6 februari 2024
Skoda Octavia
Nieuws

Skoda Octavia

Skoda kondigt vernieuwde Octavia aan

6 februari 2024 - Skoda heeft de eerste schetsen vrijgegeven die hinten naar het exterieurdesign van de vernieuwde Octavia. Met deze aangescherpte versie van de huidige vierde-generatie Octavia voegt Škoda een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal dat inmiddels zeven miljoen exemplaren telt, sinds de lancering van de actuele Octavia-serie in 1996. Uiterlijk is de vernieuwde Octavia onder meer te herkennen aan de nieuwe koplampen, gerestylde bumpers en een update van de bekende Škoda-grille.

Vier jaar na de introductie van de huidige, vierde-generatie Octavia heeft Skoda het model op tal van fronten opgefrist. Naast de vernieuwde bumpers en grille krijgt de Octavia scherper gelijnde koplampen, die hem een meer herkenbare en sportieve uitstraling verlenen

Skoda Octavia

Blikvangers zijn de tweede-generatie LED Matrix-koplampen. Naast een nieuwe lichtsignatuur zijn deze lichtunits nu voorzien van Crystallinium, een uniek kristal-element dat het binnenste van de koplampen een opvallende blauwe gloed geeft.

Als vanouds wordt de vernieuwde Octavia leverbaar als Combi en hatchback, waarbij ook een Sportline-versie deel uitmaakt van het aanbod.