8 april 2022
Smart #1
Nieuws

Smart #1

Smart introduceert #1

8 april 2022 - Smart heeft zijn nieuwe elektrische auto onthuld: de Smart #1. De auto is voorzien van een gestroomlijnd design en diverse technologische innovaties. Bestuurders kunnen de auto deels naar hun persoonlijke voorkeuren instellen. Daarnaast kan men de Smart #1 via een app delen met vrienden.

De Smart #1 heeft een ruimtelijk en vernieuwend ontwerp. De verzonken elektrische portiergrepen, frameloze portieren en een zwevend halodak (naadloos panoramadak) accentueren het gestroomlijnde design en zouden zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Met een lengte van 4.270 mm, 2.750 mm wielbasis, tot 19-inch hoge velgen en de uitgekiende verhouding tussen binnenruimte en buitenmaten benut de smart #1 het interieur volop. Daar komt bij dat men de achterbank eenvoudig in twee delen tot 13 cm kan verschuiven, zodat er meer been- en/of laadruimte ontstaat.

Smart #1

Connectiviteit staat centraal in de Smart #1. Met de smart app en het deels te personaliseren infotainmentsysteem, zet de auto persoonsgerichte technologie in om de verbinding tussen gebruikers, plaatsen en ervaringen te maken. De SUV biedt bijvoorbeeld een avatar als slimme reisgezel, met AI-gebaseerde spraaksturing in de userinterface. Deze is gekoppeld met het Smart eco-platform en de Smart app. Alles is verbonden met een persoonlijk Smart ID en beveiligd met encryptie­. Via automatische softwareupdates is de auto altijd up-to-date. De SUV is voorzien van een AC-lader (22kW), waarmee men in 3,5 uur van 10% naar 80% bijlaadt. Met DC-laden (snelladen) kan dat onder ideale omstandigheden in minder dan een half uur.

De Smart #1 heeft alles in huis om carsharing makkelijk te maken. Via de Smart app registreert men de personen met wie de auto wordt gedeeld. Vervolgens maakt men de auto via een digitale sleutel voor hen beschikbaar, met de mogelijkheid om een specifieke periode in te stellen waarbinnen zij de Smart #1 kunnen gebruiken.

XLLease
KwikFit