26 juni 2020
Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda introduceert OCTAVIA G-TEC op CNG

Autozine
26 juni 2020 | Skoda breidt de OCTAVIA-serie uit met de OCTAVIA G-TEC die ook rijdt op aardgas (CNG). De OCTAVIA G-TEC is voorzien van een 1.5 TSI-motor met 96 kW/130 pk en een actieradius van 500 kilometer (WLTP) op CNG. Drie in de onderzijde geïnstalleerde tanks hebben een totale opslagcapaciteit van 17,33 kg CNG. Een 9 liter grote benzinetank zorgt voor mobiliteit in gebieden zonder geschikte CNG-infrastructuur. De nieuwe OCTAVIA G-TEC wordt vanaf dit najaar in Nederland leverbaar.
Skoda Octavia privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 359,-
Skoda

De 1.5 TSI in de OCTAVIA G-TEC is ontworpen om op aardgas te rijden en heeft een vermogen van 96 kW / 130 pk. Dit type brandstof verbrandt schoner, waardoor de CO2-emissie in CNG-modus ongeveer 25 procent lager is dan bij het rijden op benzine. Bovendien stoot de OCTAVIA G-TEC aanzienlijk minder stikstofoxide (NOx) uit en worden er geen roetdeeltjes geproduceerd. De motor is relatief efficiënt, onder andere dankzij een variabele regeling van de inlaatkleppen volgens het zogenaamde Miller-verbrandingsproces. Dit maakt een CNG-verbruik mogelijk van 3,4 tot 3,6 kg per 100 kilometer in de WLTP-cyclus en 4,6 liter op 100 kilometer wanneer er op benzine wordt gereden.

Skoda Octavia

Met een CNG-capaciteit van 17,33 kg heeft de OCTAVIA G-TEC een actieradius op aardgas van 500 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Met behulp van de benzine in de 9 liter tank kan de OCTAVIA G-TEC nog eens 190 kilometer extra afleggen, wat een totale actieradius van zo'n 700 kilometer oplevert. Het overschakelen tussen CNG en benzine gebeurt automatisch, zonder tussenkomst van de bestuurder. De auto maakt alleen gebruik van de benzinetank in bepaalde situaties, zoals wanneer de motor wordt gestart nadat CNG is bijgevuld, wanneer de buitentemperatuur lager is dan -10 graden Celsius of wanneer de gastanks zo leeg zijn dat de druk onder de 11 bar zakt.

De OCTAVIA G-TEC wordt in Nederland leverbaar als HATCHBACK en COMBI. Hij krijgt standaard een DSG-automaat met dubbele koppeling, én de Virtual Cockpit met een aangepaste lay-out. De bagageruimte van de HATCHBACK heeft een maximale inhoud van 455 liter, de kofferruimte van de COMBI meet 495 liter.

Prijzen en uitvoeringen van de Skoda OCTAVIA G-TEC worden in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.

Skoda Octavia leasen?
Dat kan! Vanaf € 529,-
Dealerleasing

Skoda Octavia eerst als First EditionSkoda Octavia eerst als First Edition
1 april 2020
Skoda introduceert 4e generatie OctaviaSkoda introduceert 4e generatie Octavia
19 maart 2020
Skoda produceert 7 miljoenste OctaviaSkoda produceert 7 miljoenste Octavia
21 februari 2020
Skoda toont schets interieur 4e OctaviaSkoda toont schets interieur 4e Octavia
6 november 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum