17 april 2024
Skoda Octavia
Nieuws

Skoda Octavia

Vernieuwde Skoda Octavia nu ook als First Edition

17 april 2024 - Recent heeft Škoda de vernieuwde Octavia onthuld. In Nederland is Škoda's bestseller sinds kort te bestellen als Combi in de First Edition-uitvoering. Nu is ook de vernieuwde Octavia Hatchback te configureren en bij de Škoda-dealer te bestellen in deze aantrekkelijk geprijsde introductieversie. De Octavia Hatchback First Edition is er vanaf 34.490 euro.

De vernieuwde Octavia Hatchback is net zo gelijnd als de Combi. De gewijzigde grille, LED-koplampen met een nieuwe lichtsignatuur en de herontworpen bumpers aan de voor- en achterzijde vallen direct op. Op de achterzijde prijkt de typenaam in de kenmerkende Škoda-stijl op de kofferklep.

Skoda Octavia

In het interieur van de vernieuwde Octavia Hatchback maakt Škoda gebruik van duurzame, gerecyclede materialen voor de bekledingsstoffen en diverse andere onderdelen. Daarnaast zijn er tal van handige Simply Clever-functies te vinden, zoals de centrale opbergbox achterin, speciaal ontworpen voor het eenvoudig opbergen van tassen, flessen en bekers.

First Edition

De tijdelijke introductieversie is voorzien van een scala aan standaardvoorzieningen, zoals een 10 inch infotainmentsysteem met Wireless Smartlink (Apple Carplay & Android Auto), een achteruitrijcamera, luxe achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, LED-koplampen en parkeersensoren voor en achter. Optionele uitbreidingen zijn beschikbaar, waaronder het nieuwe 13 inch infotainmentsysteem, Matrix LED-koplampen en geavanceerde assistentiesystemen, waaronder Travel Assist met lane change assist en adaptive cruise control.

Motoren

De Octavia Hatchback First Edition is er met een keuze uit twee turbo-benzinemotoren. In de basis wordt hij aangedreven door een conventionele 85 kW / 115 pk sterke 1.5 TSI met mild-hybridetechnologie. Voor meer comfort is er optioneel de automatische DSG-transmissie. Tegelijkertijd is de Octavia Hatchback First Edition er tevens met een sterkere 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 110 kW / 150 pk, met standaard de DSG-automaat.

Prijzen

De Octavia Hatchback First Edition heeft een instapprijs vanaf € 34.490 voor de 1.5 TSI mild-hybride. In combinatie met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI met DSG is hij er vanaf € 38.490. Deze laatste is nu ook beschikbaar voor de Octavia Combi First Edition, die ten opzichte van de Hatchback een meerprijs van € 1.500 heeft (vanaf € 39.990).