18 november 2015
Suzuki Vitara

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara nu ook met turbomotor

Autozine
18 november 2015 | De Suzuki Vitara is nu ook beschikbaar met een turbomotor. Deze zogenaamde Boosterjet is een nieuwe generatie Suzuki-motoren met directe inspuiting en turbo. In ons land is de Vitara het eerste model van Suzuki dat hiermee kan worden geleverd. Deze 1.4 motor produceert 103 kW / 140 pk bij 5.500 tpm en 220 Nm bij 1.500 tpm. Het normverbruik bedraagt 1 op 19,2 en de uitstoot 121 CO2  gr./km.
 

Eerder dit jaar introduceerde Suzuki de nieuwe Vitara. De verkopen van deze compacte SUV overtreffen de verwachtingen ruimschoots, waardoor het model in grote mate bijdraagt aan het huidige succes van Suzuki. Waar de totale automarkt in Nederland een groei van 6% toont, heeft Suzuki tot nu toe ruim 22% meer auto's geregistreerd dan vorig jaar. Het leveringsprogramma wordt mede daarom uitgebreid met de Vitara 1.4 S, de extra sportieve versie met turbomotor.

Suzuki Vitara

Daarnaast onderscheidt de Vitara 1.4 S zich met een opvallend sportief uiterlijk. Een extra stoere grille, zilverkleurige spiegels, sportieve zwarte velgen en rode accenten in de koplampunits. Ook het interieur heeft sportieve tintjes met o.a. een sportstuur, sportpedalen, zilverkleurige sierlijst in het dashboard en diverse opvallende rode accenten.

Desgewenst is de Vitara 1.4 S leverbaar i.c.m. Suzuki's 4WD systeem AllGrip en/of automaat. Vanaf januari staat de Vitara 1.4 S bij de Suzuki-dealers. De vanafprijs van deze uitvoering bedraagt € 27.499,-.

Suzuki Vitara