21 maart 2008
Suzuki Kizashi
Nieuws

Suzuki Kizashi

Suzuki neemt Kizashi in productie

21 maart 2008 - Suzuki onthult tijdens de New York International Autoshow (21 tot 30 maart 2008) de Concept Kizashi 3. Het merk maakt ook officieel bekend dat het op basis van dit studiemodel de nieuwe sportsedan gaat bouwen. Het toekomstige productiemodel zal van de band rollen in de fabriek in Sagara (Japan), die momenteel in aanbouw is.
AutoCoach

Suzuki's wereldstrategie "Way of Life!" heeft sinds de introductie van de Swift een aantal fasen doorlopen. De eerste fase met de Swift, de SX4 en de Grand Vitara stond in het teken van sportiviteit. De tweede fase, met in de hoofdrollen de nieuwe Splash en de Concept A-Star, kenmerkt zich door dagelijkse functionaliteit. De Kizashi luidt de derde fase in, die gericht is op status en uitstraling.

Suzuki Kizashi

Van het Kizashi-concepttrio is de Concept Kizashi 3 de meest productierijpe variant. Net als bij de Concept Kizashi, die in 2007 zijn debuut maakte tijdens de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt, en de Concept Kizashi 2, die eind vorig jaar zijn wereldpremière beleefde op de Tokyo Motor Show, straalt de voorzijde van de Concept Kizashi 3 kracht en stijl uit. Voor de aandrijving zorgt een 3.6-liter V6 met dubbel bovenliggende nokkenassen en gewichts- en ruimtebesparende motortechniek afkomstig uit Suzuki's Motorcycle- en rallydivisie.

De Kizashi-conceptautoreeks is ontwikkeld door Suzuki's Advanced Design Group. Een bewegende atleet vormde de bron van inspiratie. De scherpgelijnde koplampen suggereren een voorwaartse beweging. De motorkap en carrosserie duiden op een krachtige motor en optimale aerodynamica, terwijl de lange wielbasis, de grote spoorbreedte, de grote wielen en de korte overhang de nadruk leggen op sportieve prestaties.

Suzuki Kizashi
KwikFit
XLLease