11 mei 2021
 

Subaru Solterra

Subaru kondigt Solterra aan

Autozine
11 mei 2021 | Subaru Corporation heeft aangekondigd dat Subaru's geheel nieuwe batterij-elektrische SUV de naam Solterra zal krijgen en volgens de planning in 2022op de markt zal komen. Solterra is Subaru's geheel nieuwe, volledig elektrische SUV in het C-segment en het zal de eerste auto van Subaru zijn die wordt gebouwd op het specifieke e-Subaru Global Platform voor batterij-elektrische voertuigen (BEV).
Profile
Info
Forum

De naam Solterra is ontstaan door de woorden "sol" en "terra", Latijnse woorden voor respectievelijk de "Zon" en de "Aarde", samen te voegen. Subaru gaf deze naam aan de EV om moeder natuur te waarderen en om het samenleven met de natuur te bevorderen, samen met zijn klanten. Ook wil Subaru benadrukken toegewijd te zijn om de traditionele Subaru SUV-eigenschappen in een volledig elektrische auto aan te bieden.

Subaru Solterra

Het e-Subaru Global-platform, dat gezamenlijk is ontwikkeld door Subaru en Toyota, maakt het mogelijk om verschillende soorten elektrische voertuigen efficiënt te ontwikkelen door meerdere modules en componenten te combineren, zoals de voorkant, het midden en de achterkant van een voertuig. Terwijl de twee bedrijven hun kennis hebben gebundeld om een volledig nieuw platform te creëren, streefde Subaru ernaar om superieure passieve veiligheid en voertuigstabiliteit terealiseren. Die eigenschappen zijn altijd al belangrijk voor Subaru en nu dus ook voor dit specifieke BEV-platform.

Niet alleen het platform, ook de SUV Solterra is gezamenlijk ontwikkeld door Subaru en Toyota. De samenwerking omvat een breed scala aan activiteiten waaronder productplanning, ontwerp en evaluatie van de prestaties. In deze samenwerking combineren de twee bedrijven hun respectievelijke sterke punten: Subaru zijn jarenlange kennis van vierwielaandrijving en Toyota zijn kennis van voertuigelektrificatie

Solterra zal deel uit maken van SUV-lijn van Subaru, bestaande uit Ascent, Outback, Forester en SUBARU XV. Het model komt tegen het midden van 2022 op de markt, in onder meer Japan, de Verenigde Staten, Canada, Europa en China. De Subaru Ascent is niet leverbaar in Europa.

Wittebrug
 

Info

Forum