Piano Black'. De volledige line-up en bijbehorende prijzen van de AYGO worden in een later stadium bekendgemaakt.

Toyota Aygo

In het interieur hebben de meters een driedimensionaal design en een nieuwe verlichtingskleur gekregen. De meer premiumuitstraling wordt versterkt door nieuwe kleurthema's als 'Quartz Grey' en 'Piano Black'. Voor de meeste uitvoeringen geldt dat de stoelbekleding eveneens nieuw is.

Het actieve veiligheidssysteem Toyota Safety Sense is standaard op de meest luxe uitvoering en optioneel op alle overige uitvoeringen. Dit systeem omvat het Pre-Collision System en Lane Departure Alert.

Op zoek naar een Toyota Aygo?
DAS import heeft er 62 vanaf € 13.495,-

Toyota Aygo

Toyota AYGO tijdelijk als x-JBLToyota AYGO tijdelijk als x-JBL
1 juli 2020
Toyota onthult AYGO x-otic en x-citeToyota onthult AYGO x-otic en x-cite
8 februari 2019
Vernieuwde Toyota Aygo nu bij de dealerVernieuwde Toyota Aygo nu bij de dealer
14 juni 2018
Toyota maakt prijzen Aygo 2018 bekendToyota maakt prijzen Aygo 2018 bekend
13 april 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum