30 juli 2009
Suzuki Kizashi
Nieuws

Suzuki Kizashi

Suzuki introduceert Kizashi in Amerika

30 juli 2009 - Eind dit jaar arriveert de Kizashi in de Suzuki showrooms in de Verenigde Staten. Met de introductie van de sportsedan Kizashi begeeft Suzuki zich in het D-segment.

De auto wordt gebouwd in de nieuwe Sagara-fabriek in Japan en is voorzien van een 2.4 DOHC 4-cilinder motor. De Kizashi wordt leverbaar met een handmatig te bedienen 6-bak of CVT. Ook een geheel nieuw ontwikkeld intelligent all wheel drive systeem is leverbaar.

Suzuki Kizashi

De Kizashi is een doorontwikkeling van de concepts die de afgelopen 2 jaar door Suzuki zijn getoond op de autoshows in Frankfurt, Tokyo en New York. Aangezien de markt voor dit soort auto's veruit het grootst is in de Verenigde Staten, start de verkoop in dit werelddeel.

Of en wanneer de Kizashi op de Europese markt wordt geïntroduceerd (waar juist de markt voor compacte auto's groeit), hangt af van de economische ontwikkelingen. Dat geldt ook voor de mogelijke ontwikkeling van andere carrosserie- en motorvarianten. Overigens is een hybride versie momenteel wel in ontwikkeling.

XLLease